Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért nem akar elvenni a barátom?
Mind a ketten 30 fölött vagyunk már, és idén 8 éve együtt vagyunk. Nagyon szeretjük egymást, tényleg minden klappol, a családom is nagyon kedveli (és egyébként ők is kérdezgetik...), és tényleg már csak ennyi hiányozna a teljes boldogságomhoz. Nem szeretném cseszegetni ezzel, mert azt akarom, hogy ő lépje ezt meg. Párszor persze, viccből odabököm neki, de semmi foganatja nincs.
Komolyan gondolja a kapcsolatunkat, hiszen nagyon sok energiát fektet be (sokszor visz randizni pl.), és bárminemű anyagiakat is megteremt nekünk (mindent önerőből - autó, lakás, biztos egzisztencia), még a gyerek projektnek is nekiálltunk. Ez utóbbi sajnos miattam nem olyan egyszerű, de túljutunk majd rajta.
Szerintetek mit csinálok rosszul? Miért nem érdemlem meg, hogy a felesége legyek? Miért nem érdekli ez a férfiakat manapság?
Én mondtam, hogy a meddőség a probléma.
Idejött a kérdező, megkérdezte, körbe lehetne sétálni a témát érzelmekben gazdagon, de a lényeg akkor is az, hogy nagyon sokan nem akarnak meddő házasságot és emiatt nem házasodnak meddő emberrel. Ezt névtelenül simán ki lehet szerintem mondani. Lehet egy ok a nemházasodásra.
#15 én nő vagyok és hozzámennék a szerelmemhez akkor is, ha nem lehet gyereke, pedig szeretnék gyereket.
Kérdező és a hasonló cipőben járó kommentelő, teljesen jogos lenne szakítani, hiszen nem ugyanazt akarjátok az élettől. Kérdező, korábban mondta, hogy el akar venni? Lehet felnőtt korára megváltozott a véleménye, vagy rosszabb esetben szakított. Én sem lennék együtt olyannal, aki 8 év után nem vesz el, nem vállal fel úgy igazán, nem akarja, hogy egy család legyünk, könnyen le akar lépni mellőlem, amikor megtalálja az igazit, én meg csak egy fix punci vagyok, aki fizeti az albérlete felét...
engem 8 év után elvett, mert tudta, hogy szeretném. nem az ő vágya volt. 3 év múlva elváltunk. hidd el, nem ezen múlik. inkább örülj, ha jó a kapcsolatotok.
és ahogy valaki írta, lehet hogy gyerek nélkül nem vesz el, de ettől nem vagy kevesebb. a papír lehet, hogy a gyerek miatt esetleg fontos lehet, de sok pasi nem érzi annak, ha csak ketten vagytok
Ez beteges ez a házassághoz való ragaszkodás, szinte már görcsösen.
Egyesek ettől teszik függővé a szeretetet és a fontosságot.
"ha szeretne elvenne" , "nem vesz el nem is szeret"
Ez olyan ez a házasság, hogy ki mit akar pluszba egy kapcsolatba!
pl.:
Te akarsz gyereket? Nem! Én sem akarok! Szuper akkor összeillünk.
Te szeretnél majd megházasodni ? Igen! És te? Én soha! Akkor jobb ha mást keresünk...
24-re:
Ha gyereketek lesz, tarthatatlan lesz a külön kassza, ezt előre mondom.
Ha pedig házasságot köttök, bár kezelhetitek külön a pénzeteket, jogilag mindenképpen vagyonközösségnek számítotok.
rossz a kiindulópont. nála lehet, hogy ez nem megérdemlés kérdése. neki elég, hogy együtt vagytok és jó a kapcsolatotok. fel sem merül benne, hogy a papírtól jobb lenne.
nem tudom a gyerek nála mennyire fontos téma, de ismerek olyat, aki csak amiatt házasodott össze. és ez nem jelenti azt, hogy ne tartana ugyanolyan fontosnak, mintha lenne papírotok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!