Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak! Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért számít tabunak arról beszélni, ha valakit zavar,
hogy meghízott a párja?
Figyelt kérdés
Jó, igazából fontos nagyon a becsomagolás, hogy ne bántó szándékkal mondja az illető meg az emberek változnak idővel, de szerintem kicsit leegyszerűsítő azt mondani, hogy "ha szeret, akkor így is elfogad". Ez csak ilyen önfelmentés, hogy nem kell semmit tennem a saját egészségem és vonzóságom érdekében, mert hátradőltem és elengedtem ezt a kérdést. Ha meg esetleg a azt mondja a párom, hogy változtatni kéne valamin, akkor megsértődöm, hogy milyen érzéketlen. És nem csak párkapcsolaton belül számít ez tabunak, hanem baráti társaságokban is nagyon ciki lenne kimondani, hogy nem kívánom már annyira a párom mióta meghízott, szeretném, ha lefogyna kicsit. Persze lehet szofisztikáltabban is fogalmazni, de tulajdonképpen ez a lényeg és ebben én nem minden esetben látom a rossz szándékot. Amikor valaki gúnyolódik, az más, de azt érzem tapintatosan sem szabad megmondani, mert vége a világnak.
Nem kell ahhoz edzőterembe járni, hogy az embernek jó alakja legyen.
Ha pedig a párja ezt nem teszi szóvá és nem bírja változásra akkor viselje el úgy ahogy van
2022. júl. 6. 12:54
12/38 anonim válasza:
Az a baj Kérdező, hogy sokszor a felek ki vannak szolgáltatva. Anyagilag és érzelmileg egyaránt. Tegyük fel, a feleséged elhízott, nem akar fogyni, nem érdekli a véleményed. Sok férfi mit tud tenni? Elválik? Ott kell hagynia a gyereket, a lakhatását. Fizetheti a 20%-ot. Mennyi pénze is marad? Sokan még egy garzont se tudnának bérelni! Sokan ha elválnának gyakorlatilag rabszolgasorsra jutnának, és persze érzelmileg is kicsinálná őket a válás. Mert bizony a gyereket sokszor ilyenkor az apa ellen hangolja a feleség meg a feleség teljes családja is. Szóval muszáj maradniuk Mázsás Mónival.
És ezt a nők is pontosan tudják.
Szóval nem fognak erőfeszítéseket tenni, mert pontosan tudják, hogy a férfi ki van szolgáltatva és hogy nincsenek választási lehetőségei.
2022. júl. 6. 13:00
13/38 anonim válasza:
"Szóval nem fognak erőfeszítéseket tenni, mert pontosan tudják, hogy a férfi ki van szolgáltatva és hogy nincsenek választási lehetőségei."
Aha... jajj szegeny ferfiak . Mindjart sirok.
2022. júl. 6. 13:02
14/38 anonim válasza:
Mert az emberek nem szeretik, ha a hibáikkal szembesíted őket, legyen az egy rossz fogsor, korpás haj, pattanásos bőr, csökkent libidó, depresszió, rossz szokás vagy mittudomén. Párkapcsolaton belül szerintem meg lehet és kell is mondani, ha valami nem tetszik, persze nem bunkón, hanem támogatóan, csak pl. szeretném, ha eljárnánk sportolni vagy ilyesmi. De másokkal ezt miért beszélnéd meg? Neked jól esne, ha a párod nem neked mondja meg, hanem kibeszél, hogy mi nem tetszik már rajtad vagy pláne mit tart cikinek?
2022. júl. 6. 13:09
15/38 anonim válasza:
Én kimondottan szeretek a páromra főzni, örülök, ha szereti, amit készítek számára, és nem zavar, hogy hízott mellettem.
2022. júl. 6. 13:20
16/38 A kérdező kommentje:
Mondjuk nem gondoltam bele ilyen mélyen, de a csoportnyomásnak tulajdonképpen lehetne pozitív hatása is. Ha a barátai/barátnői is megmondanák neki, hogy jó lenne lefogyni vagy nem is így, de milyen jót tett a saját párkapcsolatuknak, hogy sportosabbak lettek, azt már nehezebb félvállról venni, mint ha csak egy ember mondja.
2022. júl. 6. 13:23
17/38 anonim válasza:
Nem tabu, mi mind a ketten beszélünk róla és elkezdünk diétázni és sportolni ha úgy érezzük felszaladt pár kiló. 💪
2022. júl. 6. 13:30
18/38 anonim válasza:
Szerintem ez nem tabu, csak nem várhatod el, hogy mindenki alapvetésnek vegye a véleményed és egyet értsen veled.
2022. júl. 6. 13:46
19/38 anonim válasza:
Különbséget " kell " tenni betegség miatti és lustaság/érdektelenség miatti elhízás között.
Elovbit
2022. júl. 6. 14:06
20/38 anonim válasza:
16 Ha fordítva a párod a barátaidnak panaszkodik rólad, hogy nem jó rajtad vagy veled ez meg az, mert így már nem tetszel neki annyira, akkor a csoportnyomásra jobb leszel vagy megutálod, hogy megalázott? Szóval csak annyit mondtam, hogy inkább vele kell ilyesmit megbeszélned, nem kell külsősöket bevonni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!