Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elválnátok ilyen esetben?

Figyelt kérdés

Adott egy kihűlt kapcsolat. Nem vagyunk rosszban. Tudunk beszélgetni, nevetni együtt, de nem vonzódom a férjemhez már egyáltalán. Az okok hosszúak, ahogy az út is, ami ide vezetett.

15 éve együtt, ez alatt ő az utóbbi 5 éven nagyon igénytelen lett magára és a környezetére(szájhigiénia, táplálkozás, mozgás hiánya, pocakos lett, fáradékony,rosszak a fogai, dohányzik, én 10 éve leszoktam). Rendetlenebb mint a két gyerekünk együttvéve. Szennyes ledobva a szobába az ágy körül, minden széthagyva. Semmit nem segít,a"férfimunkákban"sem, egyedül csinálom a kertet, udvart, mindent, ellátom a gyerekeket, mindent én intézek körülöttük. Mellette dolgozom és a fizetésem is az utóbbi 4 évben magasabb kb 150 ezerrel mint az övé. Minden kötelező kiadás az én fizumból megy, nem marad hó végére pénzem, az ő pénze hülyeségekre megy el(cigi, hobbi, mindennap fastfood napközben).

Ezek már annyira nyomasztanak, hogy nagyon mennék innen.

Ami válás ellen szól: gyerekeket szereti, ők is őt, ők nem érzékelnek feszültséget, nem értenék, miért akarom felrúgni a családunkat.

A ház a férjemé, albérletbe kellene mennünk és nagyon meghúzni a költségeket(ha egyáltalán találok valami megfizethetőt egyedülállóként 2 gyerekkel). Vagy mehetnék anyámhoz 2 gyerekkel nagyon vidékre, elveszíteném a munkám és megint csak a gyerekek innák meg a levét, akik ott elvannak egy ideig, de egy hét után már kérdezgetik, hogy haza jöhetnek e már pl szünetben, mert hiányoznak a barátok, saját szoba, ott nem lehet semmit csinálni szerintük. 9 és 7 évesek. Ti mit tennétek ilyen helyzetben?

2024. jún. 25. 13:24
1 2 3 4 5
 11/41 A kérdező kommentje:

Back office-os vagyok egy multinál. Nem tudja pontosan mennyit keresek, nem is érdekli. Nem foglalkozik pénzügyekkel, csekkekkel, olyan mint egy nagy gyerek. Egyszer mentem régen haza 3 hónapra családi okok miatt. Arra jöttem haza, hogy kikapcsolták az áramot, mert"elfelejtett" postára menni. 3 havi csekk volt bontatlanul az asztalon. Nem azért, mert nem volt pénze, hanem mert ennyire nihilista"majd lesz valahogy" típus. A visszakötést is nekem kellett intézni, fizetni felhatalmazásokkal, mert inkább volt majdnem egy hétig áram nélkül minthogy bement volna intézkedni. A ház úgy nézett ki mint ha elhagyatott lenne, vastagon állt a kosz, nem volt egy tiszta ruhája sem, inkább

vett újakat mint hogy kimosott volna. Kicsit félek is itt hagyni, nem tudom mi lenne vele.

2024. jún. 25. 13:57
 12/41 A kérdező kommentje:
Tulajdonképpen olyan mintha ő is a gyerekem lenne, akiről gondoskodni kell.
2024. jún. 25. 13:58
 13/41 anonim ***** válasza:
100%

"Minden kötelező kiadás az én fizumból megy, nem marad hó végére pénzem, az ő pénze hülyeségekre megy el(cigi, hobbi, mindennap fastfood napközben)."

Miért nem közösen, fele-fele arányban álljátok a közös kiadásokat, és utána gazdálkodtok a keresetetek fennmaradó részével?

Mi az oka, hogy (nem tudom, mióta - évek óta??) hagyod magadat anyagilag kihasználni?

2024. jún. 25. 14:03
 14/41 anonim ***** válasza:
100%
Természetesen el.
2024. jún. 25. 14:04
 15/41 anonim ***** válasza:
100%

"egyedül csinálom a kertet, udvart, mindent, ellátom a gyerekeket, mindent én intézek körülöttük. Minden kötelező kiadás az én fizumból megy, nem marad hó végére pénzem, az ő pénze hülyeségekre el(cigi, hobbi, mindennap fastfood napközben).

És hány éve áll fenn ez a helyzet, hogy a közös élettel járó terheket - időben, energiában, anyagiakban - egyedül te viseled?

2024. jún. 25. 14:10
 16/41 A kérdező kommentje:
Mi az oka? Jó kérdés. Nagyon konfliktus kerülő vagyok minden téren, sajnos. Persze, van, hogy kiakadok és mondom neki, hogy így meg úgy szeretném. Olyankor kiakad, hogy közös kasszán vagyunk (ami igaz, közös számlánk van) és hogy miért nem mindegy melyikünk fizetéséből mennek a számlák pl. Csakhogy ha összeadom a kiadásokat, az jön ki, hogy minden értelmes dolog, amire költöttünk(számlák, bevásárlás, gyerekek dolgai, fix kiadások) az nagyjából az én fizum összege. Ő kap 400 nettót és levásárol 450-et havonta cigire, burgenkingre, péksütire, napi 4 l kólára nyáron és barkács dolgokra(imád modellezni, erre költ egy csomót).
2024. jún. 25. 14:11
 17/41 A kérdező kommentje:
Tehát ő úgy veszi, hogy közös a pénz, hozzáférek ugyanúgy, tehát az ő pénzéből is mennek a számlák, csakhogy ő többet költ a saját dolgaira mint amit megkeres.
2024. jún. 25. 14:13
 18/41 anonim ***** válasza:
Próbáltad már megbeszélni vele a dolgokat? Szembesíteni ezekkel, pl az áram kikapcsolásának sztorijával?
2024. jún. 25. 14:14
 19/41 A kérdező kommentje:
Ha ezt felhozom, akkor jön a"dolgozom mint egy barom, ennyi öröm már legyen, hogy veszek cigit meg hambit, ez nem luxus és végül is be van fizetve minden, nem a gyerekek elől vedzem el a pénzt, miért sajnálsz tőlem ennyit?" És itt szoktam feladni, mert látom, hogy nem érti
2024. jún. 25. 14:16
 20/41 A kérdező kommentje:
Az áramra azt mondta, hogy hát ő nem is gondolta, hogy ilyen hamar kikapcsolják(persze, mert a felszólítást se bontotta ki), rohadjon meg a szolgáltató, stb...mindig mindenki hibás, sajnos, csak ő nem
2024. jún. 25. 14:18
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!