Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Jelenleg úgy érzem, nem tudok vele együtt élni, velem van a baj?
A férjemről van szó. Egy ideje minden rendben volt közöttünk, aztán kb 1-2 hónapja úgy érzem, nem tudom elviselni. Állandóan ideges és rajtam vezeti le, úgy érzem zsarol érzelmileg, passzív agresszív velem. Nem tudja megmondani, hogy miért. Régebben is volt ilyen, de mostanában nem. Amúgy soha nem üt meg, nem nagyon kiabál velem, ezért nehéz szavakba önteni, hogy miért érzem végtelenül megalázónak, amit csinál. De pl. ha nincs kedvem a szexhez, akkor büntet miatta, olyanokat mond, hogy ő miattam szomorú és majd egyszer megunja ezt "egyikünk" stb.(hetente 3-4szer szexelünk) Ha valamit elfelejtek vagy rosszul csinálok, akkor megjegyzéseket tesz rám. Semmi csúnyát, de mégis folyamatosan beleszövi mindenbe, hogy én mit csináltam rosszul
Apróságok ezek, de így telnek a mindennapok. Tegnap is pl. nagyon fájt a derekam, de ez volt a kisebb gondom, ugyanis eddigi életem legrosszabb hírét kaptam(egy számomra nagyon fontos személyt már nem tudnak megmenteni...). Este nem volt kedvem szexhez, erre jött megint az érzelmi zsarolás, hogy "Hát nem örülök neki, de nem haragszom rád. Megyek kiverem". És hirtelen felugott és ott hagyott. Egyébként 2 napja volt szex, nem két hete vagy ilyesmi. Gyerekeink is vannak, ezért nem akarok elválni, már felépítettünk egy életet együtt, anyagilag is, ami ugye menne a levesbe. De nem tudom már ezt elviselni. Velem van a baj? Én vagyok érzékenyebb a nehézségek miatt? Vagy érthető, hogy így érzek?
A férjed egy érzelmi zsaroló. Csak így tudja elérni, hogy megkapja az általa elégnek ítélt szexadagját. Ha nemet mondasz azonnal beveti az érzelmi zsarolás eszközét.
Ha ez így folytatódik tovább elhiheted, hogy eljön majd az az idő amikor már nem fog érdekelni a vagyonmegosztás, és inkább elválsz. Mert bizony így idegileg fog annyira kicsinálni, hogy rámehet az egészséged.
Amúgy meg házasságban sem kötelezhet senki szexre ha neked nincs hozzá hangulatod. Annyi empátia benne is lehetne hogy tekintettel van a felesége érzéseire.
Az sem normális ha egy házasságban nincs szex, de az sem ha az egyik fél teljesen a másik akaratának van kiszolgáltatva. Ezeknek a dolgoknak közös megegyezésen kellene alapulni, ezért nem ártana komolyabban elbeszélgetned vele.
Már rengeteget próbáltam beszélni vele és azt érzem, én nem akarok ebbe több energiát fektetni, ha ő sem teszi. Amikor mondtam, hogy neki kellene ezen elgondolkodni, azt kérdezte: "szerinted ez nekem eszembe jut?" És megkért, hogy ne "baszogassam".
Egyébként korábban egy ilyen időszakban pszichológushoz kellett járnom erős szorongás miatt. Visszagondolva talán az ő viselkedése okozta azt is. Mióta együtt élünk, azóta vannak szorongásos problémáim, de sosem kapcsoltam igazán ezt hozzá.
Nem szoktam ilyet tanácsolni, de kezdjél el saját magadba invesztálni minden szempontból, hogy le tudj válni róla. Menj el egy ügyvédhez és kérdezd meg milyen jogaid vannak, mi járna neked egy válás esetén a jog szerint.
Mert esetedben az anyagi kényelem miatt vagy elviseled hogy annyiszor mászik rád ahányszor ő akarja, vagy elválsz. Nehéz dolog egy válás, de sokaknak sikerül megoldani.
Ha mindig nemet mondasz neki a szex miatt, akkor meg szeretője lesz, amit gondolom szintén nem akarsz. Tehát ki kellene egyeznetek valami kompromisszumos megoldásban. És ne legyen megfelelési kényszered, mert így feladod önmagad, és egy olyan robottá válsz amilyet a férjed akar magának.
Ezért kell elmenni egy családjogban járatos ügyvédhez. Nem kell mindjárt válni, csak megkérdezni hogy milyen jogaid vannak a gyermekelhelyezéssel, vagyonmegosztással kapcsolatban. Az ügyvéd tudni fogja, hogy milyen betegségek esetén milyen esélyeid vannak (természetesen az ügyvéd előtt nem szabad semmit eltitkolni). Ez még csak egy jogi szaktanácsadás, egyszeri alkalom, ahhoz hogy képben legyél, és ne rettegj olyan dolgok miatt ami nincs is. Így a férjed sem tud mindent bemagyarázni neked, ha tisztába vagy a jogaiddal.
Elképesztő egyébként, hogy egyes emberek micsoda megfélemlítésben élnek és még a jogaikkal sincsenek tisztában. Nem tudnék ilyen függő, érzelmi zsaroló közegben élni (és nem is a szex a lényeg az egészben).
Hu mennyire ismerős ez a "hirtelen felugrik".
Nálunk is ez volt mikor rossz passzban volt. Tiszta horror, hogy ő azt hiszi nyugodt, halkan beszél, de úgy ugrál mint a nikkelbolha. Rángatózik mint egy idegbeteg, közben dicsekszik hogy ő nyugodt.
A férjednek milyen volt az előélete? Ami előtted volt, milyen volt neki az exeivel?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!