Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Velem van a baj, ha zavar (és...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Velem van a baj, ha zavar (és szóváteszem), hogy a párom telirakja folyton programokkal a hétvégéket? Nektek is idegesítő lenne, ha a párotok állandóan akarna valamit csinálni veletek közösen hétvégén és alig lennétek nyugiban otthon?

Figyelt kérdés
2022. ápr. 26. 12:40
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Engem az zavarna, ha nem közösen beszélné meg a programot. Ha pénteken kijelentené, hogy holnap megyünk túrázni mehetne egyedül. Senkinek nem vagyok a csatlósa, hogy vakon kövessem.
2022. ápr. 26. 12:41
 2/17 anonim ***** válasza:
93%

Én örülnék neki, ha velem tervezne közös hétvégi programokat. Az én párom minden hétvégén, mindkét nap zenekari próbára megy. Max ha néha megkérem, hogy csináljunk valamit együtt, néha belemegy. De pl még az évfordulónkat se akarta kettesben tölteni, akkor is inkább ment volna próbára. Meg velem előre megbeszélt programot is lemondott már később, szintén a próba miatt.

Bocsi, hogy magamról panaszkodtam. Nyilván az se jó, ha folyton menne valahova, és alig tudtok pihenni. Mondd meg neki szerintem, ha eleve veled tervez közös programot, akkor szerintem azzal se kéne, hogy baja legyen, ha te szintén vele szeretnél lenni, csak éppen otthon, nyugiban, pihenve.

2022. ápr. 26. 12:44
 3/17 anonim ***** válasza:
100%

nincs veled baj, pont hogy jól teszed, hogy szóba hozod, meg kell beszélni az ilyen dolgokat

kicsit én is ilyen helyzetben vagyok, a párom most egy olyan életszakaszban jár, hogy sokkal több mindent csinálna, mint én

általában megbeszéljük, és próbálunk egy kompromisszumos megoldást találni, hogy a hétvégében azért legyen valamennyi közös kimozdulás és valamennyi közös otthoni pihenés is. a hétvége fennmaradó részében meg nem erőltetünk semmit: ha neki kedve van, megy, nekem meg ha nincs, maradok - nem vagyunk összeragasztva.

2022. ápr. 26. 12:54
 4/17 anonim ***** válasza:
78%
Persze, zavarna. De a programok normális esetben először csak ötletek, és akkor lesz belőlük program, ha a másik félnek is tetszik.
2022. ápr. 26. 12:54
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
Más a beállítottságotok, ninca ezzel semmi baj. Beszéljétek meg, találjatok kompromisszumot.
2022. ápr. 26. 12:56
 6/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem veled van a baj, csak nem passzoltok, mert mások az igények. Ha nem szélsőségesen mások, akkor kompromisszummal áthidalható a különbség. Beszéld meg vele, hogy legyen kicsit kevesebb a program és legyenek hétvégén is olyan napok, mikor nem csináltok semmit, csak otthon vagytok és úgy töltötök együtt időt vagy csak egyedül akarsz lenni néha.

Ha van olyan megoldás, ami mindkettőtöknek megfelelő, akkor működhet a dolog, de ha ő tényleg folyton menne valahova és unalmas neki, ha csak otthon vagytok, akkor abból lehet probléma. Nekem lett már emiatt vége kapcsolatomnak. Egyszerűen nem működött, egy idő után már nagyon fárasztó volt, hogy folyamatosan kompromisszumot kell kötni, mikor együtt lennénk és sokszor az egyik félnek így se jó, csak a másik kedvéért megy bele valamibe.

2022. ápr. 26. 12:58
 7/17 anonim ***** válasza:
75%
Ízlés kérdése, de én nem rajongok azért, ha valaki a megkérdezésem nélkül csinál nekem elfoglaltságot. A minimum ilyen esetekben, hogy megkérdezi, hogy hogy lenne-e kedvem hozzá? De egyébként is, jobban szeretem a mindenféle flancolás nélkül eltöltött közös időt.
2022. ápr. 26. 12:58
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
A programozás alapvetően nem zavar. Ha mindezt tényként közli, hogy na most ide és ide megyünk szombaton, az már kevésbé tetszene.
2022. ápr. 26. 13:05
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

Nincs veled baj. A kommunikációtokkal, igényeitekkel annál inkább, mert ezek szerint nem egyeznek.

Ott kezdődik, hogy ne önállóan szervezzen programot, és ne úgy, hogy "kötelező" neked. A párod egyáltalán tudja, hogy te nem igényled ezt? Sőt ha jól értem tulajdonképpen egyedül szeretnél lenni, akkor ezt ne tartsd magadban. Így elmentek egymás mellett, és ez a te hibád is, ne told rá a felelősséget.

2022. ápr. 26. 13:08
 10/17 A kérdező kommentje:

Ez úgy szokott kinézni, hogy ő rendszeresen felvet programot, amik közül egy részére igent mondok, egy másik részére nemet. Sok olyan programra is igent mondok, amihez nincs kedvem, de tudom, hogy a kompromisszum a párkapcsolat része, ezért beleegyezek.

A probléma ott kezdődik, amikor elkezdeni felvetni, hogy miért mondok nemet néhány programra, ő már teljesen beleélte magát és amikor jön néhány olyan duma, hogy "nem nyugdíjasok vagyunk, hogy otthon legyünk hétvégén".

2022. ápr. 26. 13:08
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!