Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Elkerülhetetlen hogy egy idő után házi cselédként nèzzen rám a párom és egy praktikus kapcsolattà vàljak számára?
Igazából több okból fogalmazódott bennem ez a kérdés.
Az első hogy most vagyok egy olyan kapcsolatban ahol elkezdtem mosni és főzni a páromra. Kicsivel több mint három hónapja vagyunk együtt. Ő előtte egyedül élt tehát önellátó volt teljes mértékben. Főzni nem főzött magára soha, pékáru k on élt, viszont takarított mosott magára éveken keresztül. Most hozzám költözött, így nagyrészt ezeket a feladatokatbÉn látom el. Tudni kell még hogy előtte egyik kapcsolatomban sem főztem, nem azért mert nem tudtam hanem egyszerűen nem akartam és nem voltak olyan komolyak. Mosás takarítás megvolt nyilván. Viszont azt kezdem el észrevenni hogy kezd kezdi természetesnek venni ezeket hogy mosok főzök takarítók rá. Volt két hét amikor abszolút nem főztem és szóvátette hogy miért nem. Előfordult egyszer hogy nem volt tiszta munkás pólója, és számonkért hogy miért nem mosok. Vagy egyszer előfordult hogy ki kellett pakolnia a mosogatógépből a tiszta edényeket, a koszos akat pedig be. Ezt is számonkérte rajtam. Pedig csak egyszer fordult elő mindkét eset. Azt kezdem el érezni hogy kezd bele kényelmesedni és azt látja hogy a házi cselédje vagyok és leszek. Körülöttem sok kapcsolatban észreveszem hogy ahol a férfi ennyire ki van szolgálva ott egy idő után kimondatlanul is az asszonyt a házi cselédnek tekinti. Elmúlik az újdonság az izgalom, és jön az unalom a félrelépés a harmadik fél. Viszont azt is észrevettem, hogyAz olyan kapcsolatokban, ahol a nő nem tesz semmit, nem főz, nem mos, ők megvannak becsülve mintha valahogy fent maradna az izgalom és az érdeklődés irántunk. Azért merem ezt kijelenteni mert rengeteg példa Van ezekre a környezetemben.
Másik dolog van YouTube-on Dóra Gyula videoi, amikben nőknek ad tanácsot, hogy kell férfit megtartani, stb, biztos sokan ismeritek. Belenéztem pár videójába és ő is ugyanezeket mondta el hogy egy idő után házicselédé válnak a nők a férfiak számára. Igazából ugyanazokat mondta el amiket én is a környezetemben tapasztalok és fentebb leírtam.
Kérdésem az lenne hogy vajon létezik-e arany Középút, vajon kiküszöbölhető-e Hogy cseléddé váljunk és már csak egy praktikus párkapcsolat maradj a párod számára?
hát igen ő ott rontotta el hogy számon kér nem az hogy örülne neki megköszönné akár minden nap. na meg neki is be kellene szállnia valamibe ahogy mondák ha nem tud főzni van keze takarítson.
Nagyon jó ilyet olvasni hogy vannak ilyen nők mint te. lehet nem adom fel a társkeresést, ne érts félre nem az tetszett meg hogy megcsinálod a dolgokat na jó az is de inkább hogy erre hajlandó vagy nem csak várod a sült galambot. az arany közép út a legjobb út.
A beköltözése pillanatában hangos szavakkal közölni kellett volna vele, hogy mi a házimunka felosztása.
Ülj le vele, és mond meg, hogy innentől mi lesz az ő felelőssége. Pl mosnia kell. Nem csak a sajátját, mindenkiét.
Lehet hogy hiszti lesz belőle, de ez az egy útja van. Vagy csicska leszel életed végéig.
"Ha megkérdezném te miert nem főztél az lenne a vàlasz: mert nem tudok."
Én meg nem akarok.
Érdekes, ha van nő, aki csicskázzon, akkor kell a "főtt étel" a fizikai munkához, ha nincs, akkor péksütikéből is megvan az energia.
Az egyetlen dolog amit tehetsz az az, hogy mindig felnőttként kezeled.
Ha elkezdett te a kezedbe venni a háztartásvezetést (ergo ő csak "besegit" a saját szükségletei ellátásába) akkor ahhoz nagyon hamar hozzá fog szokni, és nem lesz visszaút.
Ebbe már olyan dolgok is beletartoznak, hogy mindketten figyeljetek arra, hogy milyen dolgokat kell vásárolni a boltból (= ne mindig csak te írd a bevásárló listát) és ne mindig te hozd fel, hogy mosni/takarítani kéne, hanem ő is vegyen észre ilyeneket.
Tudom hogy ez piti dolognak tűnik, de ez vezet ahhoz, hogy a párod hozzászokjon, hogy nem kell figyelnie az otthoni munkákra, hanem majd te tudsz mindent, és kiosztod a feladatokat. Ami egy csúszós lejtő.
"nem ez a megoldás, h. kajamegvonással bünteted."
What? Ez úhy hangzik, mintha a kérdező dolga lenne főzni. Ennyi erővel a pasi is kaja megvonással bünteti a kérdezőt, mert nem főz neki.
Nehogy már úgy kelljen bánni a másik féllel, mint egy gyenge értelmiképességű óvodással.
Kérdező, te nem igazán értetted meg Gyula videóit, írásait!
Itt nem arról van szó, hogy a társunkról nem gondoskodunk!
Arról van szó, hogy a királynő és a cseléd miben különbözik. A királynő egy szimbólum, aminek tartása van, akivel nem lehet packázni, mert különben kint alszik Béla a küszöbön! A királynő ezzel együtt a kommunikációban is női eszközöket használ, nem férfi!
Bélával nem beszélgetni ülnék le, hanem igyekeznék, hogy kölcsönös legyen az adok kapok a kapcsolatban. Ha nem kezel a hercegnőjeként, akkor bizony nem eszik. Nézd meg Gyulának a mérésről készült videókat.
1. az a véleményem, h,. te kérdező, nem vagy szerelmes, ugyanis akit szeretünk, azt szeretjük meglepni, gondoskodni róla, jól tartani, pl. étellel.
tudod, én vállaltan feminista vagyok, szociológiát és gender studiest tanultam az egyetemen, mégsem derogál főzni-sütni, kifejezetten élvezem, és nem érzem kevesebbnek magam tőle.
2. nálunk ez közös rituálé, a párom is tud főzni, és gyakran együtt főzünk, közben zene szól, dumálunk, tök jó.
3. ha egyedül kell főznöm, az is belefér, gyakran több adagot csinálok, lefagyasztom.
4. szerintem te vmit nagyon félreértelmezel a feminizmusban, és teljesen rossz stratégiát választasz.
hiányolom az erről való kommunikációt, hiányolom, h. bevond őt... való igaz, h. szívatásnak tűnik, amit művelsz vele.
és tényleg, abban az ominózus 2 hétben mit ettél? erre nem adtál választ.
azzal is számolni kell, h. nem minden ffi tud főzni-sütni, inkább kedvet kell csinálni hozzá, közös tevékenységgé tenni, nem játszmázni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!