Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Öngyilkos gondolatai vannak! Mit tennétek?
Friss kapcsolat, 3-4 hónapos. Ismertük egymást már pár hónapja előtte is. Már amikor az ismerkedésben benne jártunk, akkor is említette, hogy voltak nehéz időszakai. Viszont a konkrét nagyon rossz, öngyilkos szándékú gondolatairól, érzéseiről csak már a kapcsolatban benne járva kezdett mesélni nekem.
Ti mit tennétek, maradnátok a kapcsolatban?
Engem cefetül kezd megviselni az egész. A probléma olyan mély, hogy családtag/ vagy én nem tud segíteni, csak szakember. De ő nem akar szakembertől segítséget kérni, hiába mondogatom mindig. Aggódom érte, rosszul alszom, szorongok. Ha éppen elmeséli, mikre gondol, már attól gombóc lesz a gyomromban. Ő is tudja, hogy rosszul van, mégsem akar lépni.
Én megszerettem, ezt leszámítva minden rendben lenne. Ám úgy érzem, ha ez így marad, arra az én fizikai és mentális egészségem is rá fog menni. Nem tudom rávenni a segítség kérésre. Ti mit lépnétek?
Ha ott hagynám, fájna nagyon, de így az eszem azt mondja, sok jóra nem számíthatok.
Voltatok már ilyen helyzetben? Bennem még nem érett meg a döntés. L/25
ne hagyd hogy lelkileg zsaroljon ez a legfontosabb .
de állj mellette
Az okokról annyit, hogy félig-meddig sok múlt beli történés halmozódott fel, és most nem olyan munkája van, amit nagyon szeret.
Ám egészséges testileg, a családja is az, biztos, jól fizető munkája van, és a családjának is jó anyagi háttere. Már én is itt vagyok neki, ...mégsem látja meg az élet értékeit úgy, ahogyan kellene.
Köszönöm a válaszokat. Én is úgy érzem, hogy egyszerűen másban nem tudok mellette lenni, csak abban, hogy meghallgatom. Szakember kellene hozzá, és én nem vagyok az.
Tényleg megszerettem, de a józan ész is kezd bennem kiabálni. 25 éves vagyok, stabil kapcsolatot szeretnék és idővel családot. De ilyen partnerrel ez lehetséges? Ha nekem lenne valamilyen gondom, nem hiszem, hogy számíthatnék rá, ha ilyen állapotban van. ...Meg ha még látnám, hogy egyáltalán motivált segítséget kérni...de nem. Én pedig csak nőként tudok működni, nem tudok férfi lenni helyette is...
Több fajta öngyilkos gondolatú ember van. Van aki tényleg gondolkodik rajta, ő az aki kevésbé mondja inkább teszi. És van akiknek inkább a szája nagy. No persze nem ilyen fekete-fehér a helyzet.,
De ha úgy gondolod eléggé ismered barátodat, akkor tudsz olyan utakat találni amivel ráveheted hogy szakemberhez forduljon.
Mert ezt tényleg csak dili-doki tudja megoldani.
Hogyha az irántad érzett szeretete erősebb mint ezek a vágyak, akkor akár meg is zsarolhatod érzelmileg, hogy közted és kezelés között kell választania.
Azt aki érzelmi alapon gondolkodik, nem lehet észérvekkel meggyőzni. A saját módszereivel kell meggyőznöd. De valahogy, mindenképp, ez a járható út.
Remélem tudtunk jót mondani a kommentekben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!