Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Normális, hogy a párom ennyire...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Normális, hogy a párom ennyire nem tudja, hogy hogyan kell viselkedni egy vendégségben?

Figyelt kérdés

A páromról azt kell tudni, hogy a szülei sohasem voltak azok a nagy vendégségbe járók, meg ők is nagyon ritkán fogadtak vendégeket. Nálunk tök alap volt, hogy időről időre meghívtunk valami rokont vagy barátot ès ezt ők is viszonozták. A szüleim megtanították, hogyan illik viselkedni, kinek milyen ajándékot illik vinni.

Ebből kifolyólag a párom nagyon nem tudja, hogy hogyan működik egy vendégség. Nem arról van szó, hogy nem eszik szépen vagy leül engedély nélkül, hanem, hogy egyszerűen nem mindig aktív a beszélgetésekben. Van olyan rokonom barátom, akikkel nagyon jól kijön imád vele beszélgetni, de van olyan, akivel alig beszélget, ha beszélget is tök felszínes dolgokról beszélgetnek.

Vagy ha kérdezik őt, például, hogy milyen a munkahelye, akkor nagyon röviden letudja a választ, hogy mond egy-két dolgot, pedig tök sok mindenről tudna beszélni.

Múltkor is átjött az egyik barátnőm meg a párja és szinte nem is beszélgettek a sráccal, amikor elmentek és kérdőre vontam, azt mondta, hogy hát a srác ès ő teljesen másvilág. De mondom, akkor is ilyenkor meg kell az embernek erőltetni magát. Nekem ez nagyon kellemetlen, hogy mit gondolhatnak a páromról.

De bezzeg amikor a haverja jönnek át, akkor meg az élete minden mozzanatait képes elmesélni.

Én amikor mentem valamelyik rokonához mindent megtettem, hogy a lehető legjobb első benyomást adjam és megerőltettem magam, hogy mindenkivel tudjak beszélgetni.

2022. okt. 26. 16:56
1 2 3 4 5
 31/49 anonim ***** válasza:
99%

"Akkor én miért tudom megerőltetni magam, amikor tudom, hogy nincs kedvem beszélgetni egy adott emberrel?"

Nem mindenkinek fér bele, hogy másnak adja magát, mint aki.

Tudod van egy ilyen mondás is: "Inkább utáljanak azért, aki vagyok, mint hogy szeressenek azért, aki nem."

"Vagy ha kérdezik őt, például, hogy milyen a munkahelye, akkor nagyon röviden letudja a választ, hogy mond egy-két dolgot, pedig tök sok mindenről tudna beszélni."

Mert ez ő, aki csak röviden akar válaszolni. Ez nem bunkóság, hanem ez a lénye, valója.

"Én amikor mentem valamelyik rokonához mindent megtettem, hogy a lehető legjobb első benyomást adjam és megerőltettem magam, hogy mindenkivel tudjak beszélgetni."

Az zavar a párodban, hogy ő fel meri vállalni magát. Nem játszik szerepet csak azért, hogy másoknak megfeleljen. Téged sem kért senki, hogy megerőltesd magad. Ne érts félre, nem akarlak megsérteni, de ideje lenne önvizsgálatot tartanod, hogy te miért és kinek akarsz megfelelni. Neked se kellett volna "megerőltetned magad", hanem csak magadat kellett volna adnod.

2022. okt. 26. 17:59
 32/49 anonim ***** válasza:
99%
#6, senki nem kéri tőled ezt és nem is kéne ilyet csinálj.
2022. okt. 26. 18:01
 33/49 anonim ***** válasza:
99%
Én nem szeretek csacsogni, rendesen fáj ha jelentéktelen dolgokról kell beszélnem olyan emberekkel akik nem érdekelnek. Persze nem vagyok bunkó, de kerülöm ezeket a helyzeteket mert iszonyú sok energiát kivesz belőlem. az is érdekel, ő hogy érzi magát vagy csak az h te és mások?
2022. okt. 26. 18:04
 34/49 anonim válasza:
100%

"az is érdekel, ő hogy érzi magát vagy csak az h te és mások?"

Elég nyilvánvaló a válasz.

2022. okt. 26. 18:11
 35/49 anonim ***** válasza:
100%
#28 Fasza kis buborékban élhetsz, ha nálad ez a bukóság :D
2022. okt. 26. 18:16
 36/49 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, akivel a párod el tud beszélgetni, az valószínűleg önmagáért kedveli a párodat (barátságra értem), téged viszont hány ember kedvelhet azért, aki tényleg te vagy?
2022. okt. 26. 18:22
 37/49 anonim ***** válasza:
100%

Nézd Kérdező, azt kell NEKED megértened, hogy az emberek nem egyformák. Te ebbe a vendéglátós-beszélgessünk-mindenkivel-mindenről stílusban lettél nevelve, ő nem. Sanszos, hogy emellé még introvertáltabb típus is a párod, ezért csak azzal tud elbeszélgetni, akivel van közös téma. Én is ilyen vagyok. Nincs ezzel semmi baj, el kell fogadni, hogy vannak emberek, akiknek nehezebben megy a kommunikáció másokkal, és nem tudnak/akarnak mindenkivel beszélgetni. Én is el tudok beszélgetni akár egy idegennel is tök jól a vonaton, de csak akkor, ha van közös téma, amúgy meg nem.

Ha ezt a barátaid, rokonaid szóvá teszik, meg kell nekik mondani, hogy ő nem bunkó, szimplán nem az a nagyon beszélgetős ember, kész.

2022. okt. 26. 18:41
 38/49 anonim ***** válasza:
96%
Nem kínosabb csöndben maradni, mint erőltetni a beszélgetést.
2022. okt. 26. 18:44
 39/49 anonim ***** válasza:
100%
Én is ilyen vagyok, ha nem érzem komfortosan magam. Előbb ki kell ismernem az új embereket, társaságot, és elhallgatom ink amiről beszél más. Ha feloldódtam, mehet a duma.
2022. okt. 26. 18:59
 40/49 anonim ***** válasza:
94%

Egy dolog, hogy Te nem tudod elfogadni a párod olyannak amilyen. Ezen jó lenne elgondolkodni. Te egy másmilyen embert akarsz belőle mint amilyen. A másik, hogy ha annyira nagy dumás vagy akkor miért ő beszélgessen azokkal órákat akiket te hivsz meg beszélgetni? Ha kínos csend van akkor beszélj valamit, hisz Te tudsz. Vagy hogyan lehet kínos csend ha ott vagy te is meg másik egynéhány nagydumás ?Mindnyájan csendben vagytok és néztek a párodra, hogy mondjon már valamint?

Nem bunkó mert válaszol a kérdésekre csak épp rövidebben mint szeretnéd. A barátjával meg azért beszél annyit mert épp azért lettek barátok mert ennyire értik egymást. Nem vagyunk egyformák és ha ti mindnyájan annyira nagy dumások vagytok akkor miért mindenki a kisdumástól várja a kínos csendek feloldását?

Szerintem tök gáz amit elvársz tőle annak ellenére, hogy ott vagytok többen akiknek be nem áll állítólag a szája.

Na de mindegy is, látom nem érted hiába irja mindenki ugyanazt.

2022. okt. 26. 19:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!