Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Férjem beleszeretett másba,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Férjem beleszeretett másba, végül a családunkat választotta de szerintem baj van. Mit csináljak?

Figyelt kérdés

Másfél éve férjem bevallotta, hogy beleszeretett másba. Nem feküdtek le, de akárhogy próbálta elnyomni mégis kialakultak az érzelmek és szerinte a másik nő részéről is. Megmondtam neki, hogy választania kell. 28 éve voltunk házasok, gyerekeink már külön éltek. Mondta, hogy nem akarja a gyerekeket felzaklatni és megkavarni az életüket és arra gondolt, munkahelyet vált (ott ismerte meg a másik nőt) és megszakít vele minden kapcsolatot. Így is tett, azóta nem volt semmi jele, hogy még beszélnének.

Azonban azóta a férjem megváltozott. Teszi ugyanúgy a dolgát itthon, foglalkozik a gyerekeinkkel ha meglátogatnak, beszélgetünk de már nem a régi. Nem nevet, nem mosolyog, többet betegeskedik, sápadt, a szeme is más. Nemrég egy helyi rendezvényen láttam a másik nőt, és észrevettem hogy nézik egymást a férjemmel. De nem történt semmi más, nem beszéltünk róla. Azóta a férjem állapota még rosszabb. Elvileg nincs gond az egészségével mégis mintha a szemem előtt menne tönkre. Depressziós lenne? Már arra is gondoltam komolyan, hogy felhozom ezt, hogy gondolja át a dolgokat újra. Én sem szeretném a gyerekeink életét felborítani, meg szeretem, de helyes ez amit csinálunk? 52 éves, de mintha egy 70 évessel élnék együtt.

Mit csináljak?

2023. máj. 29. 15:30
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

Megpróbálok az összes kérdést válaszolni.

Olyan közös programok szoktak lenni leginkább, amin a gyerekek is részt vesznek (27 és 25 évesek). Elmegyünk egy-egy napra kirándulni és olyankor jobb kedve van a férjemnek. Mindig is jó családapa volt, a gyerekek is nagyon szeretik. Ezen kívül ha otthon vagyunk kettesben szoktunk beszélgetni, filmet nézni, kiülünk a teraszra egy-egy pohár borral. Nőnapra, születésnapomra felköszöntött virággal, szóval én látom rajta, hogy próbál igyekezni. De mintha lélektelenül tenné, üresen. Szex egyszer volt ez idő alatt, az is kudarcba fulladt. Ha otthon van és nincs kint semmi tennivalója akkor inkább a kutyával foglalkozik, elmennek sétálni.

Próbáltam felé közeledni, kimutatni neki hogy értékelem az igyekezetét de én meg nem vagyok az a nagyon érzelgős, lágy típus. Keményebb, határozottabb stílusú vagyok, gyakorlatias. Eszembe jutott, nem ez volt-e az oka, hogy a férjem beleszeretett a másik nőbe, aki az ellentétem (nagyjából ismerem). Ez a nő amúgy azóta is egyedül van, nem tudok róla hogy lenne bárkije (kisvárosban élünk, szinte mindenki ismer mindenkit).

Ha jól tudom a nőnek sincs senkije.

2023. máj. 30. 12:56
 12/22 anonim ***** válasza:
100%
A gyerekek mar nem gyerekek, hanem felnott emberek. Nem eltartasra szorulo ovodasok, akiknek az eletet megnyomoritana az apjuk, aki vegre boldog lehetne. Van meg mondjuk 30 eve, nem gondolnam, hogy igy akarna leelni azt, boldogtalanul.
2023. máj. 30. 13:04
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
Én már ovisoknál se értem ezt a gyerekkel takarózást, felnőtt embereknél meg tiszta nevetséges. Azért nem érdekli a közeledésed, mert nem te vagy az a nő. Erőltetitek itt a nagy semmit még vagy 20 évig.
2023. máj. 30. 13:17
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

Érzelem már nincs a férjedben,ezek amiket felsoroltál,megszokott rutinok az évek alatt. Látszatott tart fent,Ő olyan messze van már tőled,mint ide Mekka. Szexuális próbálkozás is kudarc,azóta se volt, ahogy olvasom.

Értem én,hogy 28 év házasság kedves kérdező,de a jelen állás szerint már ez sem számít,csak a kirakat,látszat fenntartás van.

Te most kérdező, így szeretnél élni? Ezt szeretnéd csinálni még évekig?hogy figyeld őt a mély bánatában,rossz kedvében stb. Arra várva,hogy mikor talál vissza hozzád?

2023. máj. 30. 13:58
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

A férjed kötelességtudatból maradt veled. Ez szép dolog tőle, csak ő közben boldogtalan!

Van ilyen ismerősöm akinek lelkiismeret-furdalása van, és papíron ezért nem vált el. Kifelé a világ felé próbálja fenntartani a "látszatházasságát", sokat van vidéken, ingázik a munkája miatt. Közben van egy "állandó barátnője". A felesége sem hülye, tud róla. És így élnek!

A pasas is a felnőtt gyerekekre (és unokákra) hivatkozik, fél hogy nem állnának szóba a válás után vele, pedig most is látják hogy az apjuk többet van távol, mint otthon.

Ezekben a "mesterséges fenntartott" házasságokban valójában mindenki szenved. De mindenki mindenkit érzelmi rabságban tart.

Mindenki fél hogy "kitaszított" lesz, a család elfordul tőle ha válás lesz, ha ő boldog lenne mással. Ehelyett mindenki úgy csinál mintha minden rendben lenne (becsukják a szemüket).

Ez érzelmi zsarolás, megfelelési kényszer, kényszeres családösszetartás stb. Pedig ezt meg is lehetne beszélni (ki mit szeretne szíve szerint), felnőtt emberek módjára, és elengedni aki menni akar. És utána is normális kapcsolatot ápolni egymással (szülő-gyerek).

Jó példa erre Stohl András, akinek az 50. születésnapján ott volt mind az 5 gyereke, és minden gyerekének az anyja!!! Tudnak egy asztalnál kulturáltan együtt ünnepelni. Sajnos ez az elváltak többségének nem sikerül.

2023. máj. 30. 14:22
 16/22 anonim ***** válasza:
39%

Nem értem, miért kell a papát ennyire ajnározni. Nehogy a kérdező legyen a hibás, mert az öreg nem merte felvállalni az új "szerelmét".

Nem merte, gyáva volt. Most igya csak a levét. A kérdező meg függetlenítse magát érzelmileg, de használja ki anyagilag a férjét, ameddig csak lehet.

2023. máj. 30. 15:12
 17/22 A kérdező kommentje:

Sokáig ez volt a véleményem, 16-os. Arra gondoltam nehogy már még én sajnáljam... Haragudtam rá, becsapottnak éreztem magam, csalódott voltam amiért nem tud az érzelmein uralkodni. Dühös voltam arra a nőre is, gyűlöltem amiért fontossá vált a férjem számára. Amikor velem maradt a férjem, diadalt éreztem de most mégis olyan érzés mintha a másik nő "nyert volna".

Most meg már oda jutottam, hogy megszólalt a lelkiismeretem, mert szinte sajnálom.

2023. máj. 31. 11:31
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

No, azért sajnálni nem kell. Ő válaszotta, hogy marad. Ha igazán odalett volna a nőért, nem tudtad volna visszatartani.

Nem a nő személye itt a lényeg, hanem maga a tény, hogy a férjedet is meglepte, hogy "meg tud bolondulni". Szerintem ezért is van maga alatt, ez egy esély lett volna az "újrakezdésre", de nem mert beleugrani. Több meg már várhatóan nem lesz.

Az, hogy különköltözzetek - akár egy időre - nem opció?

2023. máj. 31. 11:35
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

Van olyan ismerősöm aki eléggé pénzközpontú. Ő a vagyonmegosztás miatt nem akart elválni (de mellette van szeretője). Több ingatlant, autókat egyebeket szedett össze az évtizedek alatt. A feleség 15 évig volt otthon a gyerekekkel. A férj nem akar fele-fele arányban osztozkodni. Van ilyen is. Gondolom válás esetén a bíróság nem a férj akaratának kedvezett volna (a jog számít).

Kérdező, nem lehet hogy a te férjed is végiggondolta anyagi szempontból hogy mi maradna neki a válás után, és inkább már csak a megszokott ingatlanához, a megszokott lakókörnyezetéhez, autójához, nyaralójához stb (vagy amitek van) ragaszkodik.

Mert sokan vannak akik eléggé pénzközpontúak (ez nem feltétlen rossz dolog) és ezért nem hajlandóak lejjebb adni a megszokott életszínvonalukból, hanem inkább benne maradnak a meleg f*sban, és szenvednek, vagy szeretőt tartva hazudoznak.

2023. máj. 31. 11:50
 20/22 anonim ***** válasza:
40%
A másik, hogy felveted a nyitott házasság lehetőségét - és remélem, idővel te is élni fogsz a lehetőséggel.
2023. máj. 31. 12:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!