Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek is igazságtalan lenne ha egyedül utaznék?
Feleségemmel külföldön élünk, ő itt született és kiköltöztem hozzá, született egy gyerekünk is.
Európán kivül vagyok, szoval nagyon drága hazautazni, ezért nem is megyünk gyakran. Szeretnék menni egyedül mert sokba kerül 3 repülőjegyet megvenni, főleg hogy mind a hármat nekem kell fizetnem mert én dolgozok egyedül.
A feleségem hallani sem akar arról hogy egyedül utazzak.
Ő neki nincs Magyarországon családja, szoval ő ezt kirándulásként fogja fel, nekem viszont családlátogatás. Annak is örülnék ha nem lenne üres a ház 2 hétig ameddig távol vagyok. Ő azt mondja hogy ha nekem jár a vakáció akkor neki is és amugy is a szüleim látni akarják a gyereket, ami igaz, de ő engem nem engedne el a gyerekkel sem.
Mondtam neki hogy akkor látogasa meg ő is a távol élő rokonait de az nem ugyan az mert ők az országon belül laknak és ugy fogja fel hogy én meg utazgatnék külföldön(neki ugyebár Magyarország külföld). Járt már Magyarországon, semmi újat nem látna.
Felvetettem hogy minden második évben mennék csak egyedül, ez sem tetszett neki. Azt sem akarja hogy anyámnak fizessek repülőjegyet hogy legalább ő lássa az unokát.
Szerintetek is önzőség lenne ha magamnak vennék csak repülőjegyet és egyedül utaznék, miközben ő otthon van a gyerekkel?
Úgy is olcsobb lenne ha egyedül megyek és anyámnak veszek jegyet olyan időszakban mikor olcsobb, pl év elején, igy csak 2 jegyet vennék, nem hármat. Igy legalább anyám látná az unokát, ha a többi rokon nemis.
Az itteni magyar ismerőseim családostol mennek, bár ők tehetősek, nem okoz gondot nekik a repülőjegy vásárlás mert 3szor annyi pénzből gazdálkodnak. Olyannal is találkoztam aki mindig egyedül megy, a férje külföldi, ő nem megy vele, valoszinűleg nem érdekli az utazás.
Van olyan ismerősöm is aki megy évente de valamikor egyedül, valamikor ketten, ők mindketten magyarok.
Van rokonom európán belül aki simán hazarepül a férje nélkül, talán minden harmadik alkalommal megy a férje vele.
Egyik ismerősünk most ment el innen a lányával Budapestre, a magyar férje otthon maradt, gondolom akkor megy mikor neki is lesz szabadideje.
Szoval érdekes modon sok család rugalmasabb ilyen tekintetben.
"Van valami extrém oka annak, hogy ilyen erősen kitérsz folyamatosan azon kérdés elől, hogy mégis melyik országban élsz?"
Nincs, de mas a valaszod a kerdesemre ha azt mondom hogy USA, Kanada, mintha azt mondanam hogy Ecuador?
Gondolom ha USA-t irok akkor jon a "de hat ott jol lehet keresni!!!" Ha meg azt irom hogy Ecuador akkor a valasz az hogy "minek mentel ilyen csoves orszagba?"
"Gondolom az az oka, hogy kocsival is haza tudna menni, egy tank benzint kéne kifizetni, de akkor nem lenne kifogás, hogy miért nem viszi a nőjét."
Nyilvan ha kocsival haza lehetne menni akkor mindegy lenne hogy egyedul ulok benne vagy az egesz csalad
"Gyerekek, "Európán kívül". Ilyet nem mond az, aki USÁban, Kanadában, Japánban él. Ez valami putri ázsiai, talán dél-amerikai ország lesz."
Lebuktam... igen, Boliviaban elek... :(
"Kérdező, ha Magyarországon élnétek, akkor nem te tartanád el? Elég jól beszél magyarul, hogy tudjon munkát vállalni? Lenne bölcsi?"
Lehet hogy akkor is eltaranam de akkor nem kellene vagyonokat kolteni hogy meglatogassam a rokonaimat mert ugyan azon a telepulesen laknank.
Bolcsode lenne mert van egy a szuleimtol nem messze ami ingyenes azoknak a szulok gyermekeinek akik dolgoznak. Ha megsem lenne hely vagy az asszony akkor sem dolgozna, abban az esetben a szuleim siman vigyaznanak a gyerekre heti tobb napot. Most anyosomek itt laknak tolunk nem messze de soha nem ajanljak fel hogy vigyaznak a gyereke. Atjonnek hetente egyszer megnezni es ennyi.
A bölcsikben annyira kevés a hely, és olyan sok a jelentkező, hogy gyakorlatilag szülés előtt kell jelezned, hogy mikor vinnéd a gyereket, és mennél vissza dolgozni. Nem úgy működik, hogy te odamész, hogy holnaptól ők vigyáznak a gyerekre.
Amúgy meg akkor a feleséged akarna utazni a szüleihez. Az sincs ingyen.
Azt meg vele kell leboxolni, hogy ideje lenne dolgozni. De addig hol lesz a kicsi? Van bölcsi és felveszik? Mert azt írtad, hogy a szülők nem vigyáznak rà. Ha mindig felváltva dolgoztok és sose találkoztok, akkor garantáltan váltok. Ez a házasság ennyi alapján is kuka, ahogy most beszélsz a feleségedről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!