Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Újszülött gyerekkel hogy legyen jó a párkapcsolat?
Nagyon fáradt,nagyon ideges vagyok,nincs segítségem(másik országban élünk),csak a párom,emiatt szégyenlem is magam,nem tudok szinte még zuhanyozni sem,mert a kisbabám mindig rajtam van.
Nem tudom egyáltalán hogy lesz a szülés utáni első szex,a romantika,mikor tudok hajszárítót használni(mert örülök,ha megmosni van időm a hajamat).
Idegesít,hogy van rajtam plusz kiló(ami egy pár hetes babával normális persze),az hogy be vagyok zárva,mint egy állatkertben/börtönben és néha olyan hideg vagyok a párommal is(igazából magammal van bajom,de olyankor eltolom,ellököm magamtól(ez a terhesseg vegen kezdodott),mert nem esik jol az olelese stb,elkezdett idegesiteni egy-ket dolog,viszont szeretem es van,hogy 2 ora mulva mar en olelem meg.
Van tippetek mit csinalhatnek?
Tudom,veget er ez az idoszak,de az is igaz,hogy ez egy megterhelo periodus egy kapcsolat szamara(ebbol a terhelesbol en minel kevesebbet szeretnek)
Koszonom
A szoptatással hogyan lehet szenvedni? Ráteszed a melleidre azt kész.
Oké, hogy fájnak a melleid míg meg nem szokják, hogy a kisbaba szopizik, de nem olyan világi fájdalom, kenőcsök segítenek a gyógyulásban (nekem is volt).
Én velem egyszer az történt, hogy annyi tejem termelődött, hogy görcs alakult ki, de miután a tejet eltuntettem belőle el is múlt.
Gondolom kendőbe, vagy mibe van a kisbaba, ami hát hiába rossz, mert nem nagyon tudod lerakni, fáj a vállad, hátad, de szüksége van rád.
Annyit tehetsz, hogy kipróbáltok különböző alvási és mindennapos módszereket, hogy ne sírjon ha leteszed. Ebben segítségül szolgálhat a fehér zaj (ventilátor, porszívó, mosógép) ami hasonlít arra a zajra amikor 9 hónapot odabben volt. Vagy konkrétan YouTube-on elinditld neki amit magzatkent hallgatott odabenn. Akár adsz neki ruhadarabokat amelyeken érzi az illatodat.
Szoptatás kapcsán a tejleadó reflex jó jel, ha az van, akkor elég tejed is van annyi fog általában termelődni mint ami a kicsinek kell, minél többet szopizik annál több alakul általában. Ha nem, akkor adj neki anyatejet míg van, mert attól jobb nincs, de tápszereshez is szoktad hozzá, szinte biztos az első nem lesz jó neki, de lehet hogy a harmadik beválik neki.
Egyébként úgyis van, hogy hiába van elegendő tej a minősége miatt éhes, kevésbé gyarapszik a baba, de hát még csak pár hetes meg egy kis időnek el kell telnie, hogy döntsetek anyatej VS tápszeres táplálkozás mellett.
Az ide író toprongy kapcsolatokban szenvedők szülei is mind úgy gondolják, hogy mindent jól csináltak. Épp csak valahol a kötődés meg a bizalom és az önbizalom környékén csúszott valami félre, a kommunikáció se megy annyira, és nem tudják kifejezni az érzelmeik, másokét meg nem ismerik fel. De amúgy minden tökrendben van, anyu is három óránként adta a tápszert, meg hagyta őket sírni, hogy időben megtanulják a rendet, hát mi is ment volna félre gyerekkorban...
Majd erre térjünk vissza, mikor a gyereked 25-30 éves lesz.
13 anyám se vett fel minden nyikkanásra és jé mégis szoros a kapcsolatunk.
Lányom is anyás. És se a kötődés, se az önbizalom és se a kommunikáció nem volt gond.
Jó hogy ismeretlenül tudod milyen vagyok.😆
Egyszerűen nem vagyok az az ősanya aki mindent a gyerek alá rendel....ezért önző vagyok? Oké, akkor az vagyok. De kiegyensúlyozott a lányommal együtt.
Amúgy se értem mit kell belepofázni más hozzászolásába...unalmas az életed? Nem tetszik görgess tovább...egyszerűen csak a kérdésre nem tudsz válaszolni? Okoska.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!