Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Milyen viszonyban vagytok az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Milyen viszonyban vagytok az exférjetek új párjával?

Figyelt kérdés
Már több mint két éve együtt vannak, de nem örülök neki, mivel van két közös gyerekünk az exférjemmel. Azt hittem, hogy valaha még újrakezdhetjük, bár így nyítan sosem mondtam neki, ő pedig sosem közeledett, de ez fáj. A gyerekekkel nem akartam, hogy találkozzon az új asszony, de ez csak ideig-óráig működött. Sokszor hallgattam, hogy milyen kedves az új asszony, játszik velük, jól érzik ott magukat, jókat kirándultak, de én ezt nem tudom elviselni. Muszáj voltam sajnáltatni magam a gyerekeimnek, hogy nekem csak ők vannak, ne akarjanak már itt hagyni. Szerettek oda járni, de én ezt nem bírom elviselni, hogy az új asszony próbálna belebújni az anya szerepbe és inkább ott vannak szívesebben mint velem, az anyjukkal, így sajnos muszáj voltam kitalálni dolgokat, hazudok a gyerekeknek az új asszonyról, hogy gonosz és miatta vagyunk apuval külön. Ezt minden nap elmondom, így szerencsére nem is akarnak már menni. Meddig csinálhatom ezt így? Utálni fognak a lányaim ha rájönnek hazudtam? Nem szeretném, hogy az új asszonyt tekintsék anyának. Párkapcsolatom nincs, így nálam nem látnak család mintát.

2022. máj. 24. 14:42
1 2 3 4 5
 21/50 anonim ***** válasza:
90%

Én jobban szeretem a pótanyámat mit az anyámat , de csak azért mert az utóbbi 10 évben anyám mindig ránk csimpaszkodik ,és zsarolt érzelmileg hogy lakhasson nálunk mert velünk akar lenni, a segítséget meg nem fogadja el. Nem él normális életet , ugyanez a felfogása hogy neki van a 3 gyerek és senki mást nem akar. De az élet nem így működik. Ha a gyerekek különálló életet akarnak akkor azt a szülőknek tiszteletben kell tartani.

Megnyugtatlak , ha normális értékrendben neveled őket , szeretetben , és nem hozod ki őket a sodrukból azzal hogy magadhoz akarod láncolni őket , akkor nem fogják jobban szeretni. És ha lesz közös gyerek akkor mivan? Én sajnálom hogy a másik oldalon egy család van kialakulóban aminek nem vagy a tagja , de az nem ad okot hogy így viselkedj.

Azt javasolnám hogy neveld szeretetben a gyerekeidet , és ne csinálj túl sok drasztikus megkérdőjelezhető dolgot. Ellenkező esetben odajutsz mint én és a tesóim , hogy már nem akarunk anyánkal beszélgetni , mert érzelmileg zsarol , le akar korlátozni a szintjére , és mindig velünk akarna élni.

Ahhoz hogy jobban szeressék , elég sok rossz dolgot kell tenned. Lehet pont emiatt aggódsz mert tudod magadról hogy ilyen vagy?

2022. máj. 24. 15:09
 22/50 anonim ***** válasza:
14%
Nincs exférjem. Már 15 éve az elsővel vagyok.
2022. máj. 24. 15:10
 23/50 FoxtrotLidérc ***** válasza:
100%

Az én sztorim NAGYON érintőlegesen beletartozik ebbe a műfajba.

Legutóbbi exem családjával NAGYON jó viszonyban maradtam (második családomként tartom őket számon). Exem féltesója az én fogadott tesómmá vált. Exem utánam egyből rárepült egy kollégájára, akivel utóbb össze is költöztek. A srác nehezményezte, hogy jó viszonyban maradtam exem családjával, hogy exem féltesója többször előbb tőlem kért tanácsot, mint a tulajdon nővérétől. A srác azt is nehezményezte, hogy fogadott tesóm jobban kijön vele, mint velem. Kérdező. Amikor ezen ment exeméknél a hiszti, tudod mit mondtam? Azt mondtam, nyisson az exem új pasija fele is. Adjon neki egy esélyt - mindezt úgy, hogy legszívesebben a srác torkát átvágtam volna a túlélőkésemmel (az okokról nem beszélnék, mert azontúl, hogy hosszú történetbe kezdenék, irreleváns a történet szempontjából).

Az exed nem fogja a gyerekeidet/szeretteidet elhalászni előled, te pedig nem leszel rosszabb anya attól, hogy a gyerekek jól érzik magukat velük. Viszont! Az nem vall józan felnőtt gondolkozásra, amit művelsz! Arra kérlek, hogy térj észhez, és MÉG MOST ülj le a gyerekekkel, és mondd el a TELJES igazságot. Megértem az aggodalmadat minden tekintetben - de ennek nem ez a megoldása! Patetikus leszek. Hazugság-alapra építkezni a Harmadik birodalomnak, a Szovjetuniónak, Észak-Koreának SEM sikerült. Mind belebukott, vagy éppen készül belebukni. Hogy bízzanak meg benned a gyerekeid, ha hazudsz nekik? Ha tartod őket valamire, akkor most mész, és ezt az egész hazugságmasszát feltakarítod. És mented amit lehet menteni.

Ja! Nyugodtan lehet lepontozni.

2022. máj. 24. 15:13
 24/50 anonim ***** válasza:
100%
Semmilyenben.
2022. máj. 24. 15:14
 25/50 anonim ***** válasza:
100%
Kisgyerekként én is mondtam hogy jobban szeretem anyut mint aput , mert anyam finomabb banánturmixot csinált... A kisgyerekek szavait komolyan venni nem túl bölcs dolog. Ha te keményebb nevelést folytatsz , és látszólag azt nem szeretik a gyerekek , azt se szívd merre. Kiskoromban anyukámat jobban szerettem mert mindent megengedett. Felnőtt fejjel azonban nagyra tartom apám vaskezét , az kovácsolt felnőtt emberré , nem pedig egy kis elkényesztetett gyurmává. De nyilván ehhez is kell egy bizonyos értelmi szint.
2022. máj. 24. 15:25
 26/50 anonim ***** válasza:
82%
Nem kell komment hogy miért vált el a férjed miért vagy ex.
2022. máj. 24. 15:36
 27/50 anonim ***** válasza:
85%
Abszolút megértem, miért hagyott el az exférj egy ilyen kígyót. Még a gyerekeidet sem kíméled, ha eszköz kell a bosszúdhoz.
2022. máj. 24. 15:40
 28/50 anonim ***** válasza:
100%
Én ugyanezen mentem át, borzasztó rossz érzés volt látni és hallani, hogy a lányunk mennyire jól érzi magát az új barátnővel, ilyen program olyan ajándék, stb. Nehéz volt megszokni, de muszáj volt a gyereket néznem, és örülni annak, hogy ő ilyen jól viseli ezt az új helyzetet. Csak azt nézem, hogy neki mi a jó, és ha ő jól érzi magát, akkor teljesen mindegy, hogy nekem mennyire fáj. Ne úgy fogd fel, hogy az új barátnő anyaszerepbe akar bújni, inkább örülj neki, hogy elfogadja a gyerekeket, és törődik, foglalkozik velük, rosszabbul is járhattál volna. Én így próbáltam felfogni egy idő után, és nagyjából sikerült elfogadnom. A gyerek az első, nem az, hogy én - vagy te - hogyan dolgozzuk fel a saját kis lelki válságainkat.
2022. máj. 24. 16:02
 29/50 anonim ***** válasza:
90%

Hasonlóan alakult nálunk is, én az "új nő" vagyok.

Tudd, hogy a gyerekeket érdekli, hogy miért mentettek külön, hiába hazudsz neki, ki fog derülni, mert egy nap a gyerek meg fogja kérdezni az apját, hogy igaz-e, amit mondtál, és az nagy égés lesz.

Amúgy nálunk akkor törődött bele a helyzetbe, amikor terhes lettem. Elengedte a dolgot, mire megszültem, addigra már együtt volt azzal, aki a férje és közös gyerekeik apukája lett. Azóta semmi hazudozás, áskálódás.

Egyébként meg nem akar senki sem anyja helyett anyja lenni a gyereknek, de ha már így alakult, hogy egy gyerekesbe szerettem bele, mit csináljak? Nem bánthatom, csak megpróbálok normális viszonyt kialakítani vele.

2022. máj. 24. 16:43
 30/50 anonim ***** válasza:
100%
A páromnak - aki elvált, mert az asszony többször is csalta (!), van egy fia aki vele él, nem az ex-feleséggel. Nekem, mint új belépőnek természetes volt, hogy jó kapcsolatot alakítsak ki vele, hiszen a páromhoz tartozik, őt is családtagnak tekintem. Együtt járunk el kirándulni, programokra. Soha nem akartam kitúrni az anyját, ugyanakkor mára ott tartunk, hogy jobb a kapcsolata velem, mint vele. Emiatt a nő gyűlöl és ezt lassan a saját fián vezeti le (alig találkozik vele) de szerintem nem én tehetek róla és maga alatt vágja a fát. Ha adhatok egy jó tanácsot, ne cseszd el olyanokkal amiket itt írtál, mert később biztosan nagyon meg fogod bánni, és ezek a dolgok nem igazán visszafordíthatóak.
2022. máj. 24. 17:06
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!