Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Mennyire reális, ha így van...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyire reális, ha így van felosztva a házimunka?

Figyelt kérdés

Az egyik fél főz, és intézi hozzá a bevásárlást (a másik fél odaadja a fizetése egy részét, így abból tud vásárolni, a maradék meg az ő pénzének a maradéka meg megy megtakarításba)

Sokszor ő találja ki, hogy mi legyen a héten a kaja - szem előtt tartva, hogy elég kiegyensúlyozott legyen

A másik fél takarít (mosás, mosogatás, porszívózás, felmosás, portörlés, ágyneműcsere, satöbbi) és eteti, itatja, almozza (napi lapátolások és havi teljes csere) és lefárasztja a macskát.

Ez mennyire arányos?

2024. jan. 4. 12:20
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ, hogy a pár tagjai igazságosnak érzik-e. Mert ez mindig megegyezés kérdése.
2024. jan. 4. 13:17
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

Miért kéne igazságosnak, arányosnak vagy egynelőnek lennie?

Olyannak kell lennie amit mindkét fél elfogad. Akár az is lehet, hgoy az egiyk fél csinál mindent a másik meg semmit, ha ez mindkét félnek megfelel. Ha már az egyik fél nem elégedett a felosztással, akkor nem jó.

2024. jan. 4. 13:39
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Takarítani kb hetente kell, vásárolni és főzni sokkal gyakrabban

Sztem teljesen ok

2024. jan. 4. 15:06
 14/15 anonim ***** válasza:
Nálunk is így van, teljesen jó ez így.
2024. jan. 4. 20:22
 15/15 anonim ***** válasza:

Nálunk is kb ez a felosztás, feleségem bevásárol, főz és tisztán tartja a konyhát, minden más feladat (porszívózás, takarítás, felmosás, mosás, teregetés, fürdőszoba takarítás) az én feladatom.

Mikor összeköltöztünk és ezt így átbeszéltük, nekem is így tűnt fairnek, azóta már rájöttem, hogy nekem így több dolgom van.

Ugyanis a covid óta a bevásárlás nekünk annyi hogy megrendeljük a tescot/kiflit, néha a feleségem vesz tejet pékárut, de kb 2 naponta, és útba esik. Főzni se főz mindennap, mondjuk 2 naponta.

Amit viszont én csinálok abból elvárás lett, azaz ha egy csepp kosz van a padlón mossak fel, tehát kb mindennap felmosok, jó a porszívózás szerencsére elég heti 1-szer, fürdőszoba tisztítás is heti 1-szer, mosni elég sokat kell, ez mondjuk 2 naponta, és a takarítással meg elmegy a vasárnap délelőttöm általában.

Időben lehet hogy ki lehet matekozni hogy még így is több időt tölt főzéssel, viszont ő nem utálja a főzést, én viszont utálokm pl. a fürdőszobát takarítani.. De egyébként mindegy, még mindig nem érzem gáznak, ha újra terveznénk, azt mondanám inkább megtanulok főzni és mondjuk fele arányban én főzök ha cserébe csak kéthetente kell a fürdőszobát takarítanom. Na mindegy

2024. jan. 16. 17:12
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!