Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Hogyan lehet a megalázottságbó...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan lehet a megalázottságból kijönni kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Pl ha a párod gúnyolt bántott lehordott mindennek, a leggusztustalanabb szavakkal, amiket másnak nem lenne képe mondani, fenyegetett lealázott stb

A fenyegetettség miatt szakitani nem tudsz. Hanem próbálsz humánus megoldásokat keresni. Kivárni, míg önszántábol egyszer otthagy.

(Amugy az ilyenek miért kötődnek ragaszkodnak ahhoz, akit nem is szeretnek, hanem lealáznak, ha anyagi es semmiféle kényszerkörülmény nincs egyutt élni sem, együtt lenni sem??)

Es szóval másnap próbál kedves lenni meg a szerelméről győzködni. Miközben azért kimosolyog közben és ami a fentieket tekintve is hazugság. De muszáj rá "bólogatni".

És akkor van az a felállás, hogy az egyik porig van alázva, a másik meg (magában)vigyorog rajta.

Dr kérdezi, hogy mit tegyen ahhoz hogy kibékítse a megalázottat, hogy az ne érezze magát ugy?

2022. márc. 17. 09:21
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/71 anonim ***** válasza:
100%

De arra nem válaszoltál, hogy mit beszéltél a NANE-val. Ők, akik az ilyen helyzetekben sokkal jobban otthon vannak, többet tudnak segíteni, mint itt.

Ha nincs gyereked, akkor nem olyan nehéz eltűnni. Istenem, hát feladod a munkahelyedet, majd lesz más. Addig esetleg valahol jó messze el tudsz rejtőzni. Vagy neked nem ér annyit a szabadságod? El tudsz menni az ország másik végébe is, valahogy meg tudod oldani, majd találsz ott is munkát. Azt azért nem hinném, hogy ő mindenhol ott van.

2022. márc. 17. 13:38
 52/71 anonim ***** válasza:
97%

Az a helyzet, hogy olyan csúnya modorban osztod itt a válaszolókat, hogy az első, ami eszembe jutott, az, hogy ugyanúgy bánsz itt az emberekkel, mint ahogy a párod bánik veled.

Szerintem ne itt töltsd ki a frusztrációd, egy csomó használható dolgot írtak itt az emberek.

Én is szabadultam már bántalmazó kapcsolatból, megoldás mindenre van, de te még a kifogáskereső fázisban vagy.

2022. márc. 17. 14:22
 53/71 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Tényleg nagyon lekezelő vagy az itteni válaszolókkal. Csak azt tudod ismételgetni, hogy mi miért nem jó, és itt senki rajtad kívül nem érti, mit jelent bántalmazottnak lenni. Tévedsz.

2022. márc. 17. 15:05
 54/71 anonim ***** válasza:
100%

Mindenki hülye, csak a kérdező nem. Mi semmit nem értünk a bánatlmazó kapcsolatokból, szóval takarodjunk.

Így nehéz tanácsot adni...

2022. márc. 17. 15:46
 55/71 A kérdező kommentje:

Forditva. A válaszadók a lekezelőek.olvass bele.

A segítőknek köszönöm

2022. márc. 17. 15:48
 56/71 Noren1989 ***** válasza:
100%

Ilyenkor ezt szoktam belinkelni:

https://www.youtube.com/watch?v=lHytjEj7B9g

2022. márc. 17. 16:32
 57/71 anonim ***** válasza:
100%
Összecuccolsz és elköltözöl.
2022. márc. 17. 16:37
 58/71 anonim ***** válasza:
100%

Végig olvastam. Miután mindenkit kioktattál, hogy nem érti a helyzeted, nyilván voltak, akik nem vették jó néven, hogy próbáltak segíteni, te meg leszóltad a javaslatukat, ezért kicsit visszaszóltak.

Nem tudlak sajnálni.

Normális kérdésekre nem válaszolsz, csak fújod a magadét, konkrétan lekezelő vagy.

Most már azt is el tudom képzelni, hogy nem is bántalmazó a párod, csak ezt a stílust ő sem tudja kezelni, és néha helyrerak.

Kár volt idejönni sajnáltatni magad.

2022. márc. 18. 07:34
 59/71 anonim ***** válasza:
100%

58# Jujuj! "Áldozathibáztatás" - szól a kurzusmondat.

Pedig pszichológiai kutatások bizonyítják, hogy a bántalmazó maga vonzza be ezeket a figurákat. Különben hogyan lehetséges az, hogy egyesek egész életükben csak ilyeneket fognak ki, mások ösztönösen elkerülik az ilyen kapcsolatokat?

A kérdező reakciójából nyilvánvaló, hogy a helyzetfelismerésen ugyan túl van, de egyelőre még csak a kifogások keresésének a szintjén tart. Számtalanszor próbálja illusztrálni, mennyire jártas a pszichológiában, de azért megkérdezi, hogy hogy lehetséges az, hogy a csavó nem keres mást helyette.

Kérdező, egyet teszek hozzá, mert előttem már mindent leírtak(-unk): a te életedért egyedül te felelsz. Sem én, sem a többi válaszoló nem fog téged megmenteni, legfeljebb tanácsokat adhatunk. A te dolgod, hogy megfogadod-e vagy sem. Hidd el, egyáltalán nem muszáj hallgatnod ránk. Ettől én és szerintem a többiek is nyugodtan fogunk aludni. Egyedül a te életed marad szar, ha ezeket a döntéseket nem hozod meg.

2022. márc. 18. 08:10
 60/71 anonim ***** válasza:
100%

Barátnőm esetéből kiindulva, el tudom képzelni, hogy igazat ír a kérdező. Akár a barátnőm is írhatta volna ezeket a sorokat.

Hasonló helyzetben van, mint a kérdező, és ugyan ebben a formában támad, "hogy könnyű annak tanácsot osztogatni, aki nincs ilyen helyzetben".

Minden verés után engem hívott, éjszakákon át hallgattam a sírását. Rendőrt ő sem akart hívni, mert minden rendőr a pasi haverja. Akármit mondtam, javasoltam neki, mindenre az volt a válasz, könnyű neked, te nem vagy ilyen helyzetben. A pasi megmondta neki, ha nem lesz az övé, akkor senkié sem lesz, mert kinyírja. Amúgy külön élnek, de nem tud/akar tőle megszabadulni, pedig ott a pasinak még több nője is van egyszerre.

Szerintem ezeken a nőkön nem lehet segíteni. Álmodoznak egy jobb életről, de tenni nem tesznek semmit érte, mert annyira meg vannak félelmítve, illetve már elhiszik, hogy minden az ő hibájuk miatt van. Én konkrétan felajánlottam neki, hogy amíg elrendeződik ez a helyzet, költözzön hozzánk.

Nem tudom, hogy fajulhat idáig egy kapcsolat, vagy miért nem lépnek ezek a nők az első aggasztó jelek után, hogy tudják évekig tűrni a megaláztatást, a bántalmazást. Számomra ez rejtély!

2022. márc. 18. 08:22
1 2 3 4 5 6 7 8

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!