Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tényleg ennyire nem elfogadott manapság sem, ha átlagos testalkattal molett barátnőm van?
Úgy 3 éve vagyunk már együtt a barátnőmmel. Ő már mikor megismerkedtünk is jól láthatóan nagydarab volt, de még szedett magára azóta, most van 100 kg körül. Én magas vagyok, átlagos férfi testalkattal, kis túlzással még sportosnak is nevezhető vagyok, mert nincs plusz rajtam. Engem és a barátnőmet egyáltalán nem zavarja ez a dolog, elfogadtam én is és ő is, hogy ilyen, megvannak az okai, hogy miért ennyi kg, foglalkozik ő azzal, hogy ne legyenek egészségügyi gondjai, stb, semmi szükség nincs külső kritikákra.
A kapcsolatunk elején talán a rozsaszín köd miatt észre se vettük, vagy nem tudom, de senki nem szólt be amiatt, hogy kövér, már örültem is, hogy ezaz, végre már nem divat beszólogatni. Az utóbbi időben viszont mintha sokan szólogatnának be, és észrevettük, hogy a hátunk mögött is kibeszélnek, pl egyes rokonok beszóltak egyértelműen ironikusan, hogy na jön a baba (elég nagy a pocakja, hajlamos odahízni), vagy egy wellnesezésnél neki mondták, hogy azért igencsak bátor a bikini... Plusz hozzám is visszajutottak infók, hogy kibeszéltek olyanok, akiktől nem vártam, hogy hogy lehet egy ilyen fiúnak ilyen nője, nem illünk össze, stb. Pedig engem és minket egyáltalán nem zavar a súlya, én imádom őt a belső értékei miatt is, és amúgy nekem nagyon bejön így is, a szex is nagyon jó. Ő elég jól viseli ezeket a dolgokat, de néha azért rosszul esik neki, ami elveszi az önbizalmát, és ez a kapcsolatunkra se hat jól. Miért kell még a mai világban is ilyenekkel szúrkálódni, mikor ma már minden hülyeség elfogadott?
Mindenki gondol amit akar. A vélemény olyan mint a seglyuk...mindenkinek van de egy értelmes embert nem érdekel a másé.
Amúgy maga miatt kéne fogynia, vizsgáltassa ki magát, olyan nincs hogy nem lehet valahogy fogyni.
N 31
A kérdező nem fogadta el valójában kövéren hanem az ex után aki vékony volt keresett kövér nőt akiről azt hiszi jobb ember, mert kövér. :DDD
Ha most nem fog összejönni ez a kapcsolat akkor keresni fog sovány nőt valószínűleg, mert se a vékony se a kövér nem jó ember. :DDD
Ami a legrosszabb az egészben, hogy a saját "traumája" miatt hitegeti a barátnőjét, hogy nincs gond vele pedig van hiszen már felütötte a fejét az önértékelési zavar aminek sajnos van alapja.
Most az lesz, hogy sértegetni fogják a barátnőt még jobban, vagy ha nem is teszik mindketten arra fognak szavazni, hogy a hátuk mögött úgyis csinálják (ami igaz) és nem szólnak többet hozzájuk, kerülni fogják őket ahogy csak lehet és teljesen izolálják magukat a világtól, de akkor is lesz olyan ember, aki furcsán fog rájuk nézni, aki bunkón be fog szólni, mert nem lehet elkerülni ilyesmit. Mégha vékony is lenne, de pl. görbe akkor is kapná az ívet. Mindenki megkapja, hogy miért olyan amilyen miért nem más.
De különbség, hogy valaki tud változtatni a külsején vagy se.
A bulimía is egy súlyos betegség és pszichológus szükséges.
Oda fog vezetni a szükségtelen, hasztalan hitegetés kérdező részedről, hogy a barátnőd szorongani fog, akár még pánikrohamokat is fog kapni nemcsak testileg lesz beteg!
Téged egyáltalán nem érdekel az egészsége, vagy micsoda? Ha elkezdenéd rátukmálni normálisan, hogy baj a túlsúlya és ő akkor se fogyózna, edzene akkor pszichológus kell neki.
Egyértelműen ha ő általa se tudna megbirkózni önmagával az nagyon súlyos probléma lenne és megéreznétek mindketten.
A túlsúly SOSEM JÓ és ha te támogatod az még rosszabb. Nem tudom miért kell ennyire önzőnek lenned a saját "traumád" miatt. Undorító vagy.
Én nem vagyok az a beszólogató típus, mert a saját dolgommal szoktam foglalkozni, de persze véleményem nekem is van, ha meglátok ilyen barátnöd típusú nöket, csak én azt megtartom magamnak, mert senki nem kérdezte. Mivel most megkérdezted, ezért én is válaszolok.
Az esztétikai oldala egy dolog, de a másik az egészsége. A barátnöd nem molett, hanem súlyosan elhízott. Egy csomó más betegség visszavezethetö az elhízásra. Most talán még nem látod, mert 31 évesen még annyira nem gáz, de 10 év múlva minden baja lesz, ami egy csomó pénzbe meg idegeskedésbe, életminöség romlásba fog nektek kerülni. A szomszédasszonyom 57 évesen elönyugdijba kellett, hogy menjen, mert olyan kövér, hogy 30 métert nem tud izzadás nélkül megtenni, nyilván dolgozni se tudott ilyen állapotban. Képzeld el, hogy mennyi lesz a nyugdíja, hogy idö elött kiesett a munkából. Egy ilyen kövér ember nagyon hamar leamortizálódik, remélem majd az sem fog téged zavarni, amikor már a s.gét se tudja majd önállóan kitörölni. Most ezt még nem látod, de ha egyre csak hízik, el fog jönni ez az idö is. Ha neked ez tetszik, akkor élvezd, senkinek semmi köze hozzá. Ami a bikinit illeti, persze hogy van rá való, de öltözködési stílusa sok embernek nincs. Véleményem szerint virtuális környezetszennyezés 100 kilós nöre bikinit adni. 100 kilós nöt is fel lehet igényesen öltöztetni, de nem bikinibe. Most jött hozzánk egy új kolléganö, ö is 100 fölött lehet, 38 éves. Komolyan mondom, rossz ránézni, menni is alig bír, a lábai térdig összeérnek. Egyszerüen gusztustalannak találom.
Azt bírom én személyesen a legjobban amikor a "body positivity"- vel takaróznak a kövér emberek főleg nők ami csak egy kifogás azért, mert nem akarnak lefogyni, vagy minimum tartani a súlyukat.
Az én egyik szomszédnőm 33 éves és esküszöm van vagy 120 kiló míg a párja normálisan néz ki. Igaz eleinte nem volt ennyire kövér.
Együtt voltak vagy 7 évig aztán a pasi lelépett vékony nővel akivel csalta és arról panaszkodott nekem, hogy miért amikor ő mindent megadott neki, de hallottam a saját füleimmel amikor veszekedtek mert a pasi könyörgött neki, hogy adjon le a súlyából. Persze csúnya megoldás a hűtlenség, de az még gázabb, hogy amikor elmúlt a love akkor a szomszédnő visszafogadta a csalfa párját. Szinte biztos, hogy azért, mert tudja, hogy nehezen találna párt és a pasas újra le fog lépni mással.
Az autóba nem tud normálisan beülni, nyáron kiül a teraszra és mutogatja a hájas testét a szomszédainak meg persze simán felvesz olyan ruhákat amelyek egyáltalán nem passzolnak rá és másokat okád le azért, mert jobban néznek ki, mint ő. Megkeseredett, irigy, de természetesen fogyni nem akar.
Na te kérdező és a párod ugyanabból a fából vagytok faragva. Te is le fogsz lépni, talán ugyanúgy meg is csalod és a barátnőd szintén savanyú citrom lesz.
Ha nektek így vagy hasonlóan megfelel jól van, de nem tilthatod meg, hogy másnak ne legyen véleménye róla, rólad különösen nem úgy, hogy nektek is megvan másokról.
Szóval akkor mégis megfelelési kényszerben szenved mindenki, mert a válaszokban is azon pörög mindenki, hogy hát igen, mások véleménye nem hülyeség... Nagyon nagy tévhit, hogyha valaki nagydarab, akkor alapból egészségtelen, és minden csinos nő, vagy normál testalkatú férfi nagyon egészséges.
Köszi a válaszokat, megértem legalább mostmár a jelenséget, meg kell tanulni kezelni ezeket.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!