Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek okozhat problémát, ha nagy a fizetésbeli különbség egy pár két tagja között (a férfi javára)?
Mondjuk a férfi millió felett keres nettóban, a nő meg csak 300 körül. Mennyire valószínű, hogy konfliktusokhoz vezet ez a felállás?
Érdemesebb a saját anyagi szintemen keresni párt inkább?

Nagyon partnerfüggő. Nőként is lehet kisebbségi komplexusod, férfiként pedig főninek érezheted magad, vagy úgy, hogy szinte eltartod a másikat.
Nem előnyös minden esetben. Nálunk is volt ilyen helyzet, mert egy időben magyar fizetésem volt, páromnak meg nemzetközibb, és így 2,5x keresett jobban úgy, hogy én is megkerestem bruttó 480-at. Nálunk nem okozott problémát, megértette, hogy ez a maximum, amit jelenleg ezen a helyen tudok keresni.

Nálunk ilyesmi a helyzet. A férjem soha nem dörgölte az orrom alá hogy eltart. Pedig hát gyakorlatilag igen, én tényleg nem sokat keresek (szociális szférában dolgozom).
Sokáig volt emiatt kisebbségi komplexusom, még mindig eszembe szokott jutni, hogy anyagilag mennyivel előrébb lenne, ha normálisan kereső nő lenne mellette. De így is megvan mindenünk, bőven teszünk is félre, úgyhogy elengedtem a témát már.
Amúgy sokan szeretnek rugózni az anyagi szinten, de ha az ember hosszútávra tervez, akkor akár még fordulhat is sokszor a kocka. A férjem sem keresett jól még mikor megismertem. Volt olyan időszak is, mikor én kerestem jobban. Nem sokáig, de volt. Szerintem ha két ember szereti egymást, akkor ezek nem számítanak.

Okozni okozhat, de nem törvényszerűen, hanem az adott pár tagjainak személyiségéből és viselkedéséből kifolyólag. Van, ahol nem okoz probémát, van, ahol igen.
Kérdés az pl., hogy:
- a kevesebbet kereső fél ki akarja-e tartatni magát úgy, hogy a többet keresőnek ez nem szimpatikus
- a kevesebbet kereső félnek nincsenek-e komplexusai (amit aztán ígx is, úgy is a párján vezet le valamilyen téren)
- a többet kereső fél nem akar-e a másikon uralkodni "értékesebb vagyok, mert többet keresek" jeligével, érezteti-e, hogy "ő az úr", ő dönt-e mindig minden kérdésben a másik meghallgatása nélkül
- a többet kereső fél elvárja-e a felesben fizetést a kevesebbet keresővel úgy, hogy olyan életszínvonalat és olyan programokat akar a másikra erőltetni, amit a másik nem bír pénzzel
- milyen a költségfelosztás (fel lehet úgy osztani a költségeket, hogy látszólag oké, de a végén vmelyik fél megszívja... pl. csak kajára is el lehet költeni 300e Ft-ot... szóval ha a kevesebbet kereső reszortja az élelmiszervásárlás, de kényes a többet kereső ízlése, lazán kerülhet olyan helyzetbe a kevesebbet kereső, hogy magára nem is marad pénze vagy a párjától kell kunyerálni, aki meg lehet, hogy nem túl méltányosan áll a dologhoz... mondjuk ezt főleg inkább kismamáknál látom gyesnél, de nem egy olyan esetet láttam a környezetemben, ahol anyucinak egy flakon samponért kellett a párjánál kulcsolni)
- hogy áll a családjuk ehhez a kapcsolathoz, és a gazdagabbik fél kiáll-e a párja mellett, ha a családja jogtalanul aranyásózza meg fúrja
- kinek a lakásában / házában élnek, kinek a neve van a tulajdoni lapon, válásnál mi a helyzet, van-e spéci házassági szerződés; kinek van joga meghozni a lakásfelújítási döntéseket és lakberendezési döntéseket (ha nem értenek egyet, abból lehet feszültség bőven)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!