Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Adott egy ház, ami a barátomé,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Adott egy ház, ami a barátomé,jogilag nekem semmi közöm hozzá. Mivel idejöttem,mint barátnője, így vele élek. Sem a szülei, sem ő maga nem segít a ház felújításában. Nekem muszáj így csinálnom bármit is?

Figyelt kérdés
Egy nagyon idős házról beszélünk,amin ezerféle dolgot kellene tatarozni.Kerítés, pajták, ólak, nem odaillő gyomnövények kiirtása, stb..stb..Na most,én magam nekiálltam olyan dolgoknak, amihez nem kell szakértelem. Viszont mivel már huzamosabb ideje itt vagyok,és senki nem segít,sem a párom,sem a szülei (csak mondogatják), így látványosan nem készül semmi, csak annyi,hogy a gyomok ki vannak kapálva,meg némely helyen belekapva, amiket magam csináltam. Nagyon zavar,hogy senki sem segít, holott tulajdonképp nekem semmi közöm a házhoz,azon kívül,hogy itt élek a párommal.. (jogilag semmi közöm). Úgy érzem sokszor,hogy nem bírom így elnézni az udvart,és azért állok neki magam..Ilyenkor utána veszekedés tör ki,hogy miért nem segít senki,és a barátom azt mondja,mit zavar engem hogy néz ki,meg az hogy ki mit gondol az udvarról,és a ház udvaráról.Semmi igyekezetet nem vélek felfedezni bennük..az ő szülei is csak mondogatják,hogy ezt jönnek segíteni megcsinálni meg azt, és mégis minden maradt a régiben,pedig már eltelt 1 év..Van amikor dühömben én sem megyek ki munka után,ha már ők ennyire tesznek rá.Hogy lehet menteni a helyzetet? Ha leülök velük megbeszélni,akkor is csak halogatás van,vagy az,hogy holnap jövünk de semmi..Nem tudom,mit tudnák tenni,azon kívül,hogy végelkeseredésemben elhagyom...Nem tudok ilyen igénytelen környezetben élni.Ha azt mondom, vágjunk ki korhadt fát, nincs idő..vagy nincs rá pénz..ezeket a válaszokat kapom. Akkor én mit is tehetnék?Én csak azt szeretném,hogy minden szép legyen..Ennyire nincsen rá igényük?
2023. szept. 20. 23:14
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Én inkább keresnek másik pasit.
2023. szept. 20. 23:16
 2/8 A kérdező kommentje:
Még annyit,hogy a szülők nyugdíjasok, apuka már már több mint 10 éve, anyuka meg tavaly december óta,és mind a ketten kiváló egészségnek örvendenek.Az én hátterem 100 km-el arrébb van,ők egy utcányira. És az én nagyszüleim mind a ketten rokkantak.Szóval ha akarnám, sem tudnám őket idehívni,de a párom szülei tudnának segíteni..
2023. szept. 20. 23:17
 3/8 anonim ***** válasza:
88%

Nem teljesen tiszta számomra, hogy miért akarod a szülőket mindenáron belevonni. Nem a barátodé 100%-ban az ingatlan? A szülőknek nem kötelességük, hogy menjenek, és tatarozzanak nektek, a barátodnak és neked kell rendben tartani, ha már ti használjátok.

Persze megértem a problémád, baromi idegesítő, mikor el van hanyagolva valami, ami téged zavar, de a párodat abszolút nem. Így rád marad, csináld meg, ha neked böki a szemed. Csak azért ez mégsincs így, ketten vagytok felelősök az ingatlanért, és egy pár vagytok, szóval egymást kellene segítenetek. Felfoghatatlan, hogy a barátod miért veszi ennyire félvállról, miközben téged láthatóan frusztrál a helyzet. Valószínű összeírnám, hogy miket kellene megcsinálni, és megkérdezném, hogy melyiket vállalja ő, és melyik legyen az én feladatom. Elmondanám, hogy nem akarok disznó ólban élni, mert nem komfortos számomra. Ha továbbra sem érti meg, és ennyit nem tud megtenni értem, akkor tényleg elgondolkodnék a kapcsolatunkon. Ha már most nem számítasz neki ennyit, a jövőben csak rosszabb lesz a helyzet. Szerintem.

2023. szept. 21. 00:49
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Igen, azzal egyet kell értsek hogy a szülőknek ehhez semmi köze.🤷‍♀️ A barátod meg ezek szerint igénytelen ilyen téren, ha olyan dolgokat sem képes megcsinálni maga körül ami nem kerül épp pénzbe, csak egy kis időt kéne ráfordítani.
2023. szept. 21. 07:48
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem volt ez már egyszer?
2023. szept. 21. 08:13
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Miért akarod felújítani másnak a házát? Én ezt csak úgy tenném, ha pl. 30 %-át rám íratná (pontosan akkora részt, amennyit költök rá).
2023. szept. 21. 09:19
 7/8 anonim ***** válasza:
84%

"Nem volt ez már egyszer?"

Többször is...

2023. szept. 21. 09:22
 8/8 anonim ***** válasza:
72%
Így van, volt ez már korábban is. Ezek szerint semmi nem változott. A hapsid egy igénytelen szr. Neki ez így megfelel. Neked nem. Én oda se költöztem volna a putriba.
2023. szept. 21. 09:33

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!