Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Öngyilkos gondolatai vannak! Mit tennétek?
Friss kapcsolat, 3-4 hónapos. Ismertük egymást már pár hónapja előtte is. Már amikor az ismerkedésben benne jártunk, akkor is említette, hogy voltak nehéz időszakai. Viszont a konkrét nagyon rossz, öngyilkos szándékú gondolatairól, érzéseiről csak már a kapcsolatban benne járva kezdett mesélni nekem.
Ti mit tennétek, maradnátok a kapcsolatban?
Engem cefetül kezd megviselni az egész. A probléma olyan mély, hogy családtag/ vagy én nem tud segíteni, csak szakember. De ő nem akar szakembertől segítséget kérni, hiába mondogatom mindig. Aggódom érte, rosszul alszom, szorongok. Ha éppen elmeséli, mikre gondol, már attól gombóc lesz a gyomromban. Ő is tudja, hogy rosszul van, mégsem akar lépni.
Én megszerettem, ezt leszámítva minden rendben lenne. Ám úgy érzem, ha ez így marad, arra az én fizikai és mentális egészségem is rá fog menni. Nem tudom rávenni a segítség kérésre. Ti mit lépnétek?
Ha ott hagynám, fájna nagyon, de így az eszem azt mondja, sok jóra nem számíthatok.
Voltatok már ilyen helyzetben? Bennem még nem érett meg a döntés. L/25
nekem most lett vége a hétvégén egy kapcsolatomnak,ami másfél évig tartott..a srácot borzalmas családi hátérrel és lelki értékekkel ismertem meg,de menthetetlenül beleszerettem,elcsábított,ígyhát összejöttünk,és belekerültem egy nagyon nehéz helyzetbe.ott kellett lennem mellette,hisz egy párkapcsolat errőlszól,de szívesentettem. megnyílt nekem,úgy mint előttem soha senkinek,és ezt értékeltem.megpróbáltam nekisegíteni,elmondtam a véleményemet neki a dolgokról,arról h sztem mit kéne csinálnia,és mivel szeretett megpróbálta. ilyen volt pl h építse ki a baráti kapsolatait,kerüljön közel hozzájuk,támaszkodjon rájuk is ne csak rám. s miután megnyílt nekik,visszanyerte az önbizalmát,összeszedte magát és mostanra stabil lett.
a kapcsolatunknak nem ezért lett vége,hanem mert még fiatalok vagyunk és ez túl hosszú kapcsolat még nekünk..de azóta is beszélgetünk,mert hálás nekem azért amit érte tettem
nem tudom mennyire tudtam segíteni neked a saját történetemmel,én csak anyit tudok neked tanácsolni,h te is mondd el a nézőpontodat,néha keményebben is felléphetsz,ha tudod h a te megoldásod jó. vagy mondd meg neki,h ha nem hisz a szakemberben akkor főleg próbálja ki,veszteni valója nincs.ha kb 3 foglalkozás után úgyérzi h nem segít akkor kiléphet belőle.de ha nem megy el,az olyan mintha ez az állapot neki jó volna...de gondolom nem az
sok sikert nektek!
Még egyet próbálj meg, mielőtt ott hagyod.
Ha igazán szeret téged, akkor tud változtatni. Magamból indulok ki, mert a régi kapcsolatomban többször is megkíséreltem öngyilkos lenni, és a barátom nem tudta ezt kezelni. Én hagytam ott a saját érdekében, nemrégiben beleszerettem egy fiúba és azóta eszembe sem jut! Tehát az eőző barátomat nem szerettem igazán.
Tehát mondd el neki, amit itt leírtál és ajánlj föl neki 2 hetet egy hónapot, hogy gondolja végig akar e változtatni (doki v saját erő, mind1), megérsz e neki annyit, hogy ne is gondoljon ilyesmire... Ha válasz nem, akkor minden kapcsolatot szakíts meg vele, nem a te felelősséged, amit magával művel!
Köszönöm utolsó válaszoló. Lehet, hogy akár ezt is megpróbálhatnám. Az az igazság, hogy abban sem vagyok biztos, hogy jelentek-e neki valami fontosat egyáltalán.
Nem vagyunk nagyon hosszú ideje együtt, és nem szokott az érzéseiről beszélni. Ha együtt vagyunk, úgy érzem, biztosan kedvel, lehet, hogy nagyon is, de nem vagyok biztos benne. Sajnos soha nem érzem igazán, hogy annak egyáltalán tud örülni, hogy én vagyok neki, és általában is... nem sok örömöt fejez ki, inkább csak negatív dolgokat.
Ezt mind mondd el neki, mert lehet, hogy nem is tudja magáról, hogy ilyen! No meg vannak olyan emberek, főleg férfiak, akik nagyon nehezen öntik szavakba, fejezik ki az érzelmeiket, legfőképp a szeretetet. Lehet, hogy nagyon is oda van érted, csak nincs meg a megfelelő eszköztára a közléshez, nem is tudja igazán mit kell tenni. Ha tudatosítod benne, hogy mi a helyzet, akkor talán változtatni akar. Persze ez nagyon sok idő és energia, csak ha nagyon szereted akkor tudod véghez vinni.
Amúgy ebben is nagyon együttérzek veled, mert az én párom is rettentő szófukar, viszont mikor nagy ritkán szól, akkor olyat mondd, hogy minden kétségem eloszlik arról, hogy tényleg szert-e vagy sem, és gyakran megérint, megpuszil, ő így tudja kifejezni a szeretetét. Mindenki másképp.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!