Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elválnátok ilyen esetben?

Figyelt kérdés

Adott egy kihűlt kapcsolat. Nem vagyunk rosszban. Tudunk beszélgetni, nevetni együtt, de nem vonzódom a férjemhez már egyáltalán. Az okok hosszúak, ahogy az út is, ami ide vezetett.

15 éve együtt, ez alatt ő az utóbbi 5 éven nagyon igénytelen lett magára és a környezetére(szájhigiénia, táplálkozás, mozgás hiánya, pocakos lett, fáradékony,rosszak a fogai, dohányzik, én 10 éve leszoktam). Rendetlenebb mint a két gyerekünk együttvéve. Szennyes ledobva a szobába az ágy körül, minden széthagyva. Semmit nem segít,a"férfimunkákban"sem, egyedül csinálom a kertet, udvart, mindent, ellátom a gyerekeket, mindent én intézek körülöttük. Mellette dolgozom és a fizetésem is az utóbbi 4 évben magasabb kb 150 ezerrel mint az övé. Minden kötelező kiadás az én fizumból megy, nem marad hó végére pénzem, az ő pénze hülyeségekre megy el(cigi, hobbi, mindennap fastfood napközben).

Ezek már annyira nyomasztanak, hogy nagyon mennék innen.

Ami válás ellen szól: gyerekeket szereti, ők is őt, ők nem érzékelnek feszültséget, nem értenék, miért akarom felrúgni a családunkat.

A ház a férjemé, albérletbe kellene mennünk és nagyon meghúzni a költségeket(ha egyáltalán találok valami megfizethetőt egyedülállóként 2 gyerekkel). Vagy mehetnék anyámhoz 2 gyerekkel nagyon vidékre, elveszíteném a munkám és megint csak a gyerekek innák meg a levét, akik ott elvannak egy ideig, de egy hét után már kérdezgetik, hogy haza jöhetnek e már pl szünetben, mert hiányoznak a barátok, saját szoba, ott nem lehet semmit csinálni szerintük. 9 és 7 évesek. Ti mit tennétek ilyen helyzetben?

2024. jún. 25. 13:24
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
100%
Válj el. Ez csak kihasznál téged. Hol laktok?
2024. jún. 25. 15:31
 32/41 anonim ***** válasza:
100%

30

Ha ebben reálisan szeretnél látni, akkor kérdezz meg erről egy egészségügyben dolgozót, akinek van ezzel bőven tapasztalata. A környezetemben láttam rá bőven példát, hogy ebből az életmódból és hozzáállásból nem "rövid úton távozás" lett, hanem még sok-sok évnyi, vagy akár több évtizednyi élet betegen, adott esetben fekvőbetegen kiszolgáltatottan, önellátásra képtelen módon - akár egy magas vérnyomás miatt bekövetkezett agyvérzés után, akár a dohányzás és a kezeletlen cukorbetegség okozta érszűkület és egyéb szövődmények miatt, aminek súlyos esetben végtag amputáció a következménye.

Sose felejtem el, amikor 10 éve zokogva érkezett hozzám az angol órájára egy középiskolás magántanítványom, aki akkor tudta meg, hogy a szeretett nagypapájának a másik lábát is amputálni kell térdből két évvel azután, hogy az elsőt elveszítette, és ennek ellenére nem tudta abbahagyni a dohányzást.

2024. jún. 25. 15:34
 33/41 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem, miért érzed problémának a válást. Három gyereket tartasz el, ebből egyik a férjed. Ha elválsz, a jövedelmed nem -50000-rel megterhelve, hanem a két gyerek utáni gyerektartást is megkapod, és már csak két gyerekről kell majd gondoskodnod. Ha albérletbe mész a két gyerekkel, ez min. 50-60ezer/gyerek. Le kell ülni, ki kell számolni mindent is, hidd el, jobban jársz!
2024. jún. 25. 15:41
 34/41 anonim ***** válasza:
Milyen idősek vagytok ti és a gyerekek?
2024. jún. 25. 20:22
 35/41 A kérdező kommentje:
Én 35, férjem 44, gyerekek 7 és 9 évesek. Tatabányán élünk, valaki kérdezte korábban. Gyerektartásra úgy tekintenék, hogy örülök ha van, de nem számolnék vele mint fix elemmel, ami bejön(ismerem a férjem, még ő kérne tőlem olykor, hogy segítsem ki ha elköltöznék, ebben 100% biztos vagyok)
2024. jún. 25. 20:36
 36/41 anonim ***** válasza:
100%
Egyfelől nem kell ennyire a magad ellenségének lenni, és ha kér, nem kötelező adni, másfelől a gyerektartás nem fakultatív eleme egy válásnak, hanem kötelező. Ha nem fizeti, letiltják a fizetéséből.
2024. jún. 25. 20:40
 37/41 anonim ***** válasza:
100%

Te valami ovis szinten megragadtál naivitásból?

Gyerektartást nem szivességből fizet az ember. Azt fizetni kell. Ha nem fizeti, akkor be lehet és kell hajtatni.

Ügyvéd kell, nem ide írogatni és várni a jótanácsokat.

2024. jún. 25. 20:41
 38/41 anonim ***** válasza:
100%

"többet költ, mint amennyit megkeres" Akkor mi is a kérdés? Ha válnátok, Neked a fizetésedből nem kellene 1Ft-ot sem rá költeni, sőt még ő fizetné a gyerektartást. Ha nem fizeti, levonják a béréből, szóval ez nem kedv kérdése. Kicsit olyan, mintha azt keresnéd hogyan nem lehet ezt megoldani! Ha magad miatt nem is, akkor legalább a gyerekek miatt lépj ki ebből, nem jó hogy így nőnek fel és ezt a mintát látják!

Már hónap elején tegyél félre egy kis pénzt, max nem marad hamburgerre meg cigire neki. Spórolj egy ideig, aztán irány az ügyvéd meg egy albérlet!

2024. jún. 26. 09:44
 39/41 anonim ***** válasza:
100%
El. Te mit látsz benne férfiasnak?Hogyan tudsz tisztelettel ránézni?
2024. jún. 26. 09:58
 40/41 anonim ***** válasza:
100%

Javulást várhatsz esetleg külön kasszától. Számold ki a rezsi-kaja KB felét, és azt minden hónapban kérd el tőle. A többit meg elverheti kólára (napi 4 liter?????) meg hambira.

Én amúgy megmutatnám neki a válaszokat, hogy kicsit külső szemmel lássa magát, mennyire gáz.

2024. jún. 26. 10:20
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!