Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan érjem el, hogy a férjem besegítsen a házi és ház körüli munkákban?

Figyelt kérdés

Ő dolgozik, én gyesen vagyok a legkisebb gyerkőccel. Egyszer csak feltűnt, hogy már minden is az én feladatom lett. Egyszerűen túl sok ennyi feladat, képtelen vagyok egyedül mindent elintézni, ő viszont mindennel úgy van, hogy ne aggódjak, ne legyek ideges majd megcsinálom, ha lesz rá időm. Csak az a baj, hogy rengeteg mindent csak görgetek magam előtt és fogalmam sincs, hogy mikor tudom ezeket megcsinálni.

A gyerekek már "nagyok", a legkisebb is 7 éves, de mivel nehézségekkel küzdenek több segítséget igényelnek mint a kortársaik. Nyilván a gyerekek, a velük való foglalkozás, a nekik való segítség, a házik elmagyarázása elsőbbséget élveznek a házimunkával szemben, de azért nem lehet mindent hónapokig halogatni.

2022. nov. 13. 14:24
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
80%
Mi nem fér bele napi 8 órába amíg a gyerekek iskolában vannak? És mégis hogyan vagy gyesen ha a legkisebb is 7 éves?
2022. nov. 13. 16:33
 12/20 anonim ***** válasza:
15%

"Ebben a házasságban is remekül működik a kommunikáció, úgy látom."

Remekül működik a szövegértési készséged, úgy látom.

2022. nov. 13. 17:59
 13/20 anonim ***** válasza:
68%
Gyesen vagy egy 7 évessel és nincs időd a házimunkára? :O
2022. nov. 13. 18:11
 14/20 anonim ***** válasza:
66%
Nyilvánvalóan azért van GYES-en a 7 évessel, mert tartós beteg/sajátos nevelési igényű. Ahogy a nagyobbak közül is legalább az egyik szintén problémás lehet, ugyanis úgy fogalmazott, nehézségekkel küzdenek, nem pedig úgy, hogy nehézségekkel küzd. Így simán elképzelhető, hogy kihívás a házi- és a ház körüli munka. Például van az a gyerek, akiről még 7 évesen sem, meg 10 évesen sem lehet levenni egy pillanatra sem a szemed. Azaz le lehet, csak nem célszerű... És ehhez nem kell magatehetetlen állapot, elég egy olyan típusú érintettség autizmusban vagy/és ADHD.
2022. nov. 13. 19:08
 15/20 anonim ***** válasza:
70%
13-as vagyok, nem tudom miért pontoztátok le a 14-est. De van benne valami amit írt.
2022. nov. 13. 22:18
 16/20 anonim ***** válasza:
36%
Berszamfejto vagyok, ez nem pont így működik, ahogy a 14-es leírja.
2022. nov. 13. 23:04
 17/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszaitokat.

A kicsi autista, adhd-s és enyhén értelmileg is érintett. A nagyobbak "csak" ADHD-sok és ehhez társulnak még egyéb nehézségek ( beszédfogyatékosság, szenzorosság, diszgráfia/diszlexia...). A nagy fél éve betöltötte a 10 évet, ezért már nem kapok utána gyest, a középső meg integrálóba jár ezért nem jár utána.

Régebben közösen csináltuk a házimunkát, mindketten dolgoztunk, ő már akkor is otthonról, én bejárós voltam. Amióta a gyerekek megszülettek, szépen észrevétlenül minden feladat átkerült hozzám, a mindenben benne van a háztartasi munkától a kerti munkán keresztül a férjem gyógyszereinek felíratásáig minden.

Saját napirenddel és listával már én is próbálkoztam, nem túl sok sikerrel, mert ami fix, az a gyerekek napirendje. Azon nem nahyon lehet változtatni. Én csak napi 2 órát vagyok itthon gyerekek nélkül, a többi időben vagy velük vagyok vagy utazok értük/tőlük. A bevásárlást is utazás közben oldom meg. Nehéz folyamatosan 4 felé szakadni.

A férjem rendes, mert tényleg dolgozik és minden pénzt hazaad, de néha olyan jó lenne, ha legalább maga után megcsinálna valamit vagy valamit ami régen teljesen természetes volt. Tegnap délután elmentünk a barátnőmékkel kicsit csavarogni (egy hete lefixált időben). Mire hazaértünk, a férjem már kétségbe volt esve, hogy mikor jövök már, máskor ilyenkor már rég begyújtottam. Régebben ha kellett az vágott fát és gyújtott be, aki éppen otthon volt. Most meg odakészített fa mellett is képes engem várni, mert fázik.

Én ezt nem értem! Hogyan lehetne megint olyan mint mondjuk6-7 éve?

2022. nov. 14. 04:18
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
7 éves gyerekre jár GYES?...
2022. nov. 16. 23:48
 19/20 anonim ***** válasza:
Én azt nem értem, hogy akkor ez nem egy új keletű probléma, hiszen azt írod, legyen olyan, mint 6-7 éve. Ez idő alatt nem jött szoba, hogy segíthetne többet is ? Miért vartal vele eddig? Ennyi idő alatt már bőven megszokta a kialakult rendet akkor is, ha te ebbe bele szakadsz. Ez már nem fog változni.
2022. nov. 17. 07:56
 20/20 anonim ***** válasza:
62%

1. Az ő dolgait ne csináld meg őhelyette, csak a magadét, személyes dolgokat magadnak! A lakás és a férj maradjon ki!

Pl. néz TV-t, használ netet? Ha gond van vele, ne intézkedj, a csekket ne fizesd be, maradjon őrá!

Cipőjét ne sarkaltasd, ne pucold, ne vasalj rá, ne moss rá, ne vedd meg neki a higiéniás dolgait, kelengyét, ruhát, stb.

2. Ha van beteg gyerek, aki elviszi az energiát, mért vállaltatok harmadikat is?... A nagyszülők mért nem segítenek?

3. Igazán nem szűkölködtök, bele kell férjen hetente 6000 Ft bejárónő, aki sok dolgot megoldana.

4. Nem tudom, nálatok hogy van, 5 emberre 1 fürdő van-e, de szerintem mindenkinek dukál egy saját, nekem igényem van sajátra, amit csak én használok. Tehát külön fürdőszoba esetén nyilván az övét nem te takarítod, a magadét meg könnyen a saját igényszinteden tudod tartani.

Ezt érdemes így kialakítani.:)

2022. nov. 17. 10:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!