Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Párkapcsolatban számít a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Párkapcsolatban számít a végzettség?

Figyelt kérdés
Szerintem alapból elég, ha az intelligenciaszintünk hasonló, viszont kaptam már fájó megjegyzéseket/kérdéseket. A családomban mindenkinek van diplomája, nekem is, ő viszont nem értette, hogy minek leérettségizni, ha van szakmánk. Én 3 idegen nyelven beszélek (ebből kettő felsőfok); ő egyen sem igazán ért, mégis megkérdezte, hogy "és, mire megyek velük"? Mit gondoltok?

2023. ápr. 25. 15:36
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
63%

20

Minden ember értékes ki mondta, hogy nem? 🤔 Diploma ide vagy oda.

Engem nem sért a családomban pl én vagyok az egyetlen aki egyetemre jár és nekem nem volt fő szempont társkeresésnél sem de mint írtam döntse el mindenki mi számára a jó .

A páromnak nem egy nagyon tanult ember de sokkal többet keres mint én neki más volt a vágya amit meg is valósított. Nekünk ez így jó neked meg úgy nem kell egyformának lennünk.

Szóval téged se sértsen ha valaki nem érte veled egyet.

19-es voltam.

2023. ápr. 25. 22:57
 22/34 anonim ***** válasza:
45%
21. Engem nem sért, csak unalmas hogy az iskolázatlan emberek annyira nagyra vannak magukkal. Nem azt kellene reklámozni, hanem hogy ők kicsodák. Abba kellene hagyni az általánosítást is, főleg a részrehajlót. Nekem fontos hogy diplomás legyen, mellette emberileg is szilárd. Mit nem lehet ezen érteni? Az hogy ki mennyit keres, hagyjuk már, ez már nagyon prosztó szint, főleg akkor amikor arról van szó hogy ki milyen ember.
2023. ápr. 26. 08:29
 23/34 anonim ***** válasza:
21%

Nekem is számít, bár szerintem nem azért, mint amit itt gondolnak többen.

Én egyszerűen nem jövök ki azzal, akinek nincs egy normális végzettsége. Nem tudatos, de egyszer volt nálunk házibuli olyan 35 fővel. A férjem tesója és két barátja borult ki azon (ők akkor végezték talán a bsc-t), hogy a 35 fő fele phd-s volt vagy phd-t csinált épp. Volt mondjuk 5-8 fő, akiknek legalább két diplomája volt vagy a másodikat csinálta (it, fizika, matematika, vagy egyéb mérnök szak mellett, szóval nem a két diplomám van, hogy tanár lehessek kategória).

Ez nem tudatosan alakult így. Inkább az én kommunikációs problémám, de én nem tudok “a normál hétköznapi témákról” beszélgetni ismeretlenekkel 2-3 alkalomnál tovább. Oké, hogy valaki megkérdezi, hogy mi a kedvenc zenei irányzatom, de ha nekem erről meg a koncertekről 5 percnél tovább kell beszélnem, az engem untat. Viszont a környezetemben lévők esetén ez a beszélgetés nagyon gyorsan átcsap valami másba (a pop kultúra előadóinak felelőssége a társadalom formálásában, a számítógépes technológiák térnyerése a művészetekben, a legutóbbi konferencia, ami után elmentek meglátogatni az xy zeneszerző házát, vagy a zenehallgatás hatása a gyerekek pszichés fejlődésére). Nem feltétlenül van hiba bárkiben, de aki ilyen témák iránt érdeklődött középsuliban, az majdnem biztosan egyetemre ment és valószínűleg reál irányba, és nem hagyta abba bsc után.

Úgyhogy nálam, ha nem is a diploma miatt, de kiszűrődnek azok, akiknek nincs. Párnak meg tuti nem választanék olyat, akinek nincs diplomája, nem a diploma hiánya miatt, hanem, mert mint írtam, akivel jól megértjük egymást, annak tuti van diplomája, mert nem érezné magát jól autószerelőként vagy generálkivitelezőként.

2023. ápr. 26. 09:14
 24/34 anonim ***** válasza:
23. Ezt magyarázom én is, de mindig az jön le, hogy a diplomás az értéktelen, a 6 általános meg a gazdag, sikeres, jófej. Egyébként meg mindenki azt képzel vele a világba amit csak akar. Főleg hogy a kor embere maga körül mindenkit lenéz és ledegradál. Ilyen a gyk is.
2023. ápr. 26. 09:45
 25/34 anonim ***** válasza:
100%

A hozzászólások nagyon szimpatikusak, és emberségesek.

Az életben azonban sajnos nagyon az ellenjezőjét látom és tapasztalom.

Én középkorú férfiként most éppen társkeresésben vagyok.

A tapasztalatom az, hogy azok a nők, akiknek diplomájuk van, azok szóba se állnak diploma alatti férfivel.

Még akkor sem, ha nagyon szimpatikus, ès egyébként bejönne mint férfi, még akkor sem. A nőknél ez valahogy alapszabály.

Na fordítva sokkal jobb a helyzet.

A nőknél nem elvárás a diploma, sőt még az sem, hogy nagyon okos legyen.

Ha szép arcú, csinos, aranyos, kedves, akkor Adu Ász lesz minden férfinél.

Egy férfi soha nem fogja azt mondani egy nőnek, hogy csinos vagy, aranyis vagy, piszkosul bejösz, de nem kellesz, mert nincs diplomád.

Ellenben a nőknél ez totál alap követelmény.

Lehetek én, akár Miszter Szupermenn győztes is, ha nincs diplomám, akkor a nőknél csak szarkupac leszek.

Senkit nem akartam megsérteni vagy bármi, én csak a saját tapasztalataimat írtam itt le.

Ma már az elképzelhetetlen ami régen működött.

Anyám főorvos volt egy kórházban, apám pedig betanított munkás egy helyi gyárban. 🤷‍♂️

2023. ápr. 26. 10:07
 26/34 anonim ***** válasza:

#25 Azért más, mert ma “bárki” tanulhat tovább, míg a szocializmus alatt ha rossz családból jöttél, akkor eléggé el tudtak kaszálni (nagypapámat pl. az egyetemről dobták ki, mert “nagybirtokosok” voltak szülei, így lett gyári munkás).

Szóval egy fizikus vagy matematikus vagy orvos ma kevésbé valószínű, hogy a párját egy műkörmösben találja meg, mint akkor, amikor az egyikük azért lett matematikus, mert amúgy pénzüggyel akart foglalkozni, de csak matek szakra vették fel, a másik meg azért lett műkörmös, mert ő is pénzüggyel akart foglalkozni, de nem mehetett, úgyhogy ment helyette műkörmösnek, mert a szülei ismerősei között pont körmös volt.

Továbbra is, azért számít nekem a diploma, mert értékrendet hordoz. Neked mi a fontos, téged mi érdekel. Az, hogy gazdag legyél? Az, hogy könnyű életed legyen? Egy phd tipikusan azt jelenti az esetek döntő többségében pl., hogy az illetőnek kevésbé fontos az, hogy gazdag legyen, mint az, hogy hasznos tagja legyen a társadalomnak. Hiszen megtehette volna, hogy 2-3-4x annyi pénzért dolgozik, de helyette elment phd-t csinálni amiért jó, ha minimálbért kap. Ami nekem pl. szimpatikusabb, mint az, amikor valaki azt nézi mennyit keres a másik.

2023. ápr. 26. 10:37
 27/34 anonim ***** válasza:
49%

26.

Nagyon jó amit írtál, az, hogy ki mennyit keres, azt én sem nézem.

Viszont most marha nagy bajban vagyok.

A PHD egy orvos neve mellett nem azt jelenti, hogy ő az orvoslásban a legmagasabb fokozatot érte el ???

Mert én eddig azt hittem. Ezek szerint rosszúl tudom ezt ???

Hú de ciki ez az egész.

2023. ápr. 26. 10:53
 28/34 anonim ***** válasza:

#27 A PHD kutatói fokozat.

A jogászok és orvosok DR.-t kapnak a nevük mellé, ha megvan a szakvizsgájuk és praktizálhatnak felügyelet nélkül. Azt hiszem rezidensként meg dr.-t.

A PhD az egyetem után egy 2+ éves képzés (van akinek 10-20 év volt), ahol meg van határozva, hogy hány darab kutatási cikket kell milyen rangú folyóiratokban publikálni ahhoz, hogy beadhass egy disszertációt, amit ha elbírálnak, akkor kutató leszel. Azt hiszem ez is nagy DR-t ad a neved elé, ha megvan.

Általában kutató iskolák vannak, így hacsak nem cégnél csinálod a kutatást, akkor órákra is kell járnod, oktatnod is kell és vizsgáid is vannak. Most államilag beszabályozták, hogy talán 4 éven belül végezned kell.

Utána lehet “szintet lépni”, ha eleget kutatsz és elég rangos folyóiratokban jelennek meg a cikkeid, amit elég sokan hivatkoznak: habil, nagydoktori, MTA.

2023. ápr. 26. 11:07
 29/34 A kérdező kommentje:
28. Szerencsére én tudom hogy megy ez, apám is ledoktorált (egy számára idegen országban, azaz Mo-on) pár éve. Ezt az illető is tudta, mert egyszer látta az ajtón.
2023. ápr. 26. 12:20
 30/34 anonim ***** válasza:

A gyk egy teljesen más dimenzió! Itt le kell nézni mindenkit akinek határozott véleménye van és az nem liberális, feminista, rózsaszín. Itt konkrétan bűn aki a vékony nőket kedveli, akinek fontos a diplomás társ. Most ez csak két példa volt. Itt nem lehet az embernek véleménye, mert le van pontozva. Ha valaki nem szereti a csokit, le van pontozva. Ha szereti akkor is. Itt mentálisan beteg emberek azzal szórakoznak, hogy olyan választ ami ellentétes az ő ízlésével azt lepontozzák. Pl. a kövér nők személyes sértésnek veszik ha valaki a vékonyakhoz vonzódik. Ez itt a gyk-n bűn. Ha valaki diplomás társat szeretne az bűn, mert hát milyen sekélyes dolog is az. Ha valaki boldog az is bűn, mert a mentálisan betegek nem azok. Ha valaki magányos az lúzer és incel. Ha van társa az biztosan érdekből van vele. Megy is a lepontozás. Ha valaki sikeres az a többséget irritálja. Ha sikertelen akkor meg ugorjon a Dunába. Itt kizárólag csak személyeskedni, lepontozni és veszekedni lehet, az intelligens, tartalmas válaszok szökőévente 2X vannak. Azon kell vitatkozni, hogy ne hogy már a diplomásokat szeressem, amikor 8 általánossal olyan jómódban, olyan emberi és szellemi értékekkel élnek emberek! Micsoda bűn és szemétség ha egy férfi az elképzeléseinek megfelelő nőt keres! Itt mindig minden hiba!

..i.

2023. ápr. 26. 13:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!