Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért jobb az neki, ha nem ragaszkodom, nem őt tekintem az életem értelmének? Miért ne vegyem túl komolyan az életet?
A párommal volt egy beszélgetésünk. Konkrétan arról, hogy eddig folyamatosan, minden nap együtt töltöttük az időnket és fantasztikusan éreztük magunkat, azonban ő már alkalomszerűen elmegy másokkal is szórakozni és bizonyos szinten a háttérbe szorultam. Elmondtam neki, hogy ez fáj, erre ez volt a válasza:
"Nem szabad ennyire ragaszkodnod és ennyire komolyan venned az életet. Nem lehetek én az életed értelme. Neked is van életed, nekem is van életem és megpróbáljuk úgy rendezni, hogy beleférjünk egymásnak."
Valamiért én olyan vagyok, hogy ha szeretek valakit, akkor ő a prio 1. Minden mást félreteszek, ami nem annyira lényeges, mint az együtt töltött idő (ez nem a teendők hanyagolását jelenti). Nem vágyom más társaságára, inkább csak az övére. Valahogy nekem nehéz elfogadni, hogy 5 napokra eltűnik, aztán néha előjön, hogy "na most már ráérek".
Próbálok azonosulni a gondolatával, hogy ne legyek egy hisztis p*csa. De ha azonosulok, akkor úgy érzem, hogy ez a nő csak egy mellékvágány az életemben, akivel néha elütöm az időmet, de semmi komoly.
Most akkor próbáljam meg félresöpörni, belerakni egy dobozba, aztán "tart amíg tart"? Mert így nehéz nagy energiákat fektetni egy kapcsolatba.
"Nem lehetek én az életed értelme." - Vagyis bocsi ezt mondta! De rád is érvényes. Igaza van, attól, hogy a párod, attól még nem vagytok összenőve, előtte volt életed? Nem? Akkor nem csoda, hogy azt mondta.
Igen az életet se kell full komolyan venni, hanem élni kell partner mellett is, amibe beletartozik az, hogy külön hobbijai vannak, külön megy el a haverokkal sörözni, pecázni, kirándulni, ha akar.
Majd veled is elmegy, ha szeret. Ha nem szeret, vagy eléred, hogy kiszeressen belőled mivelhogy rá akaszkodsz, mint a pióca, akkor ne csodálkozz, hogy lepatttint.
10es nevetséges.
Milyen gyerekről beszélsz? A Férfi érted a férfi egy nő életében igenis az első. Aztán a gyerek is. De majd egyszer felnő, kirepül. Azért mert neked nem volt részed igazi szerelemben nem kell hulyeségeket mondani. Szegény kérdezőt így is leoltotta a barátnője.
Hány éves a kérdező?
Életed értelme ≠ első helyen lenni.
Életed értelme = gyereked és a partnered, vagy csak a gyerek.
Egy nő életében hogy lehetne már egy farok az élete értelme? Tessék? Esetleg nálad, mert "igaz szerelemmel" szeretsz. Szép... A gyerekeid tőle a második helyen vannak ezek szerint? :O
Hát jó nagy hülye vagy. 🤡
Egyébként meg friss kapcsolatról van szó, nem házasságról meg arról, hogy a gyerekek kirepültek.
Miért várja el, hogy ő legyen az élete értelme? Még most sem értem. Azt a pozíciót ki is kell érdemelni. Rajta kívül létezik munka, szabadidő, barátok, család stb stb.
Ha meg 5 nap alatt egyszer sem írt, vagy nem tudatta előre, hogy sűrű lesz a programja, akkor ne legyen vele.
De ne akarja korlátozni, meg megmondani, hogy:
"De igenis én kellene, hogy legyek az életed értelme!" mert ez ne így működik. 🤷♀️
Te vagy a nagy hülye ha a férjedből egy faszt látsz. Te meg akkor tenyész kanca vagy. Gratulálok!
A férjed tulajdonságai vannak alul vagy a tiéd. Ez elgondolkodtató.
Szerelmünk lapjai című filmben is öregségükig együtt vannak annyira szeretik egymást. A gyerekeink és férjünk között nincs verseny. Egyiküket így szereted masikukat úgy.
Anyádat se veheted előre hogy őt szereted jobban mert ez nem egy verseny.
De nem kell a férjed háttérbe szorítani. Majd ha felnő és kirepül otthonról toporzékolsz gonosz anyósként?
Szép házasság lehet mondhatom.
15
Ne is mondja meg neki hanem hagyja menni.
Kérdező keressen magának normális nőt.
Nincs férjem, nagyon sajnálom, rosszul tippeltél.
Épp az, hogy nincs verseny, nem kell versenyezni. Ha a kérdező az első helyen akar lenni, akkor tiszta hülye, mert nem lesz, maximum egy ideig.
Most ha választani kellene, hogy kit ments meg akkor a férjednek mented meg az életét, vagy a gyerekednek? A gyerekednek! Ez nem verseny, ez alap! Mert ő az életed értelme, nem a párod, ő csak megossza vele a helyet és igen másképp szereted, mint a gyereked, vagy az anyádat.
De nem lehetsz valakinek az élete értelme pár hónap/hét után még mindig!
(Az más, ha nincs utód, akkor lehet az élete értelme logikusan.)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!