Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Hogyan vegyem rá a barátnőmet...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan vegyem rá a barátnőmet a fogyásra?

Figyelt kérdés

A barátnőmmel együtt vagyunk kb 4 éve, kövér volt mindig is, most 95 kg körül lehet (167 cm). Nagyon tetszik az ágyban, szexi és vonzó is, de ez a túlsúly már nagyon egészségtelen. Igaz, jár rendszeresen edzeni, biciklizik, túrázik, szóval mozog, de nyilván mellé eszik is rendesen.

Mondtam neki, hogy nekem nagyon tetszik így is, de az egészsége érdekében olyan 20-30 kg-t le kéne dobnia és hogy én ebben szívesen segítek neki. Azóta nagyon megbántva érzi magát, azt mondja, az egészsége nem az én dolgom, ha meg nem tetszeik nekem, akkor ezt is momdhattam volna, nem kell hazudozni. Nyilván nem erről van szó, és igenis az én felelősségem is az egészsége, ha hosszútávon vele akarok maradni.

Ti hogyan bitkóztatok meg ezzel a helyzettrl, ha volt ilyen? Illetve, nekem sosem tetszettek nagyon a vékony nők, de ha sikerül, akkor a vágy azért még megmarad?

2022. máj. 11. 07:31
1 2 3 4 5 6
 11/51 anonim ***** válasza:
74%
Az én 157 centimhez a BMI 47 és 61 kg közt adja meg a normál súlyt.
2022. máj. 11. 08:08
 12/51 A kérdező kommentje:

De hát mi lesz, ha majd kialakulnak benne betegségek? A túlsúlyosaknak nagyobb esélye van arra, hogy bajok legyenek a szívével, cukorbetegség alakuljon ki nála meg ki tudja, milyen bajokat okoz pl. a mozgásszervekkel, hiszen az emberi csontozat nem arra van kitalálva, hpgy ekkora súlyt hordozzon.

Ezek navyon is számítanak, mert hosszú távon tervezek vele, gyereket is szeretnék és úgy hallottam, arra is befolyással van a súly, nehezebb teherbe esnie, illetve a gyerekre nézvr is járhat következményekkel. Én szeretném, ha sokáig élne mellettem és egészséges lenne.

2022. máj. 11. 08:11
 13/51 anonim ***** válasza:
80%

11

Most megnéztem. 180 cm-hez 80 kiló a normál kategória felső értéke. 77 kilósan az egy dolog, hogy nagy voltam mindenhol (cici, has, comb, popsi, még a karjaim is vastagabbak voltak), de a hasam konkrétan kijjebb volt, mint a cicim és még a combjaim is összedörzsölődtek (ami korábban soha nem volt).

2022. máj. 11. 08:16
 14/51 anonim ***** válasza:
60%

A mozgás megvan, arra meg figyeljetek oda, hogy mit esztek és kész. Nem az alakja egészségtelen egy embernek. Nekem több rokonom, ismerősöm is van, aki cukorbeteg, de egyik sem dagadt! Nem ezen múlik, csak ez emberek ezt nem képesek felfogni...

Azért duci, mert nincs szerencséje és könnyen hízik. Feleannyit eszem, mint az öcsém, aki tömi az édességeket meg a kaját, én mégis kövér vagyok, ő meg 80 kiló...

Ha ezt tovább erőlteted, ejteni fog téged, te meg siránkozhatsz, de az biztos, hogy meg is érdemelnéd, mert rá vagy pörögve egy totális b@romságra.

2022. máj. 11. 08:16
 15/51 A kérdező kommentje:
Hát de mindenhol ezt hallani, a rokonaim is ezt mondják. Nem olyan rég olvastam itt egy kérdést hasonló témában, ott is elmondták, hogy tarthatatlan a túlsúly...
2022. máj. 11. 08:19
 16/51 anonim ***** válasza:
89%

Én nem tudnék megsértődni, ha szóvá teszi valamelyik ismerősöm az egészségi állapotomat. (Szintén erősen elhízott vagyok.)

Egyik férfi ismerősöm már számtalanszor említette, hogy ír nekem fogyókúrás recepteket. Megköszöntem a kedvességét, hogy törődik velem és örültem neki. (Olyan volt a hozzám állása, hogy nem tudott megbántani.)

Nyilván úgy is szóltak már hozzám, hogy durva volt, na azokkal már meggondolom a kapcsolattartást.

Nagyon nem mindegy a hangsúly sem és a körítés sem. Ha szólsz, akkor ne felejtsd el mondani neki, hogy "így is tetszel nekem, de az egészségi állapotod ugyanolyan fontos a számomra." Kb. így tegyél!

2022. máj. 11. 08:22
 17/51 A kérdező kommentje:
Utolsó: így tettem, elmondtam neki, hpgy semmi bajom a külsejével imádom így, de az egézsége nem játék, muszáj ezzel is foglalkozni.
2022. máj. 11. 08:24
 18/51 anonim ***** válasza:
51%

Akkor valószínűleg önértékelési gondjai lehetnek, azzal meg sok mindent kezdeni egymagad nem tudsz.

Összetett probléma, lelkileg sincs rendben. Ez már nem a te területed lesz, sajnos itt megáll a tudományod...

Gondolom, azon is megsértődne, ha pszichológushoz küldenéd. De adok egy jobb tippet: LELKIGONDOZÓHOZ kellene küldened - másként hangzik, mint a pszichológus, de ugyanaz a szakterület tulajdonképpen.

(Sajnos olyan ismeretségeim vannak ezen a területen, akik kórházban fekvő betegekkel foglalkoznak csak és kizárólag.)

Esetleg egyházi vonalon is érdemes keresgélni mentálhigiénés szakembert, hiszen ugyanaz a terület, mint a pszichológia/pszichiátria.

A családsegítő szolgálatnál is foglalkoznak kommunikációs zavarokkal, ott is próbálhatsz segítséget kérni. A Magyar Máltai Szeretetszolgálatnál ugyanígy foglalkoznak ezekkel a problémákkal.

Esetleg a családi kapcsolataitok? Barátnőd szülei, testvér, unokatestvér? A te szüleid, testvérek, unokatestvérek?

Van még a lelkisegély szolgálat 116-123 ingyenes és nonstop. A Délután Alapítvány is lelkisegély vonal, ahol e-mailen és chatben is lehet velük tartani a kapcsolatot. De telefonon csak korlátozott időben fogadnak és 40 éven felülieket.

Remélem, hogy tudtam egy kicsit azért segíteni. :)

2022. máj. 11. 08:35
 19/51 A kérdező kommentje:
Azért nem kell egyből pszichológushoz küldeni :D szimplán azt mondta, mivel ő egészségesnek érzi magát, nincs semmilyen betegsége, mozog és jól érzi magát a bőrében, nem érti, hogy miért az egészségével jövök, szerinte emögött valójában az van, hogy nem tetduik nekem, és emiatt akarom, hogy lrfogyjon, hiszen ő úgy gondolja, ahogy sokan itt: nem feltétlenül egészségtelen a túlsúly. De sajnos az, nagyon súlyos kockázatai vannak.
2022. máj. 11. 08:39
 20/51 anonim ***** válasza:
80%

Önbizalomhiánya van, ez pedig mindenképpen lelki probléma.

Valószínűleg eszébe sem jut, hogy te jót akarsz neki. Rosszat feltételez a jó szándékodról, tehát nem igazán működőképes a kapcsolat.

Hosszabb távon ez a kommunikációs zavar akár még romolhat is. Ne így legyen, de nincs kizárva.

2022. máj. 11. 08:44
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!