Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Miért nem akar elvenni a barátom?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért nem akar elvenni a barátom?

Figyelt kérdés

Mind a ketten 30 fölött vagyunk már, és idén 8 éve együtt vagyunk. Nagyon szeretjük egymást, tényleg minden klappol, a családom is nagyon kedveli (és egyébként ők is kérdezgetik...), és tényleg már csak ennyi hiányozna a teljes boldogságomhoz. Nem szeretném cseszegetni ezzel, mert azt akarom, hogy ő lépje ezt meg. Párszor persze, viccből odabököm neki, de semmi foganatja nincs.

Komolyan gondolja a kapcsolatunkat, hiszen nagyon sok energiát fektet be (sokszor visz randizni pl.), és bárminemű anyagiakat is megteremt nekünk (mindent önerőből - autó, lakás, biztos egzisztencia), még a gyerek projektnek is nekiálltunk. Ez utóbbi sajnos miattam nem olyan egyszerű, de túljutunk majd rajta.

Szerintetek mit csinálok rosszul? Miért nem érdemlem meg, hogy a felesége legyek? Miért nem érdekli ez a férfiakat manapság?

2022. nov. 6. 18:41
1 2 3 4 5
 31/49 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ezt vele kellene megbeszélned. Az eljegyzés rovat tele van ilyen kérdésekkel mint amilyen a tiéd. Választ sose kap senki se, vagy ha igen mindenki ugyanazt.

- lehet úgy gondolja, hogy a házasság intézménye elavult. Szerinte az csak egy papír.

- nem tud arról, hogy te igazán szeretnéd, így nem lép (mert hát 8 évig jó volt ez)

- esetleg volt már nős és nagyon nagyot csalódott, és az ex feleség vitte a pénzt és a vagyont

- megy a baba projekt - megadst neki egy gyermeket is házasság nélkül. Miért venne el?

- vagy szimplán csak elvan veled. Kedvel talán szeret is téged. Jó a szex, lehet veled beszélgetni, de nem szerelmes beléd. Az igazira vár.

Sokszor az utolsó szokott lenni az oka. Ilyenkor van az, hogy veled lehúz 8-10 évet, szakítotok, aztán egy év múlva meg elvesz egy nőt. Te meg nem érted, hogy miért is van ez. Ezt vele kellene megbeszélned, hogy oké, hogy csak egy papír, de neked ez fontos. Aztán akkor el tudjátok dönteni, hogy ki mit szeretne. Ha te még mindig férjhez akarsz menni, ő pedig nem fog elvenni (hisz megmondta), akkor jobb külön válni hisz az egyiktek ígyis úgyis boldogtalan lesz. Ha el is vesz, utálni fogja, nem akarja, nyűg neki, így pár év múlva amúgyis elváltok, csak akkor még egy rakás pénzbe is fog kerülni.

Én nem piszkáltam a férjemet. Úgy voltam vele, ahogyan te. Ő akarja, ne csak én. Viszont nekem nem volt ez az egész annyira fontos, hogy csak is kizárólag házasság és utána gyerek. Ha nem vesz el, akkor sem hisztiztem volna. Ő nem akarja és ha ő nem akarja, akkor inkább nem is kell. Harmonikus volt a kapcsolatunk és amikor terhes lettem (tervezetten 1 év volt mire sikerült), akkor mondta azt, hogy oké, legyünk tényleg egy család, mert neki fontos ez. Én meglettem volna enélkül is, ha nem akarja. Nyilván te ezen nem tudsz ilyen módon túllépni. Akkor viszont le kell ülni és fixen mindent megbeszélni, nem edig vicces rébuszokban célozgatni.

2022. nov. 6. 23:50
 32/49 anonim ***** válasza:
100%

Nekem az is elképzelhetetlen, hogy a házasság fogalmát nem beszéltétek meg még az elején. Nyílván nem az első randin, de mikor kezdett komolyabbra fordulni a dolog, miért nem beszéltétek át a terveiteket?

Én nem is tudnám elképzelni azt, hogy ne éljek házasságban azzal, akit szeretek. Nekem, és a férjemnek ez nagyon fontos volt, már az elején elmondtuk egymásnak, hogy ha úgy alakulnak köztünk a dolgok, mindenképpen házasodjunk össze mert mindkettőnknek fontos ez. Így is lett.

Miért nem ülsz most le vele beszélni, hogy neked ez amúgy fontos lenne, te úgy érzed megérett már a kapcsolatotok erre a szintre, szeretnél a felesége lenni, és ő amúgy hogy vélekedik erről? Nyilván nem kényszer, de erről tudni kell őszintén beszélni, az hogy összeházasodtok a te jövődre is hatással van, ezt nem csak az egyik fél dönti el míg a másik csak vár és vár...

Illetve döntsd el azt is, hogy házasság nélkül is boldog tudsz-e lenni vele? Mert lehet az lesz a felelet, ő nem szeretné ezt, ettől függetlenül szeret téged és veled maradna. Valakinek nem fontos annyira a "papír", de nekem annyira sokat jelent ez, hogy én elhagytam volna életem szerelmét, ha nem akar elvenni feleségül. Nem dühöngve, és őt hibaztatva... Csak egyszerűen tudomásul venném, hogy nem ugyanazok az igényeink, mindketten boldogabbak leszünk mással. Nincs olyan, hogy én ne házasságban szüljek, és tarthat itt mindenki engem borzalmasan maradinak, de ez van...

2022. nov. 7. 00:19
 33/49 anonim ***** válasza:
75%

" Miért nem érdemlem meg, hogy a felesége legyek? "

Bocs. Érdemelje ki ő, hogy a felesége légy.

"En azt nem ertem a noket miert erdekli a hazassag ennyire."

Ha te esnél ki évekre a munkából, és a te karrieredet vetné vissza a gyerekszülés, akkor értenéd.

2022. nov. 7. 00:33
 34/49 A kérdező kommentje:

Köszönöm a kifejtett válaszaitokat, nagyon tanulságosak!

Tegnap végül megkérdeztem tőle lefekvés előtt, mert annyit hergeltem magam a kommentjeiteken, hogy majdnem sírtam.

Azt mondta, hogy nem nem akar elvenni, de egyszerűen eszébe sem jut, hogy ez előrelépés lenne, vagy minőségi változást hozna. Nem hisz ebben az egészben, mert tény és való, sok házasság üres/megy tönkre körülöttünk, és amúgy mind a kettőnk szülei is elváltak. Azt is mondta, hogy szívesen elvesz, ha nekem ez a szívem vágya (ez azért így nem esett valami jól), de ugyanakkor írtózik a nagy lagziktól is, illetve az egész hacacárétól. Ez utóbbit mondjuk én sem akarnám. Szóval itt tartunk. Azok alapján, amit leírtatok, igaz lehet, amit mondott? Most mi legyen, erőltessem? Egész éjjel nem aludtam.

2022. nov. 7. 06:31
 35/49 anonim ***** válasza:
85%

34

Nem fog elvenni! Mondd meg neki kerek perec, hogy ha nem vesz el, nem szülsz! Vagy szülsz, de akkor ő marad otthon a gyerekkel

2022. nov. 7. 07:45
 36/49 A kérdező kommentje:
Aranyos vagy, de ha akarnék sem tudnék szülni 😂😂
2022. nov. 7. 08:15
 37/49 anonim ***** válasza:
100%

Igen, meg kell vele beszelned. Mar korabban meg kellett volna, de legkesobb a gyerekvallalas elott. Miert nem mondtad neki, hogy oke, majd jon a gyerek, de eloszor szepen sorban haladjunk: lanykeres, eskuvo. En nem szulnek ugy, hogy nem kaptam egy minimalis "biztositekot" arra, hogy a masik elkotelezett teljes mertekben. Teljesen okes az is, ha valakik nem hazasodnak ossze, ha mindketten igy szeretnek, de itt a kerdezonek fontos lenne a dolog.

En elmondanam neki, hogy te Peti, mar 8 eve vagyunk egyutt es en nagyon szeretnek am a feleseged lenni!

Ha tenyleg o is szeret es tenylrg szuperjo a kapcsolat, pusztan csak neki tenyleg nem jelent semmit a dolog ES AZT HISZI, HOGY NEKED SEM, akkor ugyis azt fogja mondano, hogy: Marcsikam, nekem nem fontos a papir, en anelkul is veled szeretnem leelni az eletem, azt hittem, hogy te is igy gondolod, ezert nem kertem meg meg a kezed. De miert nem szoltal, hogy neked ez sokat szamit? Ha ez teged boldogga tesz, akkor mar holnap megkerem a kezed!

Viszont ha nem ez a valasz, hanem "meg nem tudom, hogy akarom-e", "meg kell egy kis ido", vagy valami ennel gyanusabb, amibol kieezodik, hogy nem merne hivatalosan osszekotni az eleteteket, akkor en azert megegyszer atgondolnam ezt a gyerekvallalast.

2022. nov. 7. 08:19
 38/49 anonim ***** válasza:

Jajj, most olvasom a kommented azota, nagyon orulok, hogy akkor az elso forgatokonyv szerint alakult es nem a masodik szerint.

Mondtad neki, hogy te sem szeretnel nagy hercehurcat, csak egy kis meghitt szertartast?

Szerintem igy mar hogy tudja, hogy neked fontos lepni fog :)

2022. nov. 7. 08:23
 39/49 anonim ***** válasza:
0%
Lehet anyagilag rendesen céltudatos és mivel sejti, hogy Te milliós esküvőt akarsz, így inkább kitér előle.
2022. nov. 7. 08:58
 40/49 anonim ***** válasza:
100%
Így van, kéttanús esküvő ellen talán nem lenne kifogása. Sok előnye is van a házasságkötésnek, ha tényleg együtt akarjátok leélni az életeteket. Nem az a fontos hogy nagy esküvő legyen, meg elmondhasd, hogy férjnél vagy.
2022. nov. 7. 09:38
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!