Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Erasmusra lehet menni úgy,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Erasmusra lehet menni úgy, hogy van párkapcsolatom?

Figyelt kérdés

Nem a megcsalás vagy elhidegülés részéről beszélek. És Európa nem a világ vége, sem a 4 hónap.

A párommal 3,5 éve vagyunk együtt, együtt költöztünk az egyetemvárosba (a párom egy évvel koràbban, én mentem utána), albérletben lakunk. Kb. függetlenek vagyunk a szülőktől, nyaranta és hétvégente/lyukas napokon dolgozunk.

Ha én kimennék fél évre Erasmusra (amit nagyon szeretnék, le is adtam a jelentkezésemet), a páromnak egyedül kéne fizetnie az albérletet, amit nem tudna bírni a jelenlegi béréből (80.000 a lakás, plusz rezsi, plusz közös költségek, az ő havi jövedelme szorgalmi időszakban havonta 150.000 forint, nyáron kb a duplája-triplája, de az is igaz, hogy utolsó éveskébt jövőre többet fog dolgozni és keresni).

A ballagási pénzemet nem költöttem el, ami olyan 90.000 forint, és a szüleim beleadnának 500 eurót. Olyan 50.000 forintot spórolnék össze a nyár alatt meg ugye van ösztöndíj.

Nem vagyunk öregek, 20-22 évesek és nem agyalnék ilyenen, ha nem laknánk együtt már majdnem két éve.

2022. ápr. 20. 14:43
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Igen lehet.

En is voltam pont egy fel évet Skóciában, amikor együtt voltam a párommal, mondjuk akkor mi meg nem laktunk együtt.

Mindenkinek ajánlom mert egy szuper lehetőség, szuper embereket megismerni, bulik, tanulás, önállósodas.

Az egyetlen kérdés a pénz, ami valóban nem jó így. Tudom hogy nem laksz ott ebben az időben de próbálj meg beleadni, ha nem is au egészet de mondjuk a felét, ő meg addig tud kérni a szüleitől

2022. ápr. 20. 14:52
 2/7 anonim ***** válasza:
94%
Nem igazán értem, nyilván lehet, hogy ezt anyagilag hogy oldjátok meg más kérdés. Neked is jóval magasabbak lesznek a szállás/ellátás költségei, mint itthon lenne, ő meg egyedül nem tudja fenntartani a lakást. Erre lehet spórolni, több munkát vállalni, vagy a lakást is fel lehet adni, és ő bérel szobát addig, bár akkor nem biztos, ha visszajössz találtok megfelelő albérletet.
2022. ápr. 20. 15:06
 3/7 A kérdező kommentje:
Az Erasmus ösztöndíj 520 euró per hó abba az országba, ahova mennék. 300.000 forintot vinnék magammal. Ebből azért kijövök szerintem
2022. ápr. 20. 15:08
 4/7 anonim ***** válasza:
81%

Hat, én két hétre tervezek Japánba menni kb 300.000 Ft-ból a repjegyen felül, úgyhogy passz, hogy elég lesz e ennyi.

Engem dobtak fel év kapcsolat után egy Erasmus lehetőség miatt úgy, hogy egyébként minden rendben volt, csak akkor megcsapta a nagy kalandvágy szele a srácot és rájött, hogy inkább mégsem erre az életre vágyik.

Úgyhogy hiába nem hosszú idő, igen komoly személyiség formáló hatassal bír.

23N

2022. ápr. 20. 16:13
 5/7 anonim ***** válasza:
94%

Attól függ hová mész - mármint az anyagi része.

Én annyit mondok, hogy menj csak mert a később megbánod, hogy nem mentél! Én anno egyetemet végigjártam a párommal és nem adtam be mert ő félt, nem volt kedve stb. , egyedül meg nem szerettem volna. A végén szakítottunk az egyetem után és azóta is bánom, hogy kihagytam az Erasmust.

Jó ötlet az amit a fenti válaszoló írt, hogy fizess egy kicsit bele. Viszont ha netán a párod azidő alatt megcsalna, az nagyon rosszul érintene téged, hogy még fizetted is volna neki a "helyszínt'. Nem ismerem a párod és lehet sosem csalna meg, viszont sosem lehet tudni. Amit megtanultam az életben az az, hogy rengeteg a gonosz ember és jót senkitől sem szabad elvárni. (Mondom ezt úgy, hogy nem csaltak meg és én sem. De úgy összességében tapasztaltam már rosszat...)

2022. ápr. 20. 17:12
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Mi is szetmentunk az Erasmus alatt, 1 hónapig meg ment a telefon meg a szeretlek hiányzol minden nap, aztán mondta hogy ő nem bírja ezt a távolságot, stb, be is csajozott itthon, viszont velem annyi minden történt kint hogy időm se volt bankodni, meg azért mi végig beszéltük azt a fel évet. Fantasztikus élmény az Erasmus

Amikor hazajottem újra osszesodort minket az élet, baratnojevel is szakitott, azóta is együtt vagyunk, ennek már 3 éve.

2022. ápr. 20. 22:44
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Nezd meg a kiegeszito osztondijakat is. En most vagyok erasmuson es az alap 520 euro mellett kapok meg 250 eurot/ho a tempus alapitvany jovoltabol. Rengeteg ilyen van, mindenkeppen probald meg.
2022. máj. 8. 09:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!