Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Tavasszal házasodtunk össze,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tavasszal házasodtunk össze, mégsem akar összeköltözni. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Tavasszal házasodtunk össze a feleségemmel, a családnak van egy lakása, aminek a felújításába belefogtunk. Az árnövekedés miatt nehézkes volt a felújítás befejezése, de befejeztük. Annyi baj van, hogy sajnos a konyhabútorra már nem jutott pénz. Így nincsen komplett konyhánk, van egy rezsónk amin tudok főzni, így igen kicsit puritán a konyha, de sajnos ennyi pénz jutott. Az új konyhát már megrendeltük, de nem érkezett még meg.

A feleségem szüleinél laktunk, de mivel hétvégén készen lett a lakás én beköltöztem. Úgy volt megbeszélve, hogy költözünk, de mivel nincs konyha ő nem költözött és azt mondta, hogy amíg nincsen készen a konyha nem költözik. Ezen kívül minden készen van, van fürdőnk, minden gépünk(mikró, hűtő, mosógép, stb.). Nehezen meggyőztem, hogy jöjjön ő is. Azt mondta, hogy rendben, de mégsem jön, mert mindig kitalál valamit. Nincs ideje össze pakolni, a rezsó nem jó, rendeljünk kaját, csak akkor jön ha megrendeltük a bútort, de most mégsem jön.

Próbálok erőn felül teljesíteni mind pénzügyileg, mind emberileg, de sajnos a teljesítő képességem határához értem, leginkább pénzügyileg.

Szerintetek ez normális egy házaspárnál, hogy ő inkább otthon lakik, mint velem?

2022. dec. 16. 10:06
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
13%

Szerintem pedig ráérsz akkor rágódni ezen, ha teljesen kész lesz a ház.

Sarkítod a dolgokat, és alapból negatívan álíltod be őt. Eleve a kérdést úgy tetted fel, mintha az lenne a helyzet, hogy esze ágában sincs összeköltözni veled. Aztán kiderült, hogy de, van, csak meg akarja várni, hogy teljesen elkészüljön a ház.

Egyébként meg: vihar a biliben. Nem tudom, mennyi idő után házasodtatok össze, de egyrészt: szerintem szerencsésebb lett volna azután, hogy már összeköltöztetek, másrészt: nem sikerült eddig kiismerni őt? Harmadrészt: nagyon nagy lehet a szerelem, ha te már "választás elé" akarod álíltani őt egy apróság miatt.

2022. dec. 16. 11:21
 12/42 anonim ***** válasza:
94%

Ez nem apróság, minek ment hozzá a feleség, amikor tudta, hogy ez lesz?

Szerintem kényelemben akar lenni, ennyi.

Ha szereted akkor várj, bár, hogy ez nagyon furcsa az biztos.

Ha egyszer hozzádment akkor veled kellene, hogy éljen, elvileg szeret és azt mondta betegségben, szegénységben.

Ezek szerint csak mondta... Nem gondolta komolyan, eléggé szomorú.

Én ultimátumot adnék neki, vagy én vagy akkor legyen egyedül.

Így nem lehet élni.

2022. dec. 16. 11:25
 13/42 anonim ***** válasza:
95%
Szerintem túl kényelmes és ezzel akar rávenni, hogy minél hamarabb legyen konyha. Ennél nagyobb gondjaid is lesznek még vele.
2022. dec. 16. 11:35
 14/42 anonim ***** válasza:
79%
kérdező, ennyire centrális elem a feleséged életében a konyha, a főzés? rendszeresen főz, szeret főzni?
2022. dec. 16. 12:08
 15/42 anonim ***** válasza:
89%

Keresi a kifogást, hogy ne kelljen a szüleitől elköltözni.

Nem akarlak elkeseríteni, de úgy tűnik, mintha megbánta volna a feleséged, hogy összeházasodott veled.

2022. dec. 16. 12:11
 16/42 anonim ***** válasza:
66%
Kérdező, az hogy lehet, hogy összeházasodtatok úgy, hogy még nem is éltetek együtt? Lehet, hogy fordítva szerencsésebb lett volna, és akkor kiderülnek ezek a dolgok, mielőtt még elköteleznétek magatokat.
2022. dec. 16. 12:12
 17/42 anonim ***** válasza:
95%

8-ra:

Igen.

Mondd meg neki, hogy ha nem veled együtt akarja az egészet, hanem csak arra vár, hogy te mindent elkészíts ő meg beleülhessen, akkor ez nem az, hogy társai vagytok egymásnak jóban-rosszban. Márpedig egy házasságnak így kéne működnie.

Szóval vagy költözzön oda, vagy pedig beszéljétek meg, hogy hiba volt megkötni ezt a házasságot.

2022. dec. 16. 12:14
 18/42 A kérdező kommentje:

14-es nem centrális elem, nem nagyon szokott főzni.

Már éltünk együtt egyetem alatt, valamint egyetem után is, de haza költöztünk vidékre.

2022. dec. 16. 12:55
 19/42 anonim ***** válasza:
34%

#10 vagyok.

Annak ellenére amit írtam abban a válaszomban, meg is lehetne ám fordítani ezt a dolgot.

"Szerintetek ez normális egy házaspárnál, hogy ő inkább otthon lakik, mint velem?"

-Szerintetek normális egy házaspárnál, hogy a férj külön beköltözött nem várta meg a feleséget?

Mert miért is köteles a feleséged igazodni hozzád kizárólag? Fordítva miért nem lehet?

Most akkor nincs hova pakolni az edényeket, nincs hol mosogatni...? Még ha nem is főznétek, csak amiből esztek meg isztok azt kell mosogatni, így akkor is kényelmetlen nagyon.

A konyhabútor meg van rendelve, tehát valahol már úton van, belátható időn belül megérkezik. Ezt a kis időt már te is kibírhattad volna a feleséged kedvéért a szüleinél.

Tehát egy-egy. Mindkettőtöknek igaza lehet, nézőpont kérdése.

2022. dec. 16. 13:27
 20/42 anonim ***** válasza:
8%
...viszont ha ilyen önfejűek vagytok mindketten, és ennyire nem tudtok dolgokban kompromisszumra jutni, nem lesz hosszú házasság...
2022. dec. 16. 13:28
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!