Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy vázoltad fel a párodnak hogy zavar az alkohol
fogyasztása?
Figyelt kérdés
Másképp fogalmazva, hogy zavar az alkoholizmusa. Most már teljesen biztos vagyok benne hogy a párom alkoholista, eddig csak 1-1 sör oké, aztán napi rendszerességgel, majd megtoldva whisky-vel és ilyenek. Kb minden pénzét elissza most már ott tart.
Leígéri a csillagokat is az égről persze, de soha semmi nem történik csak ígérgetések.
Mostanra elszántam magam hogy beszélek vele erről, de tudom hogy ez elég érzékeny téma. Nyilván nem úgy kéne lerohannom hogy közel 50 évesen egy alkesz vagy akinek semmije sincs mostanra.
Akik hasonló helyzetben voltak, hogy tudtak erről beszélni a másikkal?
Már komolyan a szakítást fontolom, összeköltözni pedig végképp nem akarnék ezek után. Csak nem tudom hogy mindezt hogy tálaljam fel.
Őszintén, nekem volt alkoholista rokonom. Megfogadtam, hogy soha a legkisebb jelet sem engedem a partneremnél, szerencsére egy teljesen absztinensel hozott össze a sors. A rokonomnál minden megpróbált a család, de tönkretette a saját kis családját és az enyémet is majdnem. A végén agresszív lett, pszihiátriai problémái lettek. Az sem állította meg az ivásban, hogy így a gyerekét alig láthatta, az unokáit meg soha. Szóval szerintem menekülj amilyen gyorsan csak tudsz. Összeköltözés szóba se kerülhet ilyen emberrel. Ne hagyd hogy tönkretegye az életed.
tegnap 12:34
2/12 anonim válasza:
Sajnos a függők ilyenek, ígérgetnek, aztán rendre megszegik az ígéreteiket. Csak az ultimátum a megoldás. Vagy elmegy elvonóra, vagy elhagyod.
tegnap 12:39
3/12 anonim válasza:
Józsi! Megfigyeltem, hogy utóbbi hetekben sok alkoholt fogyasztasz. Mi az oka, tudok valamiben segíteni? Mit gondolsz arról, hogy a következő hónapban ne fogyasszunk alkoholt?
tegnap 12:43
4/12 anonim válasza:
Egyszerűen kérdezd meg, hogy mi miatt iszik.
tegnap 13:19
5/12 A kérdező kommentje:
Amikor rákérdeztem miért iszik, azt mondta azért, mert nem vagyunk együtt. Viszont amikor együtt is vagyunk akkor is iszik, tehát nem tudom... Ha én vagyok az oka akkor viszont tényleg nincs miről beszélni.
tegnap 13:36
6/12 anonim válasza:
Azért iszik, mert rászokott. Semmiképpen ne hidd el, hogy te vagy az oka!
tegnap 13:37
7/12 anonim válasza:
Alkoholista. Nincs olyan, hogy csak egy pohárkával, vagy csak hétvégén. Mindegy lenne az összeköltözés is. Sajnálom, de ne tedd tönkre magad. Szerintem ultimátumszerűen tudod csak tálalni, de azt gondolom az alkohol fog győzni. De ez nem miattad van.
tegnap 13:46
8/12 anonim válasza:
Volt olyan időszaka közben, hogy nem ivott? Úgy értem bírta egy ideig és utána esett vissza, vagy soha meg sem próbálta?
tegnap 13:49
9/12 anonim válasza:
Nyilván lehazudja a csillagokat is de változás nem hiszem hogy lesz.
Esetleg egy válást belengetve talan gyakorolhatsz rá nyomást
tegnap 13:50
10/12 anonim válasza:
Én is a lelki okaival kezdeném, hogy megtudjam, miért iszik. Az nem válasz, hogy “mert nem vagyunk” együtt. Ezek mellett pedig elmondanám, hogy engem ez zavar, és mindenféle offenzíva nélkül megkérném, hogy változtasson, vagyis ismerje el, hogy - nyilvánvalóan - gondja van az itallal, és hagyja el azt. Ha ebben nem partner, vagy nem érzi úgy, hogy alkoholista, akkor tovább kell lépni, mert még nem érte el azt a pontot, hogy belássa, és még sok év alkoholizálás vár rá. Ha ő is akar változni, az is csak félsiker, de legalább érdemes lehet közösen megpróbálni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!