Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Megszabnátok, hogy mennyit igyon a párotok?
A barátom a huszas évei elején van, és rengeteget iszik. Egy házi buliban ismerkedtem meg vele, ott is 1-2 üveg whiskyt megivott, persze akkor elnéztem, meg nem foglalkoztam ilyesmivel ennyire. Jött a karácsony, bulik, részegre itta magát. Majd jött az újév is, akkor 3 üveg jagert megivott, nagyon elintézte magát, azt sem tudta hol van, és 2 napig hányt azután. Kicsivel később egy sörpongba csöppentünk, szintén annyira beivott, hogy a világáról nem tudott, és nem hallgatott rám (sőt más lánnyal flörtölt). Azóta is havi 1x biztos beiszik. Nem rég borfesztiválon jártunk, és nem tudott megállni 1 üveg bornál, én pedig nem engedtem, hogy elmenjen venni, mivel magamra hagyott volna a sok ember között, és akkor beszólt valamit, hogy "kib*szott asszony" (na és aztán emiatt is összevesztünk). Tehát egy hónapban minimum 1x van ilyen alkalom, hogy iszonyat részegre issza magát (meg persze előttem is ilyen volt, csak akkor még nem ismertem). Haverjaival sokszor beülnek kávézóba/kocsmába, akkor is minimum 2-3 sört iszik. Igazából az nem lenne baj, ha néha kikapcsolódik, megiszik valamit, de én soknak tartom, hogy havi minimum 1x muszáj ku*v*ra beb*szni, meg még emellett sokszor iszogatni csak úgy.
Én nem iszok egyáltalán, egy korty alkoholtól már hányingerem van. Apum külföldön dolgozik, de mikor hazajön 1-2 hétre, akkor is az egész hetet végigissza, és veszekednek anyámmal. Régebben is így volt, hogy munka után anyám a kocsmából rángatta haza. Testvérem, aki +30 éves, szintén úgy éli a mindennapjait külföldön, hogy sörrel kel, sörrel fekszik. A barátomnál otthon szintén az a helyzet, hogy az apja megállás nélkül iszik. Tehát nagyon elegem van ebből az alkoholos környezetből.
Ti ezt soknak találjátok, vagy én reagálom túl az egészet? Idáig nem szóltam semmit a barátomnak a sok alkoholizálásról, csak akkor vesztem vele össze, mikor részegen hülyeséget mond, vagy megbánt. De nagyon nem nézem jó szemmel, és örülnék, ha mértékkel csinálná..
22 évesek vagyunk, egyikünk sem lakik otthon már.
1-2 ÜVEG whisky meg 3 ÜVEG jager az alap??? O.o Csoda, hogy még él a srác, én ennyitől minimum a sürgősségin kötnék ki, de inkább egyből a temetőben...
Hát ennyinél biztos beszólnék, bár a leírásod alapján jól mondják a többiek, ő már kemény alkoholista, hiába próbálnád korlátozni, ennek ellenére is meginná ezt a mennyiséget. Látod a saját családodon, hogy milyen egy ilyen emberrel együtt élni, biztos szeretnéd ezt a jövendőbelidnek is?
Mindezt írom úgy, hogy én nem vagyok antialkoholista, simán megiszunk a férjemmel együtt 1-2 üveg bort egy kellemes nyáreste, alkalmanként pár üveg sör lecsúszik (függetlenül a kettő, nem együtt), de ez nem mindennapos és azért ha olyan van, akkor nem okoz bosszúságot lemondani róla (pl mikor teherbe estem és utána szoptattam).
Én sem vagyok antialkesz, hétvégente én is iszok 1 üveg bort, 1-2 sört (összesen, nem egy nap). Havonta kb. 1x, ha haverokkal beülünk valahová max. 4 sör/pohár bor az adag. Ez szerintem még belefér a szociális ivásba.
De amit a párod csinál, az már lazán üti az alkoholizmust.
Itt azt javaslom, hogy beszélgess vele és önként menjen bele abba, hogy kevesebbet igyon. Az házi sárkányos fejadag kiszabás csak vitákat generál illetve zugivást, hazudozást (s.ggrészegen is csak 2 sört fog bevallani).
Ha önként nem megy bele, akkor nincs más, mint kirakni...
Ennek a mértékű ivásnak már múltja van, kijelenthető,hogy alkoholista.
Nekem is van ivós múltam szarabb időszakaimból, szal tudom miről beszélek,ez amit leírsz nekem is durva lenne úgy,hogy simán végigittam hónapokat is napi szinten. Mondjuk én soha nem vágtam magam takony részegre, mindig megálltam 1-2 sörnél,vagy 3-4 kupica pálinkánál. Még én tartom magam neccesnek, pedig nincs semmilyen függőségi viszonyom, egy cseppet se hiányzik soha.
"A vér nem válik vízzé". Nem mondom, hogy az ember semmilyen körülmények között nem változgat, de akit már amikor megismertél, kb. alkoholista volt, és akkor is tajrészegen szedett fel, attól ne reméld, hogy sokat változtat az ivási szokásain.
Persze, értem, hogy amikor az embert hirtelen elbűvöli valaki, akkor azzal sem törődik, ha a másik se**részeg, de azért pár hónap elteltével már nem ártana átgondolni, hogy milyen jövőt szeretnél. Olyat, aki hétvégente (vagy még gyakrabban) úgy mászik haza a kocsmából? Olyat, akitől majd a leendő gyereked valósággal félni fog? Mert a leírtak alapján nem úgy tűnik, hogy ő egy szelíd alkoholista lenne.
A másik, hogy te ilyen hangnemet eltűrsz? Hova a fenébe tűnt a tartásod? Komolyan, egy gyökér alkoholista mellett akarsz elköteleződni? Olyan házasságot akarsz, mint anyukádé? Értem én, hogy ez az otthonról hozott minta, de ne essél már bele ugyanabba a hibába!
És nem, nem fogod tudni megszadni neki. Nem lehet. Annak csak az lenne az eredménye, hogy nem csak "ki**szott asszony" lennél, hanem még rosszabb. Az ilyen önkontroll nélküli beteg embereket el kell engedni.
#5: Én ezzel nem tudok egyetérteni. 40-50 éve sem volt igaz, hogy az embernek az egyetlen szórakozása a lerészegedés lett volna. Ez talán a középkorban igaz lehetett, bár... igazából ott sem. Akkor is, és most is azok lettek/lesznek alkoholisták, akik nem tudnak mit kezdeni magukkal, borzasztóan vezetik az életüket, boldogtalanok, vagy valamilyen komoly mentális sérüléssel küzdenek. (Vagy egyszerűen csak valamelyik életszakaszukban valamiért rászoktak, és nem tudták abbahagyni.) Bőven lett volna tartalom az életükben, az már más kérdés, hogy ők csak addig jutottak, hogy a hányásukban kelljen hazahúzni őket esténként.
Sajnos az sem igaz, hogy ma olyan ciki lenne lerészegedni. Van egy szűk réteg, akinek a szemében az. Ez mondjuk a lakosság 5-10 százaléka. A "maradék" 90% meg vagy megtűri, vagy maga is "műveli". Sőt, komoly ok tud lenni a kiközösítésre, ha valaki nem hajlandó inni, főleg férfiak körében.
Sajnos én se tudom hol a határ, ha elkezdek inni. Régen elég gyakori volt hogy úgy indultam el buliba, hogy csak egy sört iszom, mert mondjuk másnap reggel 6kor kell kelnem.. aztán félholtra ittam magam
Szerencsére a barátnőm elég szigorúan fog ezen a téren, mindig megmondja mennyit ihatok (ált 2-3 sör, de van hogy csak egy pohárral) és be is tartatja elég zigorúan. Persze ennek a hátulütője hogy legutóbb egy legénybúcsúrúl hazaérve nem engedett be a lakásba, 1 hétig nem engedett be, és utána 1 hónapig semmilyen összejövetelre nem mehettem el... de tudom hogy ezeket értem teszi, mert nagyon fontosnak tartja, hogy ne romboljuk az egészségünket fölöslegesen, hülyeségekkel. Ezzel 100%-ban egyetértek, tök büszke vagyok rá hogy ő ezt mennyire következetesen tud önkontrollt gyakorolni, és szerencse h nekem is megszabja a határt, egyedül (bármennyire szomorú) nem menne.
Nekem kizáró ok, lenne ha valaki ennyire piál.
Szakítást ,de azonnal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!