Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Szerintetek is igazságtalan...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek is igazságtalan lenne ha egyedül utaznék?

Figyelt kérdés

Feleségemmel külföldön élünk, ő itt született és kiköltöztem hozzá, született egy gyerekünk is.

Európán kivül vagyok, szoval nagyon drága hazautazni, ezért nem is megyünk gyakran. Szeretnék menni egyedül mert sokba kerül 3 repülőjegyet megvenni, főleg hogy mind a hármat nekem kell fizetnem mert én dolgozok egyedül.

A feleségem hallani sem akar arról hogy egyedül utazzak.

Ő neki nincs Magyarországon családja, szoval ő ezt kirándulásként fogja fel, nekem viszont családlátogatás. Annak is örülnék ha nem lenne üres a ház 2 hétig ameddig távol vagyok. Ő azt mondja hogy ha nekem jár a vakáció akkor neki is és amugy is a szüleim látni akarják a gyereket, ami igaz, de ő engem nem engedne el a gyerekkel sem.

Mondtam neki hogy akkor látogasa meg ő is a távol élő rokonait de az nem ugyan az mert ők az országon belül laknak és ugy fogja fel hogy én meg utazgatnék külföldön(neki ugyebár Magyarország külföld). Járt már Magyarországon, semmi újat nem látna.

Felvetettem hogy minden második évben mennék csak egyedül, ez sem tetszett neki. Azt sem akarja hogy anyámnak fizessek repülőjegyet hogy legalább ő lássa az unokát.

Szerintetek is önzőség lenne ha magamnak vennék csak repülőjegyet és egyedül utaznék, miközben ő otthon van a gyerekkel?

Úgy is olcsobb lenne ha egyedül megyek és anyámnak veszek jegyet olyan időszakban mikor olcsobb, pl év elején, igy csak 2 jegyet vennék, nem hármat. Igy legalább anyám látná az unokát, ha a többi rokon nemis.

Az itteni magyar ismerőseim családostol mennek, bár ők tehetősek, nem okoz gondot nekik a repülőjegy vásárlás mert 3szor annyi pénzből gazdálkodnak. Olyannal is találkoztam aki mindig egyedül megy, a férje külföldi, ő nem megy vele, valoszinűleg nem érdekli az utazás.

Van olyan ismerősöm is aki megy évente de valamikor egyedül, valamikor ketten, ők mindketten magyarok.

Van rokonom európán belül aki simán hazarepül a férje nélkül, talán minden harmadik alkalommal megy a férje vele.

Egyik ismerősünk most ment el innen a lányával Budapestre, a magyar férje otthon maradt, gondolom akkor megy mikor neki is lesz szabadideje.

Szoval érdekes modon sok család rugalmasabb ilyen tekintetben.

2023. márc. 19. 22:08
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
85%

Rosszul közelíted meg a kérdést.

Ha egymagadnak vennél rep.jegyet, akkor azzal azt jeleznéd: nem érdekel, amit a párod gondol, te csak úgy vagy hajlandó utazni, ahogyan te elképzelted.

Ebben mindenképpen jussatok kompromisszumra!!!

Szerintem logikus, hogy egy messzi útra veled akar menni. Az szintén ésszerű érv, hogy a szüleidet évente egyszer ő is meglátogatná, ill. a gyereket is megmutatná. Ha kicsi a gyerek, akkor valamennyire azt is érthető, ha nem akarná, hogy nélküle menjen a gyerek.

Azt neki kell megértenie, hogy te viszont a szüleidet, rokonaidat fogod felkeresni, ami neki lehet, hogy dögunalmas program lesz. Pláne, ha nem beszél magyarul és egy kukkot sem fog érteni a beszélgetésekből.

Az elég gáz, ha évente egyszeri családi hazautazás anyagilag gond nektek. Ennyi erővel maradhattál volna akkor itthon is.

2023. márc. 19. 22:16
 2/35 anonim ***** válasza:
25%
Nem illik nélküle menni, de ha nincs pénz, igazán megérthetné. Ennek köze nincs az igazságtalansaghoz.
2023. márc. 19. 22:16
 3/35 A kérdező kommentje:

Maradhattam volna otthon is de nem tudtam hogy milyen lesz kint az anyagi helyzetünk, ő nem dolgozik és nem is tervezi hogy munkat keres mostanában.

Nem beszél magyarul, a szüleim sem érdekli őt, nem is szeret a házukban lenni mert unalmas ott ülni egész nap. Ő menne inkább Budapestre várost nézni, szomszédos országokba, stb.

Nem keves penzről van szó. Forintba atszamolva jelenleg 400.000 forint 1 jegy. Melyik a jobb 400E vagy 1,2 millio?

Ha az egész család megy akkor autót kell bérelni gyereküléssel(300 ezer forint kb) mert a családombol senki nem mer felvezetni pestre, ráadásul hétköznap megyünk mert akkor olcsóbb, viszont mindenki dolgozik hetfőtöl péntekig, ezért is nehéz olyat találni aki felvesz minket a reptéren. Egyedül azért bevállalnám 18 óra utazás utan a vonatozast a szüleimig de egy gyerekkel ő sem akarna még 3-4 órát vonatozni.

2023. márc. 19. 22:41
 4/35 anonim ***** válasza:
58%

"Szerintetek is önzőség lenne ha magamnak vennék csak repülőjegyet és egyedül utaznék, miközben ő otthon van a gyerekkel?"

Te vagy a gyereked apja, nem teheted meg hogy 2 hétre ott hagyod a feleséged és a gyereked, nincs hozzá jogod, hogy evidensnek gondold, hogy te csak leléphetsz, mivel te "csak" az apja vagy, gondolom fordítva ez nem történhetne meg.

2023. márc. 19. 22:58
 5/35 anonim ***** válasza:
91%
Fontos lenne tudni az országot, ahonnan utazol. Mivel ez kulturális kérdéseket pedzeget. Az Államokban ez csak hiszti, küldd el Key west-re nyaralni. Dél-Kelet Ázsiában, meg rábasztál, hogy az asszony így a fejedre nőtt, bár kétlem ez lenne a helyzet, mert nem jellemző rájuk. Igazából sehol máshol az USA-n kívül így belegondolva.
2023. márc. 19. 23:02
 6/35 anonim ***** válasza:
68%
4-es, ha a rosszindulat nem akadályozna az értő olvasásban, akkor észrevetted volna, hogy a kérdező írta: elhozná a gyereket is, de a felesége eleve nem engedné őt nélküle. Szóval pont a férj vállalná, hogy két hétig egyedül van hagyva a gyerekkel, csak a felesége ezt sem engedi.
2023. márc. 19. 23:05
 7/35 anonim ***** válasza:
88%
Nyaralni nem szoktatok menni sehova?
2023. márc. 19. 23:18
 8/35 anonim ***** válasza:
44%

"Te vagy a gyereked apja, nem teheted meg hogy 2 hétre ott hagyod a feleséged és a gyereked, nincs hozzá jogod, "

Te valami troll vagy? :D

2023. márc. 19. 23:29
 9/35 anonim ***** válasza:
52%
Mitol troll valaki, hogy apuka olyanolyan felelősséggel tartozik a gyereke iránt, nem teheti meg, hogy ő csak jár-kel, mert az anyjá majd úgyis vigyáz rá.
2023. márc. 19. 23:35
 10/35 anonim ***** válasza:
71%

Azzal mi a baj, hogy pl a szüleid repjegyét kifizeted és ők mennek? Persze nyilvan ez limitál, mert akkor te kevesebb emberrel tudsz talalkozni, stb. de legalább látják az unokát.

Egyébként ez necces. Valóban 3 emberre sok pénz a repjegy, ugyanakkor azért benne van, hogy ha kint élsz (feltételrzem USA vagy Kanada), akkor nyilván ott is keresel és persze sehogy se kevés, de ottani fizukkal azért máshogy néz ki.

Esetlag azt tudom elképzelni, hogy elmentek együtt, de osztódtok. Te mész családozni a gyerekkel, ő meg addig várostnézni. Szerintem ez rugalmas embereknél nem lenne gond, de az írásod alapján nem úgy jön le, hogy ő rugalmas.

Én csak azt nem értem a sztoriban, hogy 1- téged láthatóan (joggal) zavar, hogy te vagy az egyedüli kenyérkereső. Ha ez zavart, akkor miért jöttél vele össze és vetted el? Szerintem ez egy elég sarkalatos kérdés. 2- nem vagyok a típus aki azt mondja, hogy az asszony maradjon csendben (lévén én is nő vagyok), de ha már ő nem keres semmit, akkor az a MINIMUM, hogy hajlandó a kompromisszumra.

2023. márc. 19. 23:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!