Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ki hogyan kezelné a helyzetet?
Párommal màr több éve vagyunk együtt, egyébként egy kiegyensúlyozott, jó párkapcsolat.
A helyzet a következő, húsvéti ebédkor pároméknál voltam, amikor is megszólalt a párom anyja, hogy baj van.. A párom tesójának a párja már tegezi őket, én pedig még mindig nem.
Ültem, néztem h tessék?
Utána kérdeztem, h mi ez a diszkrimináció?
Nekem 2 év után engedték meg, hogy tegezzem őket. Ünnepélyesen karácsonykor koccintás mellett lett nekem megengedve, mint ha valami hatalmas dolog lenne. Akkor nagyon örültem is neki.
Erre fel megjelent a tesó párja, neki első alkalommal meg lett engedve. (Évek óta szingli volt)
Ha nem húsvét vasárnapi ebéd lett volna, eljöttem volna szó nélkül, hogy miért vagyok megkülönböztetve ennyire, hogy nekem 2 évig kellett dolgoznom, hogy ilyen bizalmas viszony legyen köztünk, más be esik az ajtón és üdv a családban..
Párom szerint túl reagálok, nincs semmi megkülönböztetés.
Az anyuja annyit mond, h kicsit korai, de hát apuka már megengedte. ..
Én meg már 2 éjszakája felkelek, szarul alszok, a sìrás kerülget napjában többször.
Páromnak elmondtam, hogy tőle az esett rosszul, hogy miért nem kérdezte meg ő is, hogy miért van ez ìgy? Oké, ő sem volt ott, amikor a testvére párja bemutatkozott, nem tudja, h hogyan volt, de azt éreztem az ebédnél, hogy full egyedül vagyok nem éreztem hogy mellettem van.
Szerintem pedig azt jelenti ez a tegezés dolog, hogy őt rögtön elfogadták, miközben nekem 2 évet kellett ezért dolgoznom. (Volt, hogy kerek születésnapra én szkeneltem be fotókat, csináltam kis videót olyan unokatesónak, akivel az évek alatt 5 percet ha beszéltem... Lehet sokat ìrtam stb. Nyilván párom is tett dolgokat, meg a családja is valamennyit, de ez a tegezés nekem nagyon rosszul esik.)
Bolhából elefánt. Az, hogy végül milyen kapcsolatot alakítasz ki apóssal és anyóssal, nem a tegezés fogja eldönteni, hanem a felek hozzáállása. Nos, ha te ilyen sértődős vagy, borítékolható, hogy nem lesz jó a viszony.
Megjegyzem, nem tudhatod, hogy a másiknál miért történt a tegezés, lehetséges, hogy az említett valaki ajánlotta fel apóséknak, ők pedig elfogadták. Vagy eleve más a személyisége, ami könnyebbé teszi a tegezést. Sok oka lehet. De neked ebből ekkora drámát csinálni teljesen felesleges.
Értem a problémád, és az derült ki h a szülőknek nem is annyira fontos a magázás, csak játszották az agyukat neked is h milyen tisztelet jár nekik és amikor jön egy olyan akinél felrúgják, megalázkodnak neki ezáltal, őt valamiért egyenrangúnak tekintik.
Szemedben aláásták a saját tekintélyüket, már ne vedd őket komolyan , ne legyen megfelelési kényszered, nem érdemlik meg. Másrészt emberek, hibáznak, nem voltak következetesek. Jó h tudtál erről beszélni velük, sajnos nem nyugtattak meg eléggé.
Tesó párja egynemű veled? Esetleg nemi megkülönböztetés lehet?
Párod lehetne empatikusabb, ő az aki elsősorban megnyugtathtana, ez nem jó jel...
A tesója párjának volt annyi esze, hogy ne vigye túlzásba a formaságot!
Én mondani szoktam a szülőknek 1 hónap után fura, zavaró a magázás.
Nekik is zavaró szokott lenni, főleg idegenek előtt!
A szülei nagyon bunkó.
Valszeg alapból utáltak téged és azt várták hogy mikor szakítottak.
Hogy d*gölne meg az összes ilyen szemét szülő.
A párod meg nyilván nem így tekint rájuk, hisz mégis csak a szülei.
Persze hogy nem érti.
Pláne hogy ilyen szemetek nevelték.
Neki ez a kivételezés a természetes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!