Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Elkerülhetetlen hogy egy idő után házi cselédként nèzzen rám a párom és egy praktikus kapcsolattà vàljak számára?
Igazából több okból fogalmazódott bennem ez a kérdés.
Az első hogy most vagyok egy olyan kapcsolatban ahol elkezdtem mosni és főzni a páromra. Kicsivel több mint három hónapja vagyunk együtt. Ő előtte egyedül élt tehát önellátó volt teljes mértékben. Főzni nem főzött magára soha, pékáru k on élt, viszont takarított mosott magára éveken keresztül. Most hozzám költözött, így nagyrészt ezeket a feladatokatbÉn látom el. Tudni kell még hogy előtte egyik kapcsolatomban sem főztem, nem azért mert nem tudtam hanem egyszerűen nem akartam és nem voltak olyan komolyak. Mosás takarítás megvolt nyilván. Viszont azt kezdem el észrevenni hogy kezd kezdi természetesnek venni ezeket hogy mosok főzök takarítók rá. Volt két hét amikor abszolút nem főztem és szóvátette hogy miért nem. Előfordult egyszer hogy nem volt tiszta munkás pólója, és számonkért hogy miért nem mosok. Vagy egyszer előfordult hogy ki kellett pakolnia a mosogatógépből a tiszta edényeket, a koszos akat pedig be. Ezt is számonkérte rajtam. Pedig csak egyszer fordult elő mindkét eset. Azt kezdem el érezni hogy kezd bele kényelmesedni és azt látja hogy a házi cselédje vagyok és leszek. Körülöttem sok kapcsolatban észreveszem hogy ahol a férfi ennyire ki van szolgálva ott egy idő után kimondatlanul is az asszonyt a házi cselédnek tekinti. Elmúlik az újdonság az izgalom, és jön az unalom a félrelépés a harmadik fél. Viszont azt is észrevettem, hogyAz olyan kapcsolatokban, ahol a nő nem tesz semmit, nem főz, nem mos, ők megvannak becsülve mintha valahogy fent maradna az izgalom és az érdeklődés irántunk. Azért merem ezt kijelenteni mert rengeteg példa Van ezekre a környezetemben.
Másik dolog van YouTube-on Dóra Gyula videoi, amikben nőknek ad tanácsot, hogy kell férfit megtartani, stb, biztos sokan ismeritek. Belenéztem pár videójába és ő is ugyanezeket mondta el hogy egy idő után házicselédé válnak a nők a férfiak számára. Igazából ugyanazokat mondta el amiket én is a környezetemben tapasztalok és fentebb leírtam.
Kérdésem az lenne hogy vajon létezik-e arany Középút, vajon kiküszöbölhető-e Hogy cseléddé váljunk és már csak egy praktikus párkapcsolat maradj a párod számára?
Igen, létezik középút. Mi is azok vagyunk. Egyrészt a párom érett, felnőtt ember, aki el tudja látni magát, illetve akkor is fel akar pattanni valamit csinálni, amikor én nekiállok takarítani vagy valamit csinálni (akkor is, ha mondjuk a nap első felében ő dolgozott, én meg henyéltem). Másrészt én meg nem hagyom magam elnyomni. Tehát, ha nekem olyat mondana a párom, hogy miért nem főztem (kivéve, ha előre megbeszéltük, és én nem tartom be, amit ígértem) vagy miért nem tiszta a ruhája, akkor megmondanám, hogy neki sem szakad le a karja a házimunkától, csinálja meg, ha neki ez fontos. Meg, ha valamit ő nem vesz észre, hogy meg kéne csinálni, sokszor megkérem, hogy csinálja meg ahelyett, hogy állandóan én oldjam meg.
Harmadrészt nagyjából fel van osztva, kinek mi a kötelessége. Mondjuk a mosás 90%-ban az én dolgom, de ha valamiért elmarad, beteg vagyok, stb., akkor páromnak sem szakad le a keze, hogy berakja a szennyest, meg kiteregessen. Ő meg 90%-ban főz, de nekem sem esik le a gyűrű az ujjamról, ha nekem kell csinálni. Nagyjából ugyanolyan mennyiségű munka van szétosztva köztünk, de rugalmasan kezeljük.
Nincs gond azzal, ha te látod el ezeket a feladatokat egy háztartásban, kapcsolatban. Nekem nem lenne vele bajom, sőt bevallom: szeretem is a házimunkák többségét és igazából kikapcsol, megörvendeztet a rend vagy egy jó süti egy nagyon megterhelő szellemi munka mellett/után.
...DE!
Elvárom, hogy a partneremnek is legyen valami olyan tevékenysége a közös életünkben, amiben hasonló gyakorisággal, hasonló intenzitással, hasonló krafttal odateszi magát (nem ér a napi háztartásvezetést összemosni a panelban felfúrok egy szöget-tel!)
Ha azt érezném, hogy a partnerem is legalább ugyanannyit tesz a közös életünkbe, csak más csatornán, akkor szavam nem lenne.
Lehet ez bármi: a túlórán át a gyerekek furikázása, a házépítés vagy egy idős rokon gondozása- ezernyi lehet.
Nem kell egy férfinek és egy nőnek mindent pontosan felezni és patikamérlegen méricskélni- nem is mindenben vagyunk egyformán jók és tehetségesek és én bevallom, hogy vannak munkafolyamatok, amiket direkt utálok néha (bár tudom: szükséges).
Ilyenkor vagy szerencséd van és a partnered meg pont nem utálja az adott feladatot és akkor meg lehet osztani vagy nem... akkor meg egyszerűen jó érezni, hogy megbecsüli az erőfeszítésed és ő maga is odatesz legalább ugyanígy valamit...
Nem kell cselédnek lenni és MEG KELL BESZÉLNI- még most az elején, hogy nem OK, nem tetszik, ne legyen elvárás vagy HA elvárás, akkor a másik oldalon mi van a közös mérleg serpenyőjében? :)
(A semmi nem jó válasz)
...youtuberek helyett nyiss ki egy bort, beszéljétek meg és magadban is tedd tisztába: mi zavar igazán (több is lehet egyszerre):
- az, hogy ő nem dolgozik annyit a közös háztartásban mint te?
- az, hogy alapvetően lustább, mint te?
- az, hogy motiválatlan, nem lehet vele haladni?
- az, hogy nem dicsér meg, nem ismeri el a munkádat?
Hát már ott elcseszted hogy oda engedted magadhoz. Használja a mosogató gepedet a mosógépet etc .
Emellé meg igényt is támaszt.
Ugyanez van nálunk csak itt nő aki ide költözött de én próbálok neki feladatokat adni. Így korrekt
Hallgasd tovább jó sokszor Gyula videóit. Tényleg nagyon jók és mindenre mond jó megoldást.van facebook oldala is.
Ha így folytatod akkor igen, elkényelmesedik, és csak házvezető nő lesz belőled.
"Viszont azt is észrevettem, hogyAz olyan kapcsolatokban, ahol a nő nem tesz semmit, nem főz, nem mos, ők megvannak becsülve mintha valahogy fent maradna az izgalom és az érdeklődés irántunk."
Csakhogy ezekben a kapcsolatokban nem csak a nők mások, hanem a férfiak is. A te párodnak nem kellene olyan nő, aki nem csinál semmit.
Megkérdezi, miért nem főztem. Visszakérdezek, "és te?".
A számonkérést meg kinevetem. Próbálna manipulálgatni, de leszarnám, és szakítanánk.
Felosztjátok a házimunkát. Ha nem főz, akkor takarít és mosogat.
A mosógépet meg beindítja magának, ha kell.
"egy idő után házicselédé válnak a nők a férfiak számára"
Csak ha hagyod. Eleve miért kezted el? Ott lakik nálad ingyen, legalább házimunkát végezzen. Nem ingyen szállodában van.
fényen és levegőn éltél, amíg 2 hétig nem főztél?
vannak nagyon gyors receptek is, nem ez a megoldás, h. kajamegvonással bünteted.
vond be a főzésbe, hámozza a zöldséget, klopfolja a húst, közös program is lehet.
Vannak itt jó tippek , köszi :)
Ha megkérdezném te miert nem főztél az lenne a vàlasz: mert nem tudok.
Amîg nem voltam neki, tescos pékárut vacsorazott minden aldott este.
Leülök ma vele átbeszélni ezeket. Viszont félek hogy nyaggatásnak èli meg, mert hogy ő napi 5 nap fizikai munkát végez. Bár amíg egyedül élt akkoris képes volt ezekre-egyedül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!