Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Várandós vagyok. Ma a párom...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Várandós vagyok. Ma a párom kiabált velem, ki a hibás?

Figyelt kérdés

Én. Én voltam. Ezt el is ismertem. Szerinte az egész vitáról en tehetek, neki semmi felelőssége nincs benne.

Engem viszont olyan mélységesen bánt, hogy gyakorlatilag a szülés előtt pár nappal így beszélt velem, hogy azt érzem ezzel maradandó károkat okozott.

De nem hajlandó felelősséget vállalni érte, mondván én váltottam ki a vitát. Ezt el is ismertem.

De szerintem amikor vkinek terhes a párja, neki kell az okosabbnak lennie. És nem ordítani.

2023. dec. 3. 20:05
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
93%
a baba mehet a zaciba, ti meg ket kulon uton jobb ra es balra
2023. dec. 4. 02:46
 22/26 anonim ***** válasza:
70%

Azonnal ordítozás helyett meg kell az ilyet beszélni. Ha jól értem, egy félreértés miatt te kezdtél egyből emelt hangon háborogni, miközben nem is volt igazad. Mondhatni visszaordított.

Viszont soha nem fog se segíteni, se előrevinni, ha azt keresgéled egy ilyen helyzetben, hogy ki a hibás. Azt kell megkeresni, hogy hogyan tudjátok megoldani vagy megbeszélni a helyzetet.

De ha érdekel a véleményem: itt te vagy a hibás, hiszen te kezdted. Akkor is, ha pajzsként tartod magad előtt a terhességed. Tudom, hogy fizikailag megterhelő, és izgulsz is, miközben tombolnak a hormonok. De gondolj bele, a párox ugyanúgy izgul, fél, aggódik a jövő miatt, fél, hogy jó apa lesz-e, várja, hogy kézbe hesse, miközben aggódik, hogy egészséges legyen és minden rendben menjen a szülés alatt. Kicsivel a szülés előtt majdnem ugyanazt éli át érzelmi szinten, mint te. De ha mindketten azonnal robbantok egy piti baromság miatt, az nagyon komoly probléma. A következő 20 évben ennél csak nagyobb gondok jönnek.

2023. dec. 4. 06:42
 23/26 anonim ***** válasza:

Mondjuk úgy nulladik alapelvnek én azt mondom, hogy célszerű olyan szavakat és kifejezéseket használni, amiknek elég egzakt a jelentésük. Értem én, hogy divatos mostanság idegen szavakkal dobálózni, mert ugye attól azt hiszik, hogy okosabbnak tűnnek; meg egyesek cikinek érzik, hogy valamit érthetően és magyarul elmondjanak, de rengeteg félreértés elkerülhető lenne, ha a nyelvnek olyan részhalmazát használnátok kommunikációra, amelyet mindketten értetek, és mindkettőtök számára ugyanazt jelenti.

Ettől függetlenül: amit ő képvisel, az a kocsmai bunkók stílusa. Igen, biztos te is ingerlékenyebb vagy, de erre mondhatjuk, hogy a várandósság természetes velejárója. Ez egy ilyen életszakasz, ezt el kell fogadni. Az, hogy egy emberi lény fejlődik a testedben, bizony elég komoly biológiai változásokat okoz, aminek vannak némi mellékhatásai. Aki nem egy bunkó gyökér, és van egy kicsinyke kis esze, az ezt megérti, felfogja, és elfogadja. De "párodnak" ezt nem sikerült, persze, gondolom, amikor "megcsinálni" kellett a gyereket, akkor nem problémázott, csak akkor, amikor a nagy eszével rádöbbent, hogy nem a gólya hozza a gyereket.

De mindentől függetlenül: az üvöltöződ barom stílus sehogy nem tolerálható. Abban pedig biztos lehetsz, hogy ő változni nem fog.

2023. dec. 4. 10:38
 24/26 anonim ***** válasza:
100%
Nő vagyok és voltam terhes kétszer is, de szerintem nincs igazad. Egyrészt, tényleg kb azt vágtad a fejéhez, hogy szar apa lesz, mert ezt látta otthon, közben mint kiderült, még csak nem is volt igazad az adott témában. Másrészt, te magad írod, hogy ezt emelt hangon tetted. Magyarul, te kezdted az ordítozást, ő meg reagált ugyanabban a stílusban, a végén meg neked áll feljebb, mert hát te terhes vagy, veled nem lehet így beszélni, akkor se, ha amúgy te viselkedtél gyökér módon. Na, azért érezd már egy kicsit a helyzet visszásságát... tudom, hormonok meg mindent, de sürgősen vetkőzd le ezt az én terhes vagyok/én szültém, úgyhogy nekem mindent szabad attitűdöt, mert ezt konkrétan minden normális ember utálja.
2023. dec. 4. 14:08
 25/26 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudok nem elvonatkoztatni a saját példámtól, válásomtól.

Nálunk is lassan őrölte fel a kapcsolatot többek között az, hogy a másik fél sok dolgot másként értelmezett, mert az ő családjában, az ő szülőhelyén az mást jelentett.

Nem volt képes adaptálódni, nem az üzenet, gondolat jelentésére koncentrált, hanem egyes szavakat ragadt ki a kontextusból, és azokon pörgött.

Minden kapcsolatban vannak viták. Lehetnek hevesebbek is, ugatással meg egyébbel. De ha az emberek bem egy értelemes, kézzel fogható dolgon vitatkoznak, hanem egy szar szó vélt vagy valós jelentésén, ott a mélyben sokkal nagyobb a szakadék fejben, intellektusban és kultúrában, mint ami elsőre látszik.

Ha nem vagy képes ebből engedni, akkor egyesével vered a szögeket a kapcsolatod koporsójába, amit a gyerek is meg ti is meg fogtok szívni. Nyertes nem lesz.

2023. dec. 5. 14:53
 26/26 anonim ***** válasza:

4 - "emelt hangon mondtam neki"

Ő pedig ordított.

Ez elég szomorú.

Próbáljátok csendben megbeszélni, hogy mi is volt az igazi probléma.

2023. dec. 7. 14:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!