Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Az miért ennyire központi...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az miért ennyire központi téma egy pasinak, ha kiderül, hogy nem tőle van a gyerek?

Figyelt kérdés

Több ilyen témájú kérdést olvasni itt. Kérdezem én: ha a megcsalást tisztázták, amit nagyon sok pár megtesz, akkor a pasi miért nem tudja elfogadni a gyereket? Hiszen

1. A gyerek attól még gyerek

2. Őt fogja az apjának tekinteni, nem a másik pasit

3. Bár hasonlítani nem fog rá, de amúgy is sok esetben csak az egyik szülője hasonlít

4. Ha érett módon felneveli, a nő és a gyerek is büszke lesz rá

2022. aug. 23. 03:46
1 2 3 4 5
 21/46 anonim ***** válasza:
81%

Ez esetben az anyuka melletted jó életstratégiát választana az aljasságával.

Az a helyzet, hogy - bármilyen nemesen is hangzik a szándékod - ez majdnem ellehetetlenítené azt, hogy továbblépj.

Számtalan itteni hozzászólás tanúskodik arról, hogy nehezen tolerálható ha a férfi az erőforrásait a már meglévő saját gyerekre is fordítja egy új kapcsolat mellett. Ahhoz hozzád hasonli irgalmas szamaritánus partner kéne majd, hogy elviselje hogy egy kvázi idegennek, meg a hazug anyjának adsz pénzt és fordítasz rájuk energiát, vagy mondjuk a közös gyerekkkel egy sorban örököl a "beesett" csemete is.

Nem mondom, hogy teljesen elképzelhetetlen az ilyen párt találni, csak azt, hogy eléggé sakk-matt az a helyzet, amit ez a csalárdság okoz.

2022. aug. 23. 08:14
 22/46 anonim ***** válasza:
100%
Engem nem zavarna egy ilyen gyerek létezése. De azt nem én tartom el. Pénzügyi felelőssége annak van, aki megcsinálta. Ha pedig a házamba hozzák, akkor rá is vonatkoznak a közös élet szabályai. Azaz, ha elég idős lesz, tehát 6-7 éves kortól már a tisztaság és rend, amit elvárok.
2022. aug. 23. 08:49
 23/46 anonim ***** válasza:
0%

10

Mint ahogy az apasági átverés sem.

Ha velem ilyen lenne, valószínűleg vennék egy pisztolyt. Lelőném az anyát, a vér szerinti apát, majd magamat is.

2022. aug. 23. 08:51
 24/46 anonim ***** válasza:
100%

"Ez esetben az anyuka melletted jó életstratégiát választana az aljasságával."

Nem teljesen értem, miért is járna vele jól? Most vagy az van, hogy nálam van a gyerek, ebben az esetben nem járt vele jól, vagy pedig az, hogy felváltva neveljük, ebben az esetben sem értem, miért is járt volna velem jól...

Arról már nem is beszélve, hogy ilyen helyzetben én nem azt nézném, hogy amiért a nő megcsalt, most teljes tűzerővel b...zam tönkre az életét, hanem azt, hogy legalább a gyerek ne szenvedje meg az ő aljassága kárát.

"elviselje hogy egy kvázi idegennek, meg a hazug anyjának adsz pénzt"

Ez most hogy is merült fel, hogy pénzt adnék neki? Ilyenről nem írtam.

(Egyébként eszembe jutott egy abszurd élethelyzet: ha a gyerek pl. nálam van, én nevelem, akkor gyerektartást behajthatok az "eredeti" apán? :D)

"Nem mondom, hogy teljesen elképzelhetetlen az ilyen párt találni, csak azt, hogy eléggé sakk-matt az a helyzet, amit ez a csalárdság okoz."

Persze, nyilván nem könnyű a helyzet, de hát a megcsalással ugye már az alaphelyzet szar, itt már csak azt lehet mérlegelni, melyik választás a legkisebb rossz.

2022. aug. 23. 09:08
 25/46 anonim ***** válasza:
100%

A szexualitásnak eredetileg az lenne a célja, hogy az ember a génjeit terjessze. Nem vagyok az örökbefogadás ellen, de szeretnék saját gyereket.

Az egyik kutatás szerint amúgy a férfiak 10%-ának genetikailag semmi köze nincs ahhoz a gyerekhez, akit nevelnek. De a titoktartás miatt valószínűleg soha nem derül majd ki, hogy a barátnőjüket/feleségüket más ejtette teherbe.

Éppen ezért én már eldöntöttem, hogy ha egy nő bejelenti, hogy terhes tőlem - még ha életem szerelme, vagy a feleségem is - apasági vizsgálatot fogok kérni. Engem nem fognak bolondnak nézni, egyébként abszolút nem bízok az emberekben, a nőkben meg pláne nem.

2022. aug. 23. 09:22
 26/46 anonim ***** válasza:
100%

Amíg téged terhel a szülői kötelezettség, addig simán fizeted a gyerektartást, így jön ide a pénz. Ha pedig megdőlt az apaság vélelme, magyaran bíróság előtt bebizonyosodott, hogy nem a tiéd a gyerek, akkor mentesülsz csak a kötelezettségek alól, de ilyenkor bukod a szülői jogokat is. Tehát nincs nálad a gyerek, mert hivatalosan sincs semmi közöd hozzá, az anyánál nem kényszeríthető ki a láthatás biztosítása sem.

Nyilvánvaló módon gyerektartást végképp nem fizet neked senki.

Az elméleted max. akkor működik, ha te vagy a csemete felett az egyedüli szülői felügyeletet gyakorló, de ez lássuk be, elég kevéssé valószínű ebben a helyzetben.

Szóval az elméleti felajánlásod nagyon hősies, de kevéssé gyakorlatias vagy életszerűsíthető.

2022. aug. 23. 09:27
 27/46 anonim ***** válasza:
100%

26

"Ha pedig megdőlt az apaság vélelme, magyaran bíróság előtt bebizonyosodott, hogy nem a tiéd a gyerek, akkor mentesülsz csak a kötelezettségek alól, de ilyenkor bukod a szülői jogokat is."

Pontosan! Ezért nem értem azt az opciót, hogy én fizetek az anyának...

Én három opciót látok.

1, Egyedül nevelem a gyereket és nem fizetek

2, Felváltva neveljük meghatározott idő szerint (pl. 1 hónap nála, 1 hónap nálam) - ebben az esetben sem fizetek

3, Nála marad a gyerek - ebben az esetben viszont sem jogi, sem családi kötelékem nincs a gyerekkel, nyilvánvalóan így sem fizetek senkinek semmit.

"Nyilvánvaló módon gyerektartást végképp nem fizet neked senki."

Bár ezt vitatom (hisz pl. ha egyedül nevelem a gyereket, attól, hogy én vagyok a férfi, még járhatna nekem gyerektartás), de igazából lényegtelen, mert a gyerektartás sem érdekelne és a vita tárgya sem ez volt.

"Szóval az elméleti felajánlásod nagyon hősies, de kevéssé gyakorlatias vagy életszerűsíthető."

Félre ne érts, nem ítélkezve kérdezem, hanem tényleg kíváncsiságból (mert feltűnt, hogy az én gondolkodásom merőben más, mint a legtöbben itt válaszolóké): te ebben az esetben otthagynád a gyereket, akit pl. 5 éve neveltél, mintha nem is ismerted volna soha?

2022. aug. 23. 09:37
 28/46 anonim ***** válasza:
75%
Téged nem zavar, ha a pasid másnak csinál gyereket?
2022. aug. 23. 09:38
 29/46 anonim ***** válasza:
74%
25: Direkt apasági vizsgálat fölösleges és nagyon negatívan fest. Tolj egy 23andme DNS tesztet magadon, majd a gyerekeden, hogy "van e valami genetikai rendellenessége". Nagyon minimális költsége van és hasznos is. Közben meg kiderül, ha nem a tiéd a gyerek.
2022. aug. 23. 09:55
 30/46 anonim ***** válasza:
100%

"Az egyik kutatás szerint amúgy a férfiak 10%-ának genetikailag semmi köze nincs ahhoz a gyerekhez, akit nevelnek. "

Erősen árnyalja képet, hogy ez egy erre szakosodott klinikán készült, tehát már eleve azok mentek oda, akik gyanakodtak.

2022. aug. 23. 10:34
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!