Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Jogosan érzem ezt megalázónak?
Egy éve kiderült, hogy a férjem megcsalt mással, de nem botlás volt hanem bele is szeretett. Megbocsátottam neki, a nővel lezárta a dolgot. A ház, a hitel miatt tiszta lappal indultunk, meg a gyerekeink is azt hiszik a mai napig, hogy tökéletes, idilli házasságunk van. Nem akarjuk összetörni őket. A nő más városba költözött, de pár hete újra visszajött végleg.
Eladóként dolgozom és így sokszor látom. Nem sok bolt van ebben a kisvárosban, így kénytelen ide is jönni. De sose látok rajta szégyent, dühöt, semmit, csak néz egyenesen a szemembe úgy, hogy nekem kell félrenéznem. Normális hangvételben kommunikálunk, amikor szükséges.
De azt annyira nehezen nyelem le, annyira megalázónak tartom, hogy ha a visszajárója 100 Ft alatti összeg, arra mindig csak elmosolyodik és azt mondja "köszi". Vagy csak egyszerűen otthagyja a pulton.
Olyan érzést kelt bennem, hogy nesze rakd csak el azt a maradékot. Gondolom összefügg azzal, hogy mind tudjuk a férjemnek milyen érzései voltak felé irányulva.
Értitek miért megalázó ez nekem? Ti is így gondolnátok? Hogy viselkednétek a helyemben ezzel a nővel?
71
A szeretet és szerelem nem ugyanaz. Mert valakit szeretsz, szexuálisan megkívánhatsz mást. Akkor is, ha tagadod.
#70:
Ez így van, de, hogy félrelép arra nem mindig az a válasz, hogy ösztönlény. Vagyis az, mert nem bír magával, viszont, hogy oda jutott sokszor a másik fél is tehet róla.
Egy házasságban, ahol már több évet letolnak, ott vannak a gyerekek reálisabb verzió az, hogy a megcsalt sem ártatlan barika. Amúgy már mindegy, a megcsalás folyik a kérdező háta mögött ugyanúgy, mint azelőtt.
Sajnálom, hogy ezt mondom, de ahogy én érzem a kérdésedből, a sebed, amit a férjed - nem a szeretője, hanem a FÉRJED - ütött rajtad, még mindig nem gyógyult be, és most minden haragodat és elfojtott frusztrációdat a szeretőre vetíted ki, ezért látod az apró otthagyásában a megaláztatásodat.
Nézzünk szembe vele: kisvárosban éltek, asszem ezt írtad, nem nagyon tud máshova boltba menni gondolom, és én is ott szoktam hagyni az aprót néha, ha nem akarok vacakolni vele. A szemedbe nézés pedig udvarias gesztus, hisz így illik. Azt pedig, hogy vajon csal-e vele megint/még mindig a párod, nem vagyok hajlandó megtippelni. Van egy olyan érzésem, hogy bántod te magad ezzel eleget. Mert te nem megbocsátottál a megcsalásért, hanem csak fátylat borítottál rá, hátha akkor meg nem történtté válik, és a nő - átmeneti - távozása ezt az érzetet erősítette fel. Most, hogy visszajött, kiderült, hogy a szőnyeg alá söprés nem segít. Azért nem, mert ilyen - bocs a silány szójátékért - "apróságokban" is a megaláztatásodat látod, holott lehet, hogy a nő úgy gondolja, hogy ha a férjednek megbocsátottál, akkor biztos nem gond az se, hogy ő is itt van.
De, gond. És neked még mindig fáj, és gondolom a háttérben azért sötét árnyékként ott lapít a félelem, hogy a férjed elhagyhat érte.
Segítséget kéne kérned: egy hozzád közel álló valakire lenne szükséged - családtag, barát, szaksegítség - akinek kiöntöd a szíved, ismer téged (talán a férjedet is) és tanácsot tud adni, hogyan dolgozd fel a negatív érzelmeidet és mit tegyél a jövőben.
Egyéni vélemény, de ahogy elnézem, sokan egyetértenek: ha ilyen férjem lenne, már csak a nyugalmam végett is kitettem volna. De nem vagyok a te helyzetedben. Maradj ebben a kapcsolatban, ha már ennyire nincs választásod, de a férjed hűtlensége miatt érzett haragoddal kezdened kell valamit, mielőtt tönkretesz téged teljesen. Sok sikert és kitartást!
"Vagyis az, mert nem bír magával, viszont, hogy oda jutott sokszor a másik fél is tehet róla."
Lehet, de ez nem mentség a megcsalásra.
Ha a nő tudja, hogy te vagy a volt szeretője felesége, akkor szerintem parasztság. Nekem égne a pofám.
Ha nem tudja, akkor nyilván nem.
Egyébként respekt, hogy meg tudtál bocsátani.
"Hát neki jól láthatóan nem ég a pofája."
Figyu, ő jókat kúrt a kaniddal.Neki szinte csak a jó jutott belőle.Te meg moshatod, vasalhatod a ruháit,takaríthatsz utána, főzhetsz rá,nevelheted a gyerekeit, nyalhatod a pina váladékos farkát a házért meg a hitelért, amit aztán kitudja, hogy hová dugott még be, ami jelenleg még nem derült ki.Ennyi bébi.Gondolkozz el rajta, hogy ki is szopott nagyobbat.Ő szabadon él a továbbiakban, te meg szívsz folyamatosan a kölykökkel meg a hűtlen fszkalappal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!