Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyire számít az iskolai végzettség a párkapcsolatokban?
Semennyire.
Nekem van három szakmám -egyszerű szakmunkás bizonyítvánnyal-, a páromnak pedig két diplomája. És jól megvagyunk egymással. :)
Valahol számít. Első barátommal ezért nem lett semmi. Én egyetemre mentem míg ő szakmunkást végzett. Ezzel részemről egy darabig semmi gond nem lett volna - bár lényegesen kevesebbet láttuk egymást - de ami miatt szétmentünk nem ez volt.
Elegem volt belőle, hogy minden alkalommal meghallgathattam hogy ő mennyivel hasznosabb dolgot csinál és hogy az egyetemisták milyen végtelenül ostoba, naplopó senkiháziak, akik csak pazarolják az ő kemény adóforintjait amiért keményen megdolgozik...blablabla.
Nem tudom miért lett ilyen de egy idő után szépen békében elváltunk magunktól. Ő is talált mást én is. Nem hiszem hogy az iskolázottság volt az igazi probléma.
Onnan ez a nagyképűség, hogy a környezetemben, munkahelyen, barátnőmtől állandóan ezt hallom, hogy mennyire okos vagyok, irigylik tőlem. Ez nem nagyképűség, ezek a tények. Sajnálom, ha megbántottalak vele. Nem volt kedvem egyetemre menni, helyette képeztem saját magam, elég szép eredménnyel, ha azt nézzük, mit értem el eddig.
Amit meg a barátnőmről írtam, ő is ezen a véleményen van, nincs ebből probléma.
Ha itt vagyunk, akkor fodrász csajok nyerőek nálam :)
38 F
Szerintem sem mérvadó. Két diplomám is van (és nő vagyok), míg a páromnak "pusztán" (nem szeretem ezt a szót, mert kicsit lekicsinylőnek hat) érettségije. Ennek ellenére néha úgy érzem, ő a műveltebb. Az a fontos, hogy az intelligenciaszint ne különbözzön túlságosan.
És amúgy... ez a kérdés inkább a kisebb/kevesebb végzettséggel rendelkezők fejében születhet meg szerintem. :) Kb. 5 évvel ezelőtt az exbarátom megkérte a kezem, mert attól félt szakítani fogok vele... hát igen, tényleg így volt, éppen ezért a gyűrűt sem fogadtam el. Mai napig sincs párja, és azt hajtogatja, azért mondtam nemet, mert ő csak egy szakmunkás. Pedig ennek a világon semmi köze sem volt ahhoz, hogy nem jöttünk ki jól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!