Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nem tudom tultenni magam azon hogy nem azt tettem amit szerettem volna, mert a férjem adott egy hirtelen utasítást, és mire észbe kaptam hogy ebbe én is beleszolhattam volna, vagy nem kellett volna azt gondolkodás nélkül kövessem, már késő volt?
#20 Ilyen beszélgetések tényleg csak filmekben vannak.
Nem a lényege, hanem ahogy te elképzelted és leírtad. Ilyen formában.
Ha már felnőtt párkapcsolat, tudod hogy zajlott volna ez a beszélgetés?
- Figyelj, én rájöttem, hogy nem is akartam még elindulni, csak automatikusan tettem, amit te felvetettél. Biztos valami berögződés, de most így megcsapott, hogy ez sokszor nekem kellemetlen érzést okoz, máskor majd jobban odafigyelek, hogy elgondolkozzak. Ha nem venném észre, megkérhetlek, hogy próbálj meg te is odafigyelni, hogy kikérd a véleményem, ha nem mondanám?
- Persze, megpróbálok rá odafigyelni, ha eszembe jut.
- Köszi. Gyerekek, ti hogy éreztétek magatokat?
És az élet megy tovább, alanyunk meg dolgozik a problémáján.
A párunk nem a pszichológusunk, nem kötelessége mindig okosabbnak, józanabbnak és bölcsebbnek lennie, mint mi magunk vagyunk. Nem az ő dolga felderíteni és megoldani a problémáinkat. Nem is tudja, amíg belül nem fogalmazódik meg a probléma és érik meg az igény a megoldásra.
Amikor az ember benne van a problémában, nem képes így gondolkozni, mert belülről azt máshogy érzékeli. Pont erre vannak a pszichológusok, akik kívülről látnak. Belülről csak annyi látható, amit a kérdező el is mondott, hogy frusztrált egy cselekedete és a párja parancsa miatt.
Nem oké, ha a pár odaböffenti, hogy "öltöztesd a gyereket". Miért nem emeli a fenekét és öltözteti ő? Nemektől függetlenül ez nem volt oké. Másrészt a párkapcsolatban a felek figyelnek egymásra. A kérdező simán levette, hogy a párja menni akar, figyelt rá. Fordítva ez nem volt igaz.
Aki benne van a helyzetben, annak nem adhatod a szájába azt, ami kívülről látszik. Erre senki sem képes, aki benne van. Lehet, hogy nem pszichológus a párja, de van két füle, két szeme, meg esze, hogy feldolgozza a történteket. Ha már panaszkodik egy sort a párja, arra normálisan érdemben reagálnia is kellene tudnia, segítő szándékkal, nem azzal, hogy "fejezd már be".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!