Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nem szabad dicsérnem a barátnőm barátnőjét?
2022. máj. 27. 22:34
Szerintem a rivalizálás csak jól meghatározott társadalmi rétegekben jellemző. De pl.az én környezetemben nagyon nem az, nekem jól esik, ha a férjem elismeri a barátnőim értékeit. Nyilván a mi környezetünkben nem a gigamell vagy a kacsapofa számít annak, hanem pont ilyenek, mint amit írsz: egy érdekes foglalkozás, tehetség valamiben, jó ízlés stb.
De kisebbségi komplexusos bármilyen közegben előfordulhat és annak van egy olyan kottája, amit hangra pontosan minden ilyen önképzavarban szenvedő végigzongorázik egy párkapcsolatban. Aminek kb. 3 végeredménye lehet:
1) szakítás a féltékenykedés miatt
2) a féltékeny fél pszichoterápiát kezd és egyensúlyba kerül a kapcsolata
3) a féltékeny fél pszichoterápiát kezd, majd szakít vagy elhagyják, mert már nem olyan manipulálható (sok kisebbségi komplexusos egyén ugyanis hatalommániással jön össze, akiknek pont a befolyásolhatósága tetszik tudat alatt)
2022. máj. 27. 23:12
33/46 A kérdező kommentje:
32. Igazad lehet. Sok itt GYK-n a pronyó amúgy szerintem, a te válaszodat is azért húzták le. Már elnézést kérek, nem szoktam prolizni, de most valahogy kicsúszott... :D
Meg az iskolázatlanság. Sokan nem tudnak befogadni egy összetett mondatot, de nem is nekik válaszoltam, hanem a kommentre. Igényesen fogalmazol, úgyhogy én is írhatok ezen a színvonalon, nem kell alanyállítmányra szorítkoznom, hogy megértsék.
2022. máj. 28. 00:35
Azért azt ne mondd, hogy izgalmas a nő, ez félreérthető. Mondd azt, hogy szimpatikus.
2022. máj. 28. 11:34
36/46 A kérdező kommentje:
Még nem is találkoztam vele. Azt mondtam, hogy "biztos izgalmas személyisége lehet, mert sommelier stb". Lehet nem a legszerencsésebb megfogalmazás, de az is biztos, hogy egy ilyenen csak az akad fenn ennyire, aki kifejezetten fenn is akar akadni.
Vagy talan ugy viselkedtel eddig is a kapcsolatban hogy bele lat mar mindent mindenbe :) de gondolom te a tokeletes partner vagy igy ilyen elo sem fordulhatott
2022. máj. 28. 12:30
38/46 A kérdező kommentje:
#37 Nyilván neked erre nagy rálátásod van.
Én csak azt nem értem, hogy akkor minek tetted fel a kérdést, ha határozott meggyőződésed, hogy nem tettél rosszat, csak a barátnőd túlreagálós p*csa. (Nem így van.)
2022. máj. 28. 12:40
40/46 A kérdező kommentje:
Egyáltalán nem viselkedtem úgy a kapcsolatban. Az elejétől fogva belelát mindenbe dolgokat, amelyek tényleg nincsenek ott... Eszembe nem jutott más nőre ránézni, szóba se álltam senki mással. Szeretném szeretni, de nem hagyja. Bevallottan bizalmi-kötődési gondjai vannak... Gondolom rossz tapasztalatok előző kapcsolatokból, rossz beidegződések... Mindez megfűszerezve egy "kis" paranoiával és kisebbségi komplexussal...
Kapcsolódó kérdések: