Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Párkapcsolaton belül ez még...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Párkapcsolaton belül ez még tolerálható?

Figyelt kérdés

Lehetnek olyan szituk normálisnak(!) nevezhető párkapcson (házasságon) belül, amikor időnként - visszatérően - az egyik fél nem szereti a párját?

Elbírja ezt egy párkapcsolat, vagy ott csak minden a "folyamatos" szeretetről és elfogadásról kell hogy szóljon?

Mi a véleményetek, tapasztalataitok ezzel kapcsolatban?

Példa: normálisan mennek a dolgok a párkapcsban, de egyszer csak, váratlanul "elborul" az egyik fél agya és kifejezi azt, hogy így ahogy vagy, az nem felel meg az ő számára. Mondja:

- Miért nem vagy ilyen, meg olyan? (Miért nem vagy pl olyan mint a Brad Pitt ebben és ebben a szerepében? És hasonlók.)

máj. 29. 09:16
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Nem, nem tolerálható szerintem. Keressen olyat az ilyen ember, aki megfelel számára mindenben.
máj. 29. 09:20
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
A kapcsolat az, ahol a masikat akarod es ez kolcsonos. Minden megvaltoztatasi szandek a kapcsolat mukodeset kerdojelezi meg.
máj. 29. 09:25
 3/17 anonim ***** válasza:
Persze, aztán meg jön hogy jajj de szeretlek. Tök hiteles.
máj. 29. 09:30
 4/17 A kérdező kommentje:

#2 Az is a másik fél megváltoztatására tett kísérletnek minősül, ha azt szeretném, hogy ő jobban éljen, boldogabb, kiegyensúlyozottabb, vidámabb legyen, mint amilyen úgy nagy általánosságban szokott lenni?

Példa: Az egyik fél, egy, a számára rossz munkahelyen, munka körülmények között dolgozik és én azt szeretném, hogy ezen változtasson és én még hajlandó lennék ebben segíteni őt, hogy ne legyen ezek miatt állandóan rossz kedvű és frusztrált, tehát tulajdonképpen szeretnék beleavatkozni az ő életébe, karrierjébe, stb. Már ez is a másik megváltoztatása kategória, vagy ez inkább már a szeretet egyfajta kifejezése?

máj. 29. 09:45
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

És amíg ő megtalálja azt a munkát, amitől "boldog", addig finanszírozod az életét, eltartod?

Azért ez nem ilyen egyszerű.

máj. 29. 10:05
 6/17 A kérdező kommentje:

#5 Házasságon (normális párkapcson) belül, még akár azt is bevállalnám.

Persze igazad van, hogy nem egyszerű.

Főleg, ha nem tudja az illető felnőtt, hogy mi lenne számára a jobb és szerethetőbb munka. Ő csak azt tudja, hogy több pénzt akar és elviselhetőbb, szerethetőbb munkát, munkakörülményeket, stb, mint ahol jelenleg kénytelen dolgozni.

máj. 29. 10:18
 7/17 anonim ***** válasza:
100%
A párkapcsolat arról szól, hogy elfogadjuk egymást, sőt, úgy szeretjük egymást, ahogyan vagyunk. Ha feltételekhez van kötve, az már nem szeretet/szerelem. Mellesleg, ami szerinted jó lenne neki, nem biztos, hogy tényleg úgy is van. Lehet vele beszélgetni, tanácsokat adni, de ráerőltetni bármit is vagy irányítgatni már nem elfogadható, legalábbis számomra.
máj. 29. 10:37
 8/17 anonim ***** válasza:
100%

Egyetértek a #7-el.

Attól, hogy szerinted pl. jobb lenne neki ha tovább tanulna, más munkahelye lenne nem biztos, hogy ő is úgy gondolja.

Vagy bólogat ő veled, de nem meri meglépni azokat a lépéseket amelyek odavezetnék őt, hogy boldogabb legyen.

Egyszerűen hogyha neked nem felel meg a párod akkor inkább ne legyetek együtt...

máj. 29. 10:42
 9/17 A kérdező kommentje:

#7 Nem volt feltételül szabva, hogy változzon, csak engem nagyon zavart a munkahelyi "pipogyaságából", tehetetlenségéből fakadó állandó frusztráltsága, szenvedése és ebből a - számomra is - kórosan mérgező lelki állapotából szerettem volna kimozdítani pozitív irányba.

Nem voltak tettek, csak beszélgetések, talán(?) együtt gondolkodások, ebben a témában.

Tehát, ha jól szeretem, akkor türelmesen hallgassam a nyavalygásait, a folyamatos negatív érzelmi irányultságú monológjait, fogadjam el a depresszióba hajló személyiségét és ne akarjam, hogy pozitívabb legyen az életszemlélete, a viselkedése, stb?

Hát ennek az elfogadása nagyon nehezen megy nekem, sajnos. Borzalmasan "lehúz" az ilyen ember és viselkedése energetikailag.

máj. 29. 11:04
 10/17 anonim ***** válasza:

"Egyszerűen hogyha neked nem felel meg a párod akkor inkább ne legyetek együtt..."

Ehhez tartsd magadat!

máj. 29. 11:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!