Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Annyira tehetetlennek érzem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Annyira tehetetlennek érzem magam, mégis mit tehetnék ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés

Szörnyen nehéz helyzetben vagyok, a párkapcsolatom ellentétekkel van tele, mégis, ebben kellene most biztosra menjek rövid időn belül.

Idén lesz 4 éve, hogy együtt vagyunk a barátnőmmel, akivel az első 2 év meglehetősen viharos volt. Mindkettőnk első kapcsolata, hibákat én is vétettem, noha nem olyanokat, hogy megcsalás, ordítozás vele vagy más agresszív viselkedés.

Lényeg, hogy több nagy vita után is együtt maradtunk, ami az utóbbi egy-másfél évben mérséklődött, de szerintem így is, ha valamin összekapunk, akkor egyből szakítás van, régi sérelmek felhozatala a részéről, amit lelkileg kicsit nehezen viselek most már.

A másik oldalról viszont napi szinten azt hallottam tőle ebben az évben, hogy már 26 éves leszek, ő 25 és nem tud tovább várni, most már ideje lenne megkérnem a kezét. Ez így, annyira stresszel, hogy nem tudok gondolkodni, nyomásként élem meg. A lánykérést soha nem szerettem volna elkapkodni, látva a közvetlen környezetemben lévő kudarcokat s így, hogy nálunk is akad probléma azért, kicsit bizonytalan vagyok, hogy mi lenne belőle, mivel kígyónak-békának el vagyok mondva egy-egy vita alkalmával, hiába bocsánatot kérek ha veszekszünk. Egyfajta ultimátumot kaptam idénre. A közös nyaralás során mint kiderült elvárta, hogy most végre megkérjem, de mivel nem történt így megint jöttek a viták, a szakítás a részéről, régi sérelmek stb. Ha ki is békülünk, nem tudom hogyan tovább. Meghatározta, hogy márpedig akkor most vagy megkérem a kezét a nyáron, vagy nem. Szeretem őt és én is közös életet tervezek, de ugyanakkor kicsit félek is, hogy ebből így mi lesz. Attól, hogy valaki férj és feleség még minden ugyanúgy folytatódik tovább, gondolom ha összevesznénk is meglenne az mint eddig.

Mit tudjak tenni? Nincs kitől tanácsot kérnem.

2023. jún. 9. 17:28
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
90%
Nem kell megkérni és problem solved.
2023. jún. 9. 18:22
 12/22 anonim ***** válasza:
65%
Még is mit tehetnél? Elhagyod. Mint írták ez már csak megszokás. Azért vagy még vele mert félsz egyedül lenni félsz hogy nem találsz másikat. Pedig én hagynám ezt a nőt mert egy erőszakos zsarnok személyiség. Mindig annak kell lennie amit ő akar és ha nem úgy van akkor balhézik.
2023. jún. 9. 18:33
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

Ennek garantáltan válás lenne a vége. Kicsit lépj hátra 2-3 lépést és onnan szemléld a dolgokat.

Biztosan szereted? Nem arról van szó, hogy ezt ismered már, tudod milyen, megszoktad, félsz az ismeretentol, stb?

Képzeld el magad 10 év múlva, gyerekkel, ha akarsz. El fogod tudni viselni, hogy minden nap erre mész haza? Ha most ilyen a kapcsolatotok, amikor nem is nagyon van igazi gondotok, terhetek, akkor milyen lesz amikor tényleg lesz valami? Ugyanez a köbön..

Szerintem tudod te, hogy mit kell tenned, csak még nem akarsz vele szembenezni.

Ha más nem, én nagyon javaslom, hogy tartsatok egy kis távolságot. Akár úgy, hogy egyikőtök visszakoltozik szülőkhöz egy hónapra. Nagyon sokat tud ez segíteni a döntésben, akár végre kivilaglik, hogy tényleg szeretitek egymást, és gyökeresen változtatnotok kell a jövőben, akár az ellenkezője. De ez így nem állapot.

2023. jún. 9. 18:40
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
Nőként sosem értettem az kérdező barátnőjéhez hasonlókat, akik kvázi ki akarják erőszakolni a másikból a gyűrűt és a házasságot meg konkrét ultimátumot adnak, hogy eddig van időd, ha nem akkor vége. Hát akkor vége, menjen isten hírével, olyan embert biztos nem vennék el, aki ki akarja hisztizni az esküvőt, miközben minden vitánál szakít/szakítani akar… Ez a kapcsolat szerintem már kakit sem ér, én lépnék.
2023. jún. 9. 18:48
 15/22 anonim ***** válasza:
87%
Istenem ekkor bullshitet. Nem szereted és nem jó a kapcsolatotok. 4 év alatt lehet fejlődni, konfliktust kezelni, arra fele menni, hogy azt figyeljétek a kapcsolatban, ami a másiknak jó. Nem csináljátok, csak a balhézás megy. Nem azért vagy leblokkolva, mert ő számonkér, amúgy is ez volt, nem akarsz vele összeházasodni, csak persze félsz újrakezdeni 0-ról, ki tudjaa mikor lesz "elég jó" barátnőd. Meddig húzod még az idejét?? Ha tényleg együtt akarnátok lenni, tennétek a kapcsolatért!
2023. jún. 9. 20:14
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
Te bizonytalan vagy, így meg nem lehet belemenni egy házasságba. Neki is igaza van, hiszen miért maradjatok együtt, ha nem vagy kettőtökben biztos. Én annak idején nem ultimátumként, de megmondtam a páromnak, hogy gyereket szeretnék és azt házasságban képzelem el. Ha velem tervez és biztos ebben, akkor hajrá. De nem erőltettem, csak kértem, hogy ha nem biztos magában, akkor legyen olyan kedves, hogy adja meg az esélyt, hogy olyannal legyek, aki biztosan tudja majd, hogy velem képzeli el az életét. Másnap megkérte a kezem, mert kiderült, hogy csak a nagy esküvő, meg a lakodalom gondolatától rázta ki a hideg. Nekem meg az nem volt fontos. De nekünk nem voltak ezen kívül problémáink és viharos sem volt a kapcsolatunk. A szakítás sem volt opció egyik részről sem soha. Ha nem vagy biztos magadban, akkor add meg az esélyt mindkettőtöknek arra, hogy megtalálja azt, akivel tényleg jó lesz minden.
2023. jún. 9. 20:29
 17/22 anonim ***** válasza:
97%

Engedd el még most, hogy találhasson valakit, aki majd megkèri a kezèt. 25 évesen mèg van lehetősège.

Ne rabold az idejét, nála gyorsabban ketyeg az óra

2023. jún. 9. 21:14
 18/22 anonim ***** válasza:
100%
Első kapcsolat, és a leírásod alapján nem előrehalad, erősödik, kiteljesedik, hanem ugyanazokat a köröket futjátok. Szakítással "oldjátok" meg a vitákat, régi sérelmeket hoztok fel, barátnőd zsarol a házassággal... mindegy hány évesek vagytok, nem vagytok még érettek egy házasságra, gyerekre.
2023. jún. 9. 22:46
 19/22 anonim ***** válasza:
63%
18-as: Én ezt így nem jelenteném ki, hogy éretlenek, inkább a tapasztalatlan a jobb kifejezés erre. Ez tényleg tipikus első kapcsolatos sztori. Jobb lenne, ha egymással lezárnák. Mindkét részről az a fajta tapasztalat hiányzik, amit csak egy új kapcsolatban lehet megszerezni
2023. jún. 9. 23:58
 20/22 anonim ***** válasza:
100%

Azért ebben a sztoriban elég sok a buktató. Már az, hogy gondolkodni kell azon, megkérd e a kezét rég rossz. Akik hasonlóan voltak az ismeretségemben, nem is lett belőle lánykérés. Tulajdonképpen 4 éve vegetáltok egymás mellett, folyamatos érzelmi hullámvasutat generálva kettőtök között. Ahelyett, hogy elfogadnátok hogy nem működtök együtt. Tudom milyen, nekem is volt első kapcsolatom. Én is kompenzáltam dolgokkal, mert az én exem közben nagyon jó ember volt. Mégis a fajsúlyos dolgok mellett elmentem, mint pl mennyire nem szeretett, mennyi mindennel bántott és mennyire egyedül voltam a kapcsolatban. 21 voltam amikor kiléptem belőle, azóta is a legjobb döntésemnek gondolom. Nincs tapasztalatod, nem tudod hogy mással milyen lenne. Nem mondom, egy éve mentem szét az exemmel, azóta egy majdnem kapcsolatom volt, ami nem jött össze. De mégis láttam más alternatívát, amiben rajongtak, értékesnek találtak, és felülírta az exem akárhogy is alakult.

A csajnak annyiban igaza van, hogy mocorogni kéne már ennyi idő után. Én a barátaimnak is mindig azt mondom, amiben most nem vagy 100%-ig biztos, abban később se leszel. Most van választásod még, 25 évesen nem vagy elkésve megtalálnod a párod. De ne feledd, az elvesztegetett éveidet, pláne erre a szr kapcsolatra senki se adja majd neked vissza!

2023. jún. 11. 13:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!