Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Melyik utat választanàtok?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Melyik utat választanàtok? Változtassak vagy lépjek?

Figyelt kérdés

Mióta babát várok, a férjem teljesen megváltozott, nem néz semmibe, sokat beszól, bánt, közben ő éli világát, megy mindenfelé, én nem tudok, de őt ez nem nagyon zavarja. Nem foglalkozik velem, kb annyiban kimerül a törődése, hogy teát és kávét csinál.

Kezdjek el én is mindenféle programot csinálni magamnak (talán most már jól leszek) vagy lépjek le, mert egyáltalán nem vagyok boldog?

Ő látszólag sokkal jobban érzi magát, mióta én ilyen kiszolgáltatott helyzetbe kerültem, mintha élvezné. Ő kiegyensúlyozott, elkezdett sportolni, most van jól, nem tudom nem észrevenni az összefüggést.

Szívem szerint lépnék, de elhamarkodottan sem szeretnék dönteni, felelős vagyok egy kisbabáért. Beszélni nem lehet vele, csak még jobban támad, hogy velem mennyi baj van... Nagyon elegem van már a rám osztott szerepből. Azon is gondolkodom, elutazom valahova néhány napra. Csak nem érezném biztonságban magam.

2023. máj. 15. 12:17
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:
100%

Húha... sanszos, hogy ott is a terhesség hozta elő apukából a parasztot. De durva...

Figyelj, ezt te érzed, képes lennél-e totál egyedül vállalni, hogy kihordod a gyereket mindenféle fizikai-lelki támogatás, közelség nélkül - írtad, hogy anyud sincs a topon. Bár a férjed se sokat dob a helyzeteden, de hát mégis... meg inkább érzelmileg, egy ilyen állapotban-helyzetben, egyrészt hogy szeretnéd-e inkább elengedni őt mert már lábrázásod van tőle meg hogy meglépni képes lennél-e ezt teljesen? Ezt csak te tudhatod.

2023. máj. 15. 15:18
 32/47 anonim ***** válasza:
100%

"Most lépni, vagy babával mikor már nem olyan pici?"

Tehát a kérdés az, hogy most lépnél-e le, vagy hagynád, hogy a teljes terhesség alatt egy taplóként viselkedjen veled, hogy pont amikor a legérzékenyebb vagy, és a legnagyobb nyugalomra lenne szükséged, akkor kelljen stresszelned, és akkor kapd a legnagyobb bántásokat? Hogy most lépj le, vagy inkább add meg neki az esélyt, hogy anyukaként is még belédrúgjon párat?

Szerintem nem kérdés...

2023. máj. 15. 15:20
 33/47 A kérdező kommentje:
Nem tudom, mert bármit dobhat a gép. A fekvéssel sem számoltam... Ki tudja, milyen szülésem lesz, lehet, hogy segítség lesz, ha legalább hoz egy kenyeret, mert épp lelkes lesz egy hónapig a baba miatt. Tök kiszámíthatatlan. Lelki támogatásra nem számítok, bár nagyon nehéz így. De felfogtam, hogy nincs, és meg kell indulnom. De csak egy kicsit, hogy jobban legyek, ő meg csinál amit akar, vagy teljesen lépjek?!
2023. máj. 15. 15:27
 34/47 anonim ***** válasza:
65%

Szerintem is várd meg a baba születését, azt már ki fogod bírni, a többit meglátod akkor.

50f

2023. máj. 15. 16:09
 35/47 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, nincsenek barátaid, akik tudnak segíteni? Én pl. bármelyik barátnőmnek vinnék akár minden nap kaját, ha ez lenne az ára, hogy ne tegye tönkre lelkileg egy ilyen gyökér. Vagy anyukádhoz költözni nem opció? Nyilván felnőtt nőként nem ez az első, amire vágyik az ember, de ő akár még segíthetne is, ha tényleg szeretné az unokát. (Nyilván nem ráakaszkodni meg rásózni a gyereket, de ha ott laksz, biztos nem hagyna legalább éhen). Van olyan nagyi, aki kiugrana ezért a bőréből örömében, de nyilván vannak bőven, akik nem, nem tudom, ő melyik kategória. Meg hogy mennyi hely lenne nála.

Amúgy ha úgy döntesz, hogy maradsz és csak elkezded élni az életed, egy B terved mindenképpen legyen, egy barát, aki ugrik, ha menni kell érted, legyen dugi pénzed, akár anyádnál, akár egy dugi bankszámlán vagy bármi. Mert lehet, hogy nem fogja ám olyan jól fogadni, ha te csak úgy megindulsz a fejed után, és elkezded élni az életed. Lehet, még jobban le akar majd építeni, ha meglátja, hogy jól megvagy nélküle is mind érzelmileg, mind anyagilag. Nyilván nem biztos, hogy így lesz, de erre muszáj felkészülnöd. De ha veszel valamit magadnak, és amiatt már csesztett, szerintem borítékolható, hogy ha elmész szórakozni, akkor még jobban ki fog bukni, és még több bunkóságot kapsz a nyakadba...

2023. máj. 15. 16:55
 36/47 A kérdező kommentje:

Olyan nincs, akitől számíthatok ilyen segítségre, hogy kaját hoz. Családosok, nem itt laknak. Ha elköltöznék, városba mennék, ott egyszerűbb lenne. Anyunál nincs hely.

Van egy lakásom, ami ki van adva, oda mennék, persze nem azonnal. Nyilván anyagilag nehezebb lenne. De nyugalom lenne.

Dugi pénz nehezebb dió, közös számlánk van. Én inkább a külön számlát sürgetném.

Kocsim van, csak legyek jól, és akkor nincs baj. De ha épp olyan helyzet lenne, városban lenne fuvarom is.

2023. máj. 15. 17:04
 37/47 anonim ***** válasza:
100%

Egy jó tanács: SOS csináld meg a külön számlát és kérd oda a fizesédet, mert mindenet fel fogja élni és el fogja venni. Ehhez az ő engedélye sem kell, csomó helyen lehet online számlát nyitni, és lehet azonnal jelezni a munkáltatónak. Mielőtt bármit csinálsz, ezt lépd meg.

És amúgy annak a margójára, hogy korábban otthagyták: valljuk be, hogy nem elsősorban nem a terhes kismamák szokták elhagyni a párjukat. Hacsak nem egy másik férfi van a dologban, akkor egy pár hónapja teljes mértékig családra vágyó nő az anyagi és fizikai kiszolgáltatottság kapujában nagyon nyomós ok nélkül nem lép le... te is mennyire vacillálsz, pedig boldogtalan vagy, és próbálod mentegetni így is.

2023. máj. 15. 17:26
 38/47 anonim ***** válasza:
100%
Egyedül tudod nevelni a gyereket? Vágyik anyagilag nem vagy rászorulva és ha mész vissza melóba mehtudod oldani? Ha nem akkor erre találj ki valamit...ha igen akkor már most lépj le.
2023. máj. 15. 18:12
 39/47 anonim ***** válasza:
82%
Én biztos nem várnám meg, amíg megszületik a baba. Nincs az az ég pláne, hogy van egy saját lakásod. Menekülj!!!
2023. máj. 15. 18:19
 40/47 anonim ***** válasza:
100%
Ha a volt párja is emiatt lépett le, hogy a terhessége alatt a párod így kezdett el viselkedni, akkor ezt egyértelműen a terhesség hozza elő nála. Vagy az a baja, hogy egy terhes nővel nem tud mit kezdeni, vagy attól fél, hogy baba mellett nem járhat el szórakozni és most megpróbálja kiélni magát. De én is amondó vagyok, hogy nagy rá az esély, hogy a gyerek születése után sem fog megváltozni. Mikor terveztétek a gyereket megbeszéltétek a feladatokat? Mert azt írtad, hogy mindketten szerettétek volna, de ha erről nem volt szó, gondolom úgy volt vele, hogy ő dolgozik te meg 0-24-ben anya és háziasszony leszel majd. Ezt mindenképpen beszéld meg vele, mondd el neki kerek perec, hogy ez a viselkedés így nincs rendben és döntse el, ez az élet kell-e neki vagy az amit eddig terveztetek. Mert nem fog működni a kettő párhuzamosan ilyen mértékben.
2023. máj. 15. 18:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!