Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nagyon ízléstelenül hazudott, jó szándékból. Túlreagálnám?
A barátommal megbeszéltük hogy értem jön és felvesz a buszmegállóból ahova érkezem. A telefonom lemerült és nem tudtuk elérni egymást, 15 percig álltam az esőben, vártam. Aztán megérkezik és közli hogy azért késett mert az egyik kolléganőjével túl jót beszélgettek. Én itt annyira ledermedtem, hogy elsírtam magam. Nagyon érzékeny téma ez nálunk az előző kapcsolatom miatt.
Majd hazaúton lebasz, hogy mit bőgök majd aztán közli hogy igazából az ajándékomat volt beszerezni.
Miért nem hazudta azt hogy dugó volt? Vagy bármi mást? Miért kellett megbántani? Nem értem, rosszul esik. :(
Ő 33F, én 27N
Nem éltem még át ilyet és több mint valószínű, hogy észrevenném, de most attól, hogy te ilyesmit átéltél, ami szomorú, miért kell ebből kiindulni?
Írt a kérdező más eseményt (privátban neked)?
Ha így történt visszavonom mindazt amit gondolok, mert neked, vagy nektek van igazatok.
De addig míg egy kukkot sem ír tartom magam az allaspontomhoz és nyugodtan lepontozhatnak, nem zavar.
Nem a pontozás a lényeg hanem a tanács és mégegyszer írom addig nem fogok verziókat kreálni míg nincs rá indok.
Azért írtam, mert nem kellene más valaki miatt a párját ostorozni.
Akarkivel össze fog jönni ugyanezt el fogja játszani, mert a múlt betett neki rendesen.
És ha nem tud túllépni rajta ajánlatos a szakemberi segítség.
Saját maga teszi tönkre...
#23 Nekem csak az a problémám a válaszoddal, hogy bár a lány biztos túlreagálja, a pasi is tuti bunkó volt.
Először is, ha tudom, hogy a másik ott áll az esőben, akkor sietek, hogy oda tudjak érni, ha tudom mikorra jön a vonat.
A másik, hogyha tudom, hogy a másiknak gyengepontja valami, akkor nem viccelődök vele, mert nyilván nem tudja jól kezelni.
Harmadik, ha már viccelődtem vele, és rosszul esett neki, akkor bocsánatot kérek és nem a másikat bántom.
Ennyiből a gaslightingot nem lehet megállapítani szerintem sem.
A kérdezőnek tuti nem ártana valami terápia, ez is teljesen igaz, mert könnyebb lesz az élete.
De a srác rettenetesen bunkón viselkedett és a kérdező nem véletlenül érzi magát rosszul, mert ha hasonló eset történne (nem feltétlenül a megcsalással, de a családoddal vagy a külsőddel vagy a gyerekvállalási/nem vállalási kedveddel, vagy a végzettségeddel viccelődne a párod), neked is rosszul esne.
A srác pontosan tudta, hogy a kérdezőnek ez érzékeny téma. Kérdés, hogy ennyire alacsony az érzelmi intelligenciája, hogy nem fogta fel, vagy sejtette, hogy ez lesz a reakció és ezzel együtt csinálta.
Kérdésem:
Még nem hibáztál soha? De, én is, mert emberek vagyunk nem robotok akiknek beprogramoznak valamit,pl. hogy ne felejtse el mit kell tennie.
Nem tudjuk valójában, hogy elnézést kért-e a párja, ha nem kért bizony bunkó, viszont az, hogy úgy reagált ahogy tette azt is jelentheti, hogy frusztrált volt a kérdező viselkedése miatt ugyanis ha meglepetés a cél és a másik azon liheg, hogy mit kellett volna inkább hazudni, hogy neki jól essen arra enged következtetni, hogy bizony csalódott a kérdezőben.
Én még azt is el tudom képzelni, hogy ez nem az első eset, hogy a férfinak hímestojaskent, porcelánként kell kezelnie a kérdezőt.
(Ha ez a feltételezés nem állja meg a helyét a jövőben akkor is helyes "filozófia" ugyanis a kérdező kishitű, komplexusai vannak és ezen dolgozni kell, mert elő fog jönni akármennyi partnere lesz).
És akárki akár mit mond ezt nem lehet a végtelenségig folytatni.
Én is tök csalódott, szomorú lennék, hogy a párom a jó szándékom helyett a múltba kapaszkodik, amiről én egyáltalán nem tehetek.
#25 A kérdező már bőgött, mikor a párja közölte, hogy nem is igaz, amit mondott.
Komolyan azt várod tőle, hogy álljon át egy ilyen megrázkódtatás után és mondja azt, hogy jah, akkor jó, ha az ajándékomat vetted?
Ilyenkor nem basszuk még le is a másikat, hanem belátjuk, hogy iszonyú nagy bunkóságot csináltunk és bocsánatot kérünk.
Azért vagytok egy pár, hogy tudjátok, hogy bármi van, számíthattok a másikra. Ha a párom poénból azzal viccelődik, amiről tudja, hogy nekem írtóra fáj, akkor pont ezt a bizalmat ássa alá, hiszen nem vagyok mellette biztonságban.
Nem mindenkinek jó a humorérzéke, és ehhez alkalmazkodni kell tudni. Ahogy alkalmazkodsz ahhoz, ha a párod éhesen mogorva, vagy menzesz alatt rossz napja van, van meghalt a nagyapja, anyja vagy a kedvenc teknőse, ha azt szerette és ha teheted nem akkor kezded el megbeszélni, hogy mi a problémád vele.
"addig nem fogok verziókat kreálni míg nincs rá indok."
"Én még azt is el tudom képzelni, hogy ez nem az első eset, hogy a férfinak hímestojaskent, porcelánként kell kezelnie a kérdezőt."
Jó sokáig bírtad. :D
Én nem állítom, hogy 100%-ban igazam van, de ha valaki mellett meg kell gondolnom fejben, hogy mit mondjak, mert valaki más elásta az önbecsülését az már nekem nem oké.
Hogyha egyszer párkapcsolatban vagyok akkor én is törekedek a legjobbat nyújtani.
Fogadjunk, ha azzal állt volna elő, hogy 50 éves kolléganővel beszélgetett akkor is így reagált volna.
Mert képtelen tovább lépni.
Ide írt ki kérdést, mert tanácstalan és hogy más ember (engem beleértve) feltételezésekbe bocsájtkozzon.
(Nem tudom elmondta-e párjának, hogy ez nincs rendben és többször ne tegye, remélem igen és "elfelejtik" az esetet).
Viszont, hogy itt van a kérdés a saját gondolkodásmódját akarja bebizonyitani, hogy helyes, vagy olyan határozatlan önmagábal szemben főleg, hogy itt vár bólogató személyeket, miközben nem tudjuk, hogy eddig hogyan viselkedett a párja vele szemben és ez óriási nagy butaság.
Most akkor más betűire ad? Vagy mi?
Mert nézd meg a válaszokat, a legtöbb hozzászóló a pasit ócsárolja, holott fogalmunk sincs, hogy milyen ember.
Én csak abból "táplálkozhatok" ami a leírásban szerepel és lehet nincs igazam, de nem biztos az sem, hogy másnak igaza van.
A kerdezonek önmagába kellene néznie és abból kiindulni hogy milyen a kapcsolatuk.
Ha a párja egy nemtörődom féle, hanyagolja, semmibe veszi akkor el kell beszelgetni vele és ha nem változik akkor szakítani kell bármilyen nehéz.
De ha eddig nem adott jelet, sugallt, hogy nem szereti a kerdezot akkor miért csinál(unk) "bolhabol elefántot" úgymond?
Már nem tudom hányszor leirtam, hogy azért vagyunk emberek, hogy hibázzunk és ez nem olyan dolog, hogy nem lehetne megbeszelni.
Egyébként nem tudjuk azt se, hogy a kérdező hogyan viselkedik, de nekem lerí, hogy iszonyat érzékeny típus és bizonytalan, ami nem vezet jóra.
Önmagán és a kapcsolaton kell dolgozni, mást is megcsaltak, nem ő az egyetlen személy, aki így járt, de felülmúlja önmagát mert a mostani társa nem egyenlő a volt párjával.
Ez így természetes, ha nem megy akkor segítséget keress és kész.
Mi az egyáltalán, hogy azon akadt ki, hogy mit hazudott, fullentett és inkább bárcsak mást talált volna ki?
Ez szerinted rendben van?
Most hogyha titkolózott volna a párja hetekig és mivel nem bízik benne kiakadt volna akkor most mi lenne? Nem ugyanúgy érezne? A válasz nyilvánvaló és ez előfordulhat(ott) 10x is holott
egy párkapcsolat alapja a bizalom, kommunikáció.
Mondott neki olyat mint pl.
"Fejezd be a rinyálást, gyerekes vagy!"
Nem, azon akadt ki, hogy úgy reagált ahogy, szerintem még mindig lehetséges verzió hogy a meglepi miatt megfeledkezett a múltról, vagy nem tudott mit mondani, mert hozzá sietett, hogy lássa a boldogságot az arcán, mert az volt a szándéka.
És ha most ez a opció az igaz és a kérdező a válaszok alapján dönt amelyek a többségben vannak maga alatt vágja a fát.
De ő tudja...
Én csak nem hordom le a sárga földig a párját inkább őt-kinyitni a szemét, mert ha egyszer nincs felkészülve a "nehézségekre" mint ez az eset, akkor miért van vele, vagy akkor miért fogott ki még egy szemétládát, ha más írta le a frankót?
Nem azért, mert valamilyen szinten éretlen?
Önmagában keresendő a probléma mindkettő esetben és ha nem akar 4x is ugyanilyen hibába esni akkor ideje lenne tenni is érte...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!