Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Hogyan adhatnám vissza az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan adhatnám vissza az irányítást egy olyan férfi kezébe, akitől korábban elvették?

Figyelt kérdés

Páromról van szó. 2 éve vagyunk együtt. Tudni kell, hogy ő egy végtelenül odaadó ember azokkal szemben, akik közel állnak hozzá. Képes háttérbe szorítani a saját igényeit a másik javára, de túlságosan, ami már nem jó, mert nem fordít elég figyelmet önmagára. Ebből is adódóan hajlamos a negatív dolgok gyűjtögetésére, és magától csak akkor szóvá tenni, amikor már besokallt. Érdekesség, munkában pont nem igaz rá, hogy ne tudna irányítani vagy kommunikálni. Vezetői beosztásban dolgozik, tisztelik is, korrekt és emberséges.

Röviden a múltjáról, ami úgy gondolom részben ok lehet a viselkedésére... Az exfelesége, akivel 20+ évet volt együtt, igazi hárpia. Kihasználta, semmibe vette őt. A már felnőtt gyerekük úgyszintén. A családja előtt többnyire semmit nem ért a szava, nem tisztelték a döntéseit, nem támogatták. Nem elég, hogy az a nő rosszindulatú, de barátom elmondása alapján irtózatosan buta, tipikus veszekedős, kizárólag neki lehet igaza fajta. Nem is értem, hogy bírta ki ennyi ideig.

Rólam azt kell tudni, hogy elég sokat agyalok, érdekel a világ, így sok mindenről van véleményem, elképzeléseim, emiatt látszólag határozott vagyok. Viszont gyűlölök veszekedni, ordibálni, annyira értelmetlennek tartom… Egy vitában nem célom felülkerekedni, kompromisszumra törekszem, és jó érvekkel pillanatok alatt meg lehet győzni.

Páromnál az irányítás (akár egyenrangúság) hiánya abban is megnyilvánul, hogy sokszor a mindennapi teendők, közös programok számára mindegy, hogyan alakulnak. Arra vár, hogy én találjam ki, ő mindenhez alkalmazkodik. Gyakran adok neki teret, kérdezgetem mit szeretne, de akkor is sokszor olyasmit mond, amiről tudja, hogy én is úgy döntenék. Ebből szoktak lenni vitáink, mert nem vagyok hajlandó elsiklani az felett, hogy továbbra sem gondol magára. Ráadásul a nekem történő megfelelés közben is gyűjtögeti az őt zavaró dolgokat, amikből később megint esélyes a nagyobb vita... Tudom, hogy ez nem jó neki, de nekem sem az. Szinte teljesen alárendeli magát. Ha én találok ki olyat, amit tudom, hogy szeret, megint ott vagyunk, hogy én döntöttem, és ő követ. Kedvesség részemről, de így sem tudom vele éreztetni, amit akarnék, hogy ugyanúgy tudok hozzá alkalmazkodni, és jók a döntései. Próbáltam vele megbeszélni, hogy nagyon nem vagyok ez az irányító nőtípus, nekem ez inkább rossz. Valamennyit javult a helyzet, de még messze van a normálistól. Nagyon nehéz vele bármire jutni, mintha félne kifejezni, amit gondol.

Mit tanácsoltok, hogyan lehetne visszaépíteni a büszkeségét? Előbb-utóbb egyszerűen megszokja, hogy nekem nagyon is számítanak a gondolatai, és számomra ugyanolyan fontos, hogy az ő kedvében járjak?

2023. márc. 13. 03:22
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
18%
Örülj neki, hogy nem vitatkozik mindenen.
2023. márc. 13. 03:58
 2/26 anonim ***** válasza:
100%
Arra esetleg nem gondoltal, hogy o ilyen es pont? Nem mindenkit a “harpia” feleseg tesz tonkre, a parod valoszinuleg igy nott fel, a csaladja nagyobb reszt vett ki a dologbol, mint az ex, es ilyen szemelyiseg lett belole. Elarulom, ha 2 ev alatt nem sikerult eljutnia arra a szintre, hogy neked nem kell becsicskulnia, akkor nem is fog, vagy legalabbis nem a te segitsegeddel. Maximum szakember segithet rajta.
2023. márc. 13. 04:01
 3/26 A kérdező kommentje:

#2 Arra gondoltam eredetileg, hogy alapból ilyen személyiség, de még az a boszorkány is rátett pár lapáttal. A családra inkább nem akartam gondolni, mivel sajnos tisztában vagyok vele, hogy ahhoz sokkal mélyebbre kéne ásni, és érdemben csak szakember segíthet.

Igazán azóta irritál a viselkedése, mióta az első pár hónap után egyik napról a másikra közölte, hogy ez szerinte nem működik, legyünk külön. Rendesen meglepődtem, én semmi ilyen mértékű problémát nem láttam, pedig az előző kapcsolataimban mindig megéreztem, ha feszültség volt. Kérdezgettem mégis miért gondolja így, kiderült, hogy hónapokig gyűjtögetett olyan apróságokat, amiket semmiből nem állt volna megbeszélni ha hajlandó aktuálisan, egyenként elmondani, hogy zavarják. Átbeszéltük, persze megoldódott. Azóta sem mond el magától szinte semmit, de legalább akkor igen, ha rákérdezek. Csak ez, hogy kedvezzünk nekem, de közben neki nem igazán jó, ilyen “nesze b+” jellegű kedveskedés, problémák tologatásával. Tudom, hogy nincs vele rossz szándéka, csak borzasztó messze van a logikustól.

2023. márc. 13. 04:46
 4/26 anonim ***** válasza:
100%
A probléma az, hogy mindketten ilyen kis teszetosza béta emberek vagytok. Ezen ő pont annyira tud/akar változtatni, mint amennyire te. Ahogy neked nem fekszik az irányítósdi, úgy neki sem.
2023. márc. 13. 05:44
 5/26 anonim ***** válasza:
85%
Ja, biztos az ex a hárpia, azért vele volt 20 évet és vállaltak gyereket. Arra nem gondoltál, hogy ilyen alapból és az ex is ezen volt kiakadva? Téged ennyi idő után zavar, na ő 20 évig volt benne, gyerekeket növelve, nem lehetett egy leányálom egy ilyen férfi mellett
2023. márc. 13. 05:44
 6/26 anonim ***** válasza:
100%
Lehet O kimondottan igényli hogy egy domináns jellegű ember legyen körülötte.
2023. márc. 13. 05:47
 7/26 anonim ***** válasza:
24%

Lehet egy nő a partnered. Xd

Nem akar semmit kitalálni, de ha meg ki van helyette, akkor gyűjti magába, el nem mondaná, majd hírtelen megindul. Kicsit sem háborodott a hapi ám.😂

Ez annyira női dolog.🤣

Dobd a francba ha nem tetszik, kövi héten meg már el tud akkor járogatni a faszijához nyugodtan.🤣🤣

Ennyit tudsz neki segíteni.👍

2023. márc. 13. 05:48
 8/26 anonim ***** válasza:
100%

Az ilyet már eleve igy nevelték fel egy dirigálós anyaként.

Azért is valasztott magának hárpiát mivel a berögzült mintákat koveti mindenki.

2023. márc. 13. 05:51
 9/26 anonim ***** válasza:
71%

Az ilyen ex alázós sztoriknál valahogy mindig az ex felé van szimpátiám😅

Hát persze hogy mindenki az ő áldozata, és minden rossz miatta történik... Neked meg a pasidnak aztán még véletlenül sincs beleszólásotok a saját életetekbe, minden annak a következménye, hogy ő milyen szörnyű volt az amúgy mindenben tökéletes pároddal. Aha.......

A gáz viszont az, hogy nem hiába volt vele együtt a párod két évtizedig. Exfeleség valszeg megadta neki azt a fajta irányítást, amit a papucsok igényelnek, amivel megkönnyítette az életét (a veszekedés eltörpült ehhez a pozitívumhoz képest) belőled viszont ez hiányzik.

Az lenne a legjobb végkimenetel, ha valamelyikőtök belső igényt érezne a változásra, de ez nem fog megtörténni.

2023. márc. 13. 05:55
 10/26 anonim ***** válasza:
89%
Hat igen. Eselyes hogy a parod a volt hazassagban is ezt csinalta, martirkodott, a dontes minden munkajat es felelosseget atadta a "harpianak", aztan meg jott a "mindig az volt amit o akart".
2023. márc. 13. 06:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!