Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyire számít az iskolai végzettség a párkapcsolatokban?
Engem meg lehet kövezni, de nekem igenis számít. Volt kapcsolatom, amiben a partner éppenséggel kőműves munkát végzett, én meg tanulok az egyetemen, mint a fene. Egyikünk se értette meg a másikat- most mi az, hogy a főnöke behívja dolgozni szombat délután is? Mi az, hogy vizsgaidőszak, és nincs időm találkozni? Amit ő felfog és megért és muszáj, az valahogy nagyon nincs összhangban azzal, amit én felfogok és megértek és muszáj.
Persze a fent említettek eléggé szélsőséges példák, de volt belőle bőven. Nálam mondjuk ez egy elég nagy negatívum.
Nem beszélve arról is, hogy egy egyetemet végzett ember, akármennyire is próbál jófej és toleráns és tudjisten mi lenni, egy általános iskolát végzettel, vagy egy sima kétkezi munkással annyira nem illik össze (szerintem, és ezért meg lehet lincselni, nem bánom. Fájó tapasztalat tanított meg rá, hogy így gondoljam).
u.i.: nyilván vannak olyan emberek, akik azért nem végeztek egyetemet, mert nem volt rá lehetőségük, és nem azért, mert nem volt rá eszük. Akik elég okosak és elég tehetségesek, azok természetesen kívül esnek az általam említett dolgokon. De ettől függetlenül engem, mint diplomás embert kicsit zavarna, hogy diploma nélküli a párom, függetlenül attól, hogy a diplomával semmit sem lehet kezdeni, és hogy nem ez határozza meg az embert, sem az IQ-ját.
Annyira, hogy nekem egy sima érettségim van, barátnőmnek meg 2 diplomája, de szerinte is a kapcsolatunkban én vagyok az ész.
Őszintén szólva néha nem tetszik, hogy agyilag nem vagyunk egy szinten, sokszor helyette is gondolkodnom kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!