Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » A párom napközben szórakozik...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A párom napközben szórakozik míg én dolgozok?

Figyelt kérdés

8 éve vagyunk együtt, 2 gyerekünk van. Én 8 órát dolgozom egy irodában, diplomásak vagyunk mindketten. Utazással töltök napi 1 órát minimum. Hulla fáradtan esek haza.

A páromnak jó lehetőségeket adott a családja amiket jól kihasznált. 2 éve gyakorlatilag nem is dolgozik úgy igazán. Előtte egy munkahelyünk volt. Napi 2 óra amit munkával tölt, de 3-4x annyit keres mint én. A napja így néz ki: fél 8-kor kel, elviszi a gyerekeket az iskolába, oviba, majd bemegy a saját irodájába, ami egy társasházi lakás. Ott dolgozik, kimegy ahova kell, de max 11-re befejezi a munkát. Elmegy ebédelni, majd az “irodájában” ami valójában inkább egy berendezett lakás egy plusz iróasztallal, filmeket és sorozatokat néz 16 óráig, fetreng kanapén. Még váltóruhát is visz, hogy otthoniban fetrengjen délutánonként. Aztán elmegy a gyerekekért, hazajönnek. A férfi házimunkákat megcsinálja (fűnyírás, kertgondozás, szerelések), illetve mosogat, főz, porszívózik. Játszik a gyerekekkel, olvas nekik. Az altatást és a tanulást és minden mást én csinálom. Rohadt idegesítő, hogy én szénné gürizem magam, hullaként esek haza fél 6-ra, míg ő fetreng és sorozatokat néz napi 5-6 órában. Mostanában elkezdett edzeni is járni mondjuk. De mint aki marha jól elvan, napközben mint egy tini lenne.

Ti mit szólnátok ehhez? Csak nekem nagyon taszító ez? Már beszéltem vele, de azt mondja, hogy neki nem minden a pénz, így is 3-4 fizetést hoz haza, ő nem fog többet dolgozni, ha a családja által belé fektetett pénz “dolgozik magától” (vagyis abban a napi 2-3 órában manageli). Nem fog visszamenni alkalmazottnak 8 órában, azért hogy én elmondhassam, hogy ő gürizik. Meg hogy örüljek, hogy sorozatok néz és nem nőzik vagy haverozik mint amit mások csinálnának.

2023. nov. 16. 10:45
1 2 3 4 5 6
 21/57 anonim ***** válasza:
100%

Én abszolút híve vagyok a közös teherviselésnek, annak, hogy a férfi ne csak "segítsen" a házimunkában és gyereknevelésben, hanem ténylegesen megosszák a felek a terheket, elolvastam 2x amit írtál, és nem teljesen értem, mi a bajod.

Gyerekeket reggel elkészíti, viszi, délután elhozza. Te írtad: A férfi házimunkákat megcsinálja (fűnyírás, kertgondozás, szerelések), illetve mosogat, főz, porszívózik. Játszik a gyerekekkel, olvas nekik. Ez azért nem kevés.

Te pedig: tanulsz velük és fekteted őket. Óvodással mit kell tanulni? A kisiskolás ha 4ig suliban van, mit kell tanulni még vele? De mondjuk azt sem este 6-7kor kellene, szóval akkor mit javasolsz? Ne főzzön a férjed, hanem helyette tanuljon vele?

A fürdetés/fektetés egy ovis és egy iskolás gyerek esetében tőled azért már nem igényel túl sok munkát, annyit semmiképp mint mondjuk egy 1 és 3 éves gyereké.

Azt írod "minden mást" te csinálsz. De mi az a minden más? Mosás és teregetés? Az előbbi 10 perc (bepakolod és bekapcsolod), az utóbbi kb. ugyanennyi.

Fürdő és wc takarítás? Vasalás? Portörlés? Felmosás? Ha még ezeket sem akarod csinálni, akkor fogadjatok fel egy fizetett segítséget, heti egyszer ezeket megcsinálja pár óra alatt.

Bevásárlás: heti pár óra, oké, ezt csinálhatja ő napközben, úgyis kevesebben vannak vagy közösen a hétvégén.

Te azért vagy főleg fáradt és frusztrált, mert napi 10 órát távol vagy az otthonodtól. Diplomásként olyan munkát keress, ahol rugalmas a munkaidő, van lehetőség otthoni munkára, nem kell csontra bent ülni 8 órát + nem 1,5 óra az utazás - ez azért ma már nem lehetetlen feladat.

Valamennyi plusz házimunkát még átvállalhatna a férjed, persze, de én esetetekben nem érzem úgy, hogy jogos lenne a felháborodásod, láthatóan az akaszt ki inkább, hogy neki több szabadideje van.

Ha ő nem ajánlotta fel eddig, akkor javasold a heti 1x bejárónőt és akkor neked már tényleg semmi házimunkát nem kell csinálnod, a hétvégén meg mehettek közös programokra.

2023. nov. 16. 12:14
 22/57 anonim ***** válasza:
85%
#14 Nem a saját dolgát csinálja meg, hanem a kérdezőét.
2023. nov. 16. 12:21
 23/57 anonim ***** válasza:
91%
21-es vagyok: férjem azt kérdezi, hogy ha 10:45-kor van időd ilyen hosszú kérdést kiírni, akkor te hány órát is dolgozol az irodában? :D
2023. nov. 16. 12:25
 24/57 anonim ***** válasza:
100%
Akkor zavarhat még jó pár multimilliomos élete is, akik hasonlóan élnek... Szerintem foglalkozz a saját dolgoddal, vagy teremts magadnak hasonló életet, ha nem tudsz ezen túllépni.
2023. nov. 16. 12:31
 25/57 anonim ***** válasza:
100%
Volt ilyen csajom, vérig volt sértődve, hogy sokkal kevesebb munkával sokkal többet keresek, mint ő. Szétmentünk. Ha neki jobb egy napi 8-10 órában 300k-ért robotoló pasi, akkor egészségére...
2023. nov. 16. 12:33
 26/57 anonim ***** válasza:
73%
Hát itt azért nagyon durva bajok vannak a toronyban... Mikor összejöttetek is gondolom ugyanez volt a helyzet. Akkor nem zavart? Vagy akkor tetszett, hogy azért anyagilag rendesen el van engedve a pasi?
2023. nov. 16. 12:35
 27/57 anonim ***** válasza:
100%

Tehát nagyon jól keres, kiveszi a részét a háztartásból, aktívan foglalkozik a gyerekeivel, de rohadjon meg, mert nem szakad bele a melóba. Ez igen, csodás személyiség lehetsz, ha sajnálod a párodtól, akit elvileg szeretsz, hogy munkafronton neki könnyebb az élete. Érteném a problémát, ha szarna nagy ívben mindenre otthon, meg a gyerekekre is, és minden rád maradna még mikor este hazaesel, de ez így szimpla rosszindulat és irigység.

35N

2023. nov. 16. 12:44
 28/57 A kérdező kommentje:

Nem fogom eltartattni magam, nálunk az a normális, ha a nő is 8 órában helytáll. Nekem kínos lenne, szégyellném magam, ha 4 órában dolgoznék, majd ahogy itt írta valaki hobbizni mennék meg edzeni míg a gyerekeim iskolában, óvodában vannak. Valahol a férjem helyett is szégyellem magam, hogy mackóban ül az “irodában” és tévézik. Nekem ez cseppet sem férfias. Nem értem neki ez miért nem kínos? Nekem égne a pofám ha ücsörögnék mint egy szabadnapos tini.

Jelenleg is magasan átlag felett keresek, innen alkalmazottként nincs nagyon feljebb, teljesen felesleges átképzenem magam. Nem vagyok vállalkozó típus, a férjem munkájához nem értek és a családja se venné jó néven ha “beszállnék” mert nem is lenne munka számomra, az csak alibizés lenne! Van ilyen barátnőm akit a férje beültetett az irodájába titkárnőnek, de valójában nem csinál semmit, csak telefonozik meg mászkál mindenfelé. De elmondhatja, hogy én xy cégnél dolgozom. Nekem ez kösz nem kéne!

A férjemtől azt várnám, hogy férfiként viselkedjen és ne sorozatokat nézzen egy kanapén, hanem ha nincs több munkája, akkor találjon ki magának valamit amivel felnőtt ember módjára foglalkozhat! Mert egy felnőtt férfi nem ücsörög egy kanapén 5-6 órát! Jóhogy nem már Playstationözik!

Takarítónőt akart már hazahozni, de felejtse el! Nem fog nálunk egy idegen mászkálni! Be tudom tenni a mosást, ki tudok vasalni, tudok port törölni és fürdőt takarítani!

2023. nov. 16. 13:46
 29/57 anonim ***** válasza:
91%

Hm, értelek valahol, mert ja TV-zés helyett inkább hasznosabb dolgokat tehetne, de nem mondhatod meg neki, hogy dolgozzon többet. Edzeni kezdett, az már pozitívum, segít neked, megfőz, gyermekekkel foglalkozik. Te neked az nem számít?

Más férfi tényleg nőzik, vagy le se tojja a családját.

Mi lenne hogyha több munka helyett hogyha időtök van hétvégén mennétek új hobbizni? Hátha talál magához valót a TV helyett.

Sehogyse értem, hogy miért nem lehet rá felnézni, mint férfi amikor ki van khhmmm a khhhmmm-öd.

Azért hogy te fáradt vagy és a munkát tartod a világ közepének attól még neki lehet lazítani, lehet bekapcsolni a Tv-t takarítás közben.

Mint írtam inkább hobbikat, programokat kellene űzni.

2023. nov. 16. 13:56
 30/57 anonim ***** válasza:
100%
Akkor mártírkodj, de ne csodálkozz ha válás lesz. Mert azt csinálod, te gürizni akarsz, nem fogadsz el segítséget sem (felajánlotta a takarítót, nem kell). Viszi hozza a gyerekeket, foglalkozik velük, csinál házimunkát is. Az meg maximum a te bajod, hogy csak akkor érzed magad felnőttnek, meg fontosnak, ha a beledet is kihajtod. Nálunk nekem, (a nőnek) van olyan munkám, hogy nincs munkaidő, feladatok vannak. Ha elvégzem 4 óra alatt akkor annyi, ha elhúzom 10 órát annyi, amíg megvan csinálva maradéktalanul határidőre a kutyát sem érdekli (a fizetésem is ugyan annyi). Ezért megtanultam gyorsan és hatékonyan dolgozni, hogy a lekevesebb idő alatt végezzek, nem fogok 8 órát felette ülni, ha képes vagyok megoldani 4 alatt, csak azért, hogy kiteljen a 8 óra. Így marad egy csomó időm, amiben azt csinálhatok amit csak akarok, hisz végeztem 🤷🏼‍♀️. Elmehetek edzeni, betudunk vállalni a gyerekeknek különböző programokat, mert eltudom vinni, nem kell napköziben maradniuk stb. Az egyetlen fura abban amit csinál, hogy nem hazamegy, hanem az "irodában" marad. Annak azért biztos van oka, hogy inkább ott marad napi 5-6órát, csak ne kelljen hazamenni (ahol ugyan úgy pihenhetne). Mint aki menekül akkor is, ha senki sincs otthon (gyerekek ovi, suli, te munkában).
2023. nov. 16. 14:07
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!