Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Nem tudom tultenni magam azon...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nem tudom tultenni magam azon hogy nem azt tettem amit szerettem volna, mert a férjem adott egy hirtelen utasítást, és mire észbe kaptam hogy ebbe én is beleszolhattam volna, vagy nem kellett volna azt gondolkodás nélkül kövessem, már késő volt?

Figyelt kérdés
A következő történt: látogatóban voltunk egy rokonomnal, akiket ritkán látogatunk meg, de jól érezzük magunkat a tarsasagukban, kellemesen elbeszelgetunk velük. Rajtunk kívül mások is ott voltak. A többi vendég elindult, de mi meg nem készültünk (legalábbis én így gondoltam). Az unokatesom mondta hogy üljünk meg le, ki kíséri őket. Amikor csak mi maradtunk, a férjem olyan természetesen utasított arra hogy oltoztessem fel a kicsit és induljunk már, hogy még csak eszembe sem jutott hogy esetleg nem kell ezt feltétel nélkül, vagy véleménynyilvánítás nélkül kövessem. Mire az unokatesom visszatért mi már nagyban oltoztunk, és megkérdezte hogy megyünk is? Én mondtam hogy igen. Haza felé az autóban tértem magamhoz annyira hogy szóvá tegyem, hogy igazán maradhattunk volna meg legalább egy fél órát. Egy kicsit beszélgettünk erről, végül a férjemnek állt feljebb, hogy akkor most egész hazáig ezt kell hajtogassam? És azt is mondta hogy szolhattam volna hogy szeretnék még maradni. De annyira indulasra vezényelt, hogy lehetőséget sem adott ezt megbeszelni... Ezt egyszerűen nem értem.. Hogy hagyhatom hogy azt tegyem amit nem akarok.. Miért fagyaszt le engem az ő utasítása? Miért nem tudom ezt megbocsajtani neki? Pedig ha ellenkeznek, az lenne amit én akarok.. De olyan határozottan dontotte el egyedül hogy megyünk.. Mire észbe kaptam már úton voltunk haza felé.. Tudom hogy jelentéktelen dolognak tűnik, de engem ez annyira bánt.. Jogosan haragszom rá? Segítsetek kérlek..

2022. jan. 16. 00:48
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
48%

Én nem értem a problémát. Mármint, tudok magyarul, fel is fogtam, amit olvastam, de ez egy gyerekes, mondvacsinált hiszti, bakker. Nem volt feszkó, nem sértődött meg a vendéglátó, nem történt SEMMI, csak egy család hazaindult. 😄

Szívből kívánom, hogy sose legyen nagyobb problémátok.

2022. jan. 16. 04:46
 12/26 anonim ***** válasza:
63%

Attól, hogy valamikor "igen"-t mondtál, még nem szüntél meg.

Utasít?

2022. jan. 16. 05:55
 13/26 anonim ***** válasza:
84%
Ha többször így van, akkor ez probléma és idővel csak nagyobb lesz. Magadban kellene felkutatni miért fagysz le és csinálod megbeszélés nélkü amit a férjed mond. Én értem mit akarsz mondani, és ez így egy piti dolognak tűnik, de valószínű sok ilyen eset van, és alapban alárendeled magad a férjednek úgy, hogy észre sem veszed. Az jó út, hogy látod ez így nem jó.
2022. jan. 16. 06:50
 14/26 anonim ***** válasza:
100%
Én a leírás alapján hasonlítok rád ebben. Nem ismerem a férjedet, de az én tapasztalatom alapján nem kihasználják ezt mások, csak viszik előre az életet. Ha nem döntesz, nem javasolsz dolgokat, valakinek (jelen esetben a férjednek) akkor is kell. Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy ezt kihasználja, vagy hogy akár ő ezt így akarja. Lehet szívesen venné, ha egyenlő arányban lennétek jelen a döntésekben. Amit megtehetsz szerintem, hogy egy nyugodtabb helyzetben felhozod, hogy neked általában nehezebb kifejezni az akaratodat, de szeretnéd, ha te nem mondanád magadtól, akkor is kérje ki a véleményed. Lehetőleg ne ezt a példát hozd fel, hanem egy másikat, amit nem veséztetek ki ennyire. Viszont így is nehéz lehet ehhez hozzászoknia, ha ő eddig is egyenlő félként tekintett rád, és alapvetőnek gondolta, hogy te is elmondod a véleményed, ha van, úgyhogy elsősorban magadban próbálj változtatni azon, hogy megfogalmazd és kimondd a véleményed.
2022. jan. 16. 07:12
 15/26 anonim ***** válasza:
81%

Én nagyon büszke lennék a helyedben, hogy észrevettem ezt magamon. A legtöbben nem vesznek észre ilyesmit.

Járj önvédelemre, ott segítenek a berögzült szokást stresszhelyzetben változtatni, öntudatosabbá tesznek, hogy ki tudj állni magadért. Nem alapvetően a verekedés készsége, hanem a páros gyakorlatoknál, mikor megindul feléd a másik, ott tiszta fejjel, nem automatikusan reagálva kell kezelned a helyzetet.

Sokunkban benne van(elnyomó szülői minta, tekintélyszemély meg ilyesmi), de jó, ha felismerjük és próbálunk tenni ellene. Én is szoktam, bennem is bennem van.

Amúgy mindig te öltözteted a gyereket?

2022. jan. 16. 07:53
 16/26 anonim ***** válasza:
90%

Ez egy rossz minta.

Ott és akkor ha annyit mondasz, hogy drágám, maradjunk x ideig, mert ritkán találkozunk, akkor a férjed rábólint. Nincs semmi veszekedés.

Ehelyett te hazáig fújod az autóban, hogy de te maradni akartál. Mikor már igazából nem is lehet változtatni. Így megvan a vita és a rossz hangulat utána.

Itt egyedül magadra lehetsz mérges, ez a te hülyeséged. Elvégre nem arról van szó, hogy félsz a konfliktustól, mert akkor utólag se állsz neki hisztizni, csak csendben ülsz a kocsiban. Itt inkább arról van szó, hogy a: te se tudod, hogy mit akarsz, b: jobban esik a lelkednek, ha másikat tudod hibáztatni, rá hárítod a döntést és utána a felelősséget is. Kicsi szívem, a TE döntésed volt, hogy szót fogadsz és TE adtad a kabátot a gyerekre. Most meg úgy csinálsz, mintha ez csak úgy történt volna magától. Felelősségvállalás helyett jobban szeretsz hibáztatni másokat.

2022. jan. 16. 07:59
 17/26 anonim ***** válasza:
100%
Pszichológus.
2022. jan. 16. 10:04
 18/26 anonim ***** válasza:
0%

Jajj ne mondd már, hogy egy párkapcsolatban az egyik félnek hallgatnia kellene arról, ami zavarja a másikban, mert azt frusztrálja, hogy hallja!

Ez annyira férfimagyarázat. Maradj csendben, mert zavar, ha elmondod mit gondolsz arról, amit tettem. Visszataszító.

Igenis azért a párja, mert kell, hogy érdekelje hogy érzi magát a másik. Tudod hogy hangzott volna normálisan, két perc alatt? Én már le is folytattam magamban, ilyesmi lenne:

Én még nem akartam elindulni, mégis azt tettem, amire utasítottál, és ez nincs rendben

Nem akartalak utasítani, sajnálom, hogyha így tűnt. Nekem fontos, te hogy érzed magad, mit szeretnél. Legközelebb megkérdezlek, mit gondolsz, nem pedig magamtól tippelem. Biztos valami régi minta miatt viselkedtél így, segítek kijönni belőle, gyakrabban kikérem a véleményed, hogy úgy érezted közös döntéseket hozunk, mert nekem fontos, hogy közösen döntsünk.

Puszi és este szex követné, vagy még kocsiban félreállva orál(ha nem lenne gyerek az autóban), mert ilyen törődő férje van, aki szereti és jót akar neki.

De nincs.

2022. jan. 16. 11:11
 19/26 anonim ***** válasza:
85%
19 ilyen beszélgetések csak a filmekben vannak, esetleg ha a férfi pszichológus vagy pszichiáter.
2022. jan. 16. 11:58
 20/26 anonim ***** válasza:
21%
19-es elég baj, ha úgy gondolod ilyen beszélgetések csak filmen vannak. Eddig nem volt egy igazi, normális párod, társad? Akivel nincs olyan beszélgetés amiben megbeszéljük mi zavar, hibákat, egyáltalán a lelki dolgokat, akkor minek a kapcsolat házasság stb.?
2022. jan. 16. 13:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!