Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Nagyon ízléstelenül hazudott,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nagyon ízléstelenül hazudott, jó szándékból. Túlreagálnám?

Figyelt kérdés

A barátommal megbeszéltük hogy értem jön és felvesz a buszmegállóból ahova érkezem. A telefonom lemerült és nem tudtuk elérni egymást, 15 percig álltam az esőben, vártam. Aztán megérkezik és közli hogy azért késett mert az egyik kolléganőjével túl jót beszélgettek. Én itt annyira ledermedtem, hogy elsírtam magam. Nagyon érzékeny téma ez nálunk az előző kapcsolatom miatt.

Majd hazaúton lebasz, hogy mit bőgök majd aztán közli hogy igazából az ajándékomat volt beszerezni.

Miért nem hazudta azt hogy dugó volt? Vagy bármi mást? Miért kellett megbántani? Nem értem, rosszul esik. :(

Ő 33F, én 27N

2022. dec. 17. 17:29
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
0%

Nincs is érzékeny téma, ennyi.

Csak a kamuzas.

És a legrosszabb, hogy még különbséget sem tudsz tenni a füllentés és hazugság között...

2022. dec. 17. 18:02
 12/28 anonim ***** válasza:
94%
A megcsalás érzékeny téma. De amúgy szerintem én sem tartozom a féltékeny emberek közé, de nekem is rosszul esne, ha a férjem arra hivatkozva nem érne oda időben, hogy egy kolléganőjével elbeszélgették az időt. (Mondjuk én inkább dühös szoktam lenni :p).
2022. dec. 17. 18:02
 13/28 anonim ***** válasza:
90%

Direkt csinálta, hogy te rosszul érezd magad, persze úgy alakította, hogy a végén még te jöjj ki az egészből szarul, ő meg az áldozat legyen, aki csak jót akart.

Majd egy idő után észreveszed, hogy manipulál, és hobbit űz abból, hogy téged idegesít.

2022. dec. 17. 18:23
 14/28 anonim ***** válasza:
81%

"Nagyon érzékeny téma ez nálunk az előző kapcsolatom miatt."

"Majd hazaúton lebasz, hogy mit bőgök majd aztán közli hogy igazából az ajándékomat volt beszerezni."

"Tudott, persze. Rengeteget beszéltem neki róla, és rágtuk át a témát."

"Pont ezért a kérdés. Ha nem tudta volna nem haragudnék."

Gázlángozás (Gaslighting)

Vannak olyan jellegzetes mondatok, szófordulatok amelyek gaslightingra utalhatnak. Ha ezek folyamatosan jelen vannak a kommunikációban, ha szinte nap, mint nap elhangzanak akkor érdemes elgondolkodni azon, hogy nem lehet-e, hogy az érzelmi manipuláció ezen formájával állunk szemben.

Például:

„Én nem ezt mondtam. Rosszul emlékszel.”

„Túl érzékeny vagy. Ez nem is olyan nagy dolog, csak eltúlzod az egészet.”

„Nem én vagyok a hibás, hanem te. Miattad van az egész.”

„Azt sem tudom miről beszélsz. Csak kitalálod ezt az egészet.”

„Már megint túlreagálod a dolgokat.”

„Szerintem neked valami komoly problémád lehet, teljesen rosszul látod a dolgokat.”

„Csak vicceltem. Neked semmi humorérzéked sincs.”

[link]

"Az érzelmek érvénytelenítése

A bántalmazó nem ismeri el a másik fél érzéseit, sőt, nevetségessé teszi őt azért, amiért sajnáltatja magát. Az áldozat azt érzi, nincsenek eszközei ahhoz, hogy érvényt szerezzen a saját, jogos érzéseinek. Reménytelenséget, eszköztelenséget és félelmet él át, és azt érzi, hogy ez a rémálom csupán egy vízió, és biztosan vele van a baj. A bántalmazott rendszerint nagy energiákat fektet abba, hogy megértesse a párjával azt, mennyire nehéz érzéseket kelt a viselkedése, de a gázlángozó pont úgy söpri le a szavakat magáról, ahogy a morzsákat az asztalról."

"Fókuszváltás

A bántalmazó bumeráng módjára az áldozatot gyanúsítja azzal, hogy túlérzékeny, és túlreagálja a dolgokat. Neki bezzeg semmi problémája nincs, az egész cirkusz természetesen a partner műve."

[link]

2022. dec. 17. 19:23
 15/28 anonim ***** válasza:
0%
Magas és jóképű?
2022. dec. 17. 19:30
 16/28 anonim ***** válasza:
54%

"még különbséget sem tudsz tenni a füllentés és hazugság között"

NEM LÉTEZIK olyan fogalom számomra, hogy füllentés. Ha kiderülne, hogy az ismerőseim közül bárkinél van ilyen "megkülönböztetés", mint amit fentebb említettél, kibékíthetetlen értékrendbeli különbségekre hivatkozva azonnal, elvágólagosan megszüntetném vele a kapcsolatot. Ilyenek az én életembe nem kellenek, meg nem is hiányoznak belőle.

2022. dec. 17. 19:43
 17/28 anonim ***** válasza:
0%

Figyelj, a kérdező úgy tette fel a kérdést, hogy joszandekbol és ajándékot kapott ezért késett.

Most akkor írjam azt, hogy biztos megcsal(t) a kolléganovel?

Vagy a gaslightingot?

Akkor inkább azt írom, hogy a pasi nem jól fullentett, mert nem tudott mit kitalalni.

Miert kell azonnal a pasit bántani?

Tehet ő arról, hogy a kérdező kifogott egy szemétládát, aki kamuzott meg félrelépett?

Egyértelműen nem!

Ha eddig nem volt ilyesmi, ez az egyszeri eset, akkor miért nem lehet emberi hibának elkonyvelni és tovább lépni?

Ha a pasija ad okot bizalmatlanságra bármilyen okból kifolyólag alairom van joga nem bízni benne, de nem írt más esetet, sz'al csakis ebből indulhatok ki ugyebár.

Továbbá, a kérdező maga írta, hogy a múltja miatt ilyen amilyen, nem én írtam, nem én találtam ki, ergo neki kell változtatni a gondolkodásmódján.

Mert ha nem teszi és a párja bűntelen megfogja unni ezt a fajta viselkedést.

Neked tetszene, ha indok nélkül, vagy egy gubasz miatt, azért mert elfelejtetted, mert annyira örömet akartál szerezni a párodnak, hogy kiakad?

(Akár több alkalommal is)

Nekem nem és nő vagyok, egyáltalán nem férne bele, hogy a múltbeli történet miatt én szívjak.

2022. dec. 17. 19:57
 18/28 anonim ***** válasza:
68%
Szerintem meg az ajándék volt a kamu. A kolléganő pedig az igazi sztory
2022. dec. 17. 21:23
 19/28 anonim ***** válasza:
100%
Kerdezo, irhatnál valamit, hogy csak most történt ilyesmi, vagy máskor is, esetleg elhanyagol, vagy csak a szexet akarja? Mert így nehéz választ adni, ami legalább egy kicsit reális lenne.
2022. dec. 17. 21:26
 20/28 anonim ***** válasza:
85%
17, nem érted, mert nem éltél még át ilyet, vagy nem tudsz róla, hogy manipuláltak. Aki volt már ilyen kapcsolatban az messziről kiszúrja. És a gyengepontunkkal való viccelődés, füllentgetés egyértelmű jel.
2022. dec. 18. 09:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!