Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Annyira tehetetlennek érzem magam, mégis mit tehetnék ebben a helyzetben?
Szörnyen nehéz helyzetben vagyok, a párkapcsolatom ellentétekkel van tele, mégis, ebben kellene most biztosra menjek rövid időn belül.
Idén lesz 4 éve, hogy együtt vagyunk a barátnőmmel, akivel az első 2 év meglehetősen viharos volt. Mindkettőnk első kapcsolata, hibákat én is vétettem, noha nem olyanokat, hogy megcsalás, ordítozás vele vagy más agresszív viselkedés.
Lényeg, hogy több nagy vita után is együtt maradtunk, ami az utóbbi egy-másfél évben mérséklődött, de szerintem így is, ha valamin összekapunk, akkor egyből szakítás van, régi sérelmek felhozatala a részéről, amit lelkileg kicsit nehezen viselek most már.
A másik oldalról viszont napi szinten azt hallottam tőle ebben az évben, hogy már 26 éves leszek, ő 25 és nem tud tovább várni, most már ideje lenne megkérnem a kezét. Ez így, annyira stresszel, hogy nem tudok gondolkodni, nyomásként élem meg. A lánykérést soha nem szerettem volna elkapkodni, látva a közvetlen környezetemben lévő kudarcokat s így, hogy nálunk is akad probléma azért, kicsit bizonytalan vagyok, hogy mi lenne belőle, mivel kígyónak-békának el vagyok mondva egy-egy vita alkalmával, hiába bocsánatot kérek ha veszekszünk. Egyfajta ultimátumot kaptam idénre. A közös nyaralás során mint kiderült elvárta, hogy most végre megkérjem, de mivel nem történt így megint jöttek a viták, a szakítás a részéről, régi sérelmek stb. Ha ki is békülünk, nem tudom hogyan tovább. Meghatározta, hogy márpedig akkor most vagy megkérem a kezét a nyáron, vagy nem. Szeretem őt és én is közös életet tervezek, de ugyanakkor kicsit félek is, hogy ebből így mi lesz. Attól, hogy valaki férj és feleség még minden ugyanúgy folytatódik tovább, gondolom ha összevesznénk is meglenne az mint eddig.
Mit tudjak tenni? Nincs kitől tanácsot kérnem.
Noha nincs tapasztalatom még ilyen kapcsolatban, annyit tudok tanácsolni, hogy mindenképpen ülj le, beszélgetni vele.
Természetesen egy tökéletes parkapcsolat nem arról szól, hogy soha nincs veszekedés, inkább arról, hogy ha felbukkan valami probléma, akkor meg tudjátok beszélni, nem alszotok el összeveszve stb...
Egy közhely, de így is lehet fogalmazni: a legjobb párkapcsolat két ember, akik soha nem adják fel egymást.
Én is első kapcsolatomban vagyok, másfél éve vagyunk még csak együtt, voltak nagyon nehéz időszakok, de egyszer sem szakítottunk, mert valahogyan éreztük, hogy rendbe jön ez még. És nagyon sokat beszélgettünk a kapcsolati problémákról akkoriban, jól is tettük.
Kérdezd meg a párod, hogy mi a véleménye a kapcsolatotokról, lehet-e ez hosszú távú, egészséges kapcsolat. Ha azt mondja, hogy nem tudja, akkor lehet esetleg elgondolkozni azon, hogy tovább lépjetek egymáson.
Egyébként pedig, megjegyzésképpen, nincs két olyan ember, akik úgy illenek össze, mint egy puzzle két fele. Inkább úgy kepzelem el ezt, mintha az emberek mondjuk, teszem azt, kristályok, és ha kettő egymásra talál, és nagyon szeretnénekösszeilleni, akkor egymáshoz csiszolódnak, ami persze sajnos fájdalommal is jár.
És ugyan nem ismerem a te életed, tehát nincsen beleszólásom, sem közöm hozzá, de mindenképpen azt ajánlom, hogy legyetek kettesben, beszélgessetek egy jót, és próbáljátok meg, hogy ezalatt az egy beszélgetés alatt nem vesztek össze.
Remélem valamit tudok ezzel segíteni! Kéz- és lábtörést a továbbiakhoz!
"nem tud tovább várni"
Te pedig nem akarsz házasodni.
Ilyen egyszerű.
Ami nem megy ne erőltessük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!