Szerintetek is durva így viselkedni vendégségben?
Nemrég meghívtam magamhoz egy volt szaktársamat vendégségben, és szavakat nem találok a viselkedésére.
Amúgy török srác és kicsit tud magyarul, elől felejtettem az étkezőmbe egy magánlevelet és beleolvasott, kérdezgetni, mi micsoda. Majd az antik bútorokról megjegyezte, hogy biztos gazdagok voltak a nagyszüleim. Nem is tudtam szólni sem a döbbenettől. Más szerint is bunkóság? Mit csináljak? Meghívjam máskor és adjak neki etikettleckét? Bocsi, ha hosszú!
A levél durva. A bútor szerintem annyira nem (nem tudom, mi jellemző a török bútorokra, lehet náluk ez a gazdagságot jelképezi)
Plusz teljesen más kultúra, lehet te is elmennél hozzájuk vendégségbe, és úgy sértenéd vérig őket hogy nem is tudsz róla.
Szerintem érdemes ezt megbeszélned vele.
Köszönöm a válaszokat! Szerintem a bútor is durva, senkinek semmi köze az én fizetésemhez, vagy pénzemhez!
Mit értesz azon, hogy előélet? Amúgy igen, gondolkodtam burkolt etikett órában :D mivel azért nem akarom megsérteni!
Kérdező, lehet, hogy az ő kultúrájában ezt teljesen természetes kimondani.
Egyébként meg ha néha úgy érzed, hogy nem 100-as, akkor minek hívtad meg?
Hogy valaki nem százas, nálam azt jelenti, hogy nem teljesen komplett. Semmi köze a bőrszínhez vagy szexualitáshoz. De madarat tolláról, embert barátjáról, ugye.
Amúgy ha nem vagy kirekesztő meg ilyenek, akkor azt is fogadd el, hogy ő más kultúrában nevelkedett, ami neki természetes, lehet, hogy neked hajmeresztő.
Az pedig, hogy x éve itt él, alapjaiban nem változtatja meg a gyerekkora óta belénevelt tulajdonságokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!