Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Eldöntenétek egy "vitát" ?
Azért zárójeles,mert inkább egyet nem értés.
Van egy friss kapcsolatom.30asok vagyunk mindketten.Én vagyok a férfi.Én egyedül élek és sokszor szoktunk nálam találkozni.A múltkor is így volt,de pont aznap volt esedékes a heti nagytakarításom.Általában vagy találkozás előtt vagy utána megszoktam oldani az ilyen dolgokat.Most valahogy úgy jött ki hogy együtt lógtunk,jeleztem neki hogy nekem lenne ilyen dolgom,mondta hogy segít,de nyilván nem engedtem,de jelen maradt.Persze közben sokat viccelődtünk,próbált kötekedni,szívni a vérem.De a vége az lett hogy én nem vagyok normális.Már ahogy takarítottam.
A nagytakarítás nálam portörlésből,porszívózásból,felmosásból áll.A ház 86 m2,és a porszívózás, felmosás kiterjed a bejárat előtti kis részhez,illetve van egy közepes méretű teraszom is.Ez úgy összesen 3 óra 20 percembe telik.Plusz mínusz 5 perc.De ebben benne van a végén hogy lemosom a papucsokat,meg a felmosókat beáztatom,mert a kinti részt külön felmosóval mosom.Igazából önmagában ezen is fennakadt,hogy ennyi ideig tart.1 órát portörlök,egy órát porszívózok,a maradék idő meg a felmosásra megy el.Természetesen megvan a sorrendje is a dolgoknak,minden egyes folyamatnál,a leghatékonyabb formában lett kitalálva.Amivel persze nem értett egyet,de mindenre logikus magyarázatot tudtam adni,amire nem nagyon volt visszavágása.Amin úgy igazán fennakadt az a felmosás.Amit úgy szoktam a nagytakarítás alkalmával ,hogy egy adott területen először a fugát mosom külön,mert ha csak a felületet mosom,akkor belerakódik a por és nem tisztítja ki a felmosás teljesen.Mikor az adott helyiségben átmegyek a fugákon,akkor utána a felületet két irányból mosom fel.Érthetően megfogalmazva oldalra jobbra-balra mosva a felületet,majd keresztirányba előre-hátra.Így pedig biztosan nem marad tisztítatlan felület.2 hetente kicsit több mosószódát teszek a felmosó vízhez,így jobban tisztít,viszont hátrányként csíkot hagy,így olyankor még külön tiszta vízzel átszoktam törölni mindenhol a felületet.Én ezt így normálisnak tartom.Ő meg ezekre a dolgokra mondta hogy nem vagyok normális.Nem veszekedés...inkább csak piszkálódás.Azóta is beszólogat ezekkel kapcsolatban ,de inkább csak poénkodik,húzza az agyam.Így én se veszem fel,és nem sértődök meg.De azért b.ssza a csőröm kicsit...mert én ezt tényleg nem érzem túlzásnak...inkább teljesen természetesnek.
Úgyhogy kíváncsi vagyok az oldal népessége kinek ad igazat.Nem tud a barátnő arról hogy felteszem ezt a kérdést.De akkor is elé állok az eredménnyel ha az ő javára billen a mérleg... és valamilyen szinten elismerem hogy csinálhatnám lazábban is a dolgot.
A munkában se nagyon lehet belém kötni.Eléggé maximalista vagyok.Kevésszer is hibázok csak.
Nem értem mi baj ezzel hogy ilyen vagyok?
Ahogy írtam sose csesztetném a másikat és mondanám meg neki mit hogy csináljon.És jó kapcsolataim szoktak lenni,jó az alkalmazkodó képességem.Igaz,együtt még nem éltem senkivel.De én látom azt hogy sokaknak ez sok,és túlzás amit csinálok.Ha ezt a páromnál is érzékelem akkor nyilván visszaveszek,vagy nem az orra előtt csinálom a dolgokat...
Sokszor hozok áldozatot azért,hogy legyen szabadidőm,akár saját magamra,akár a párommal több időt tudjak tölteni.Ezért sokszor felkelek hajnalba,hogy egy-egy takarítást hamarabb letudjak.Nyilván ha összeköltözünk akkor változtatni kell a szokásokon.Olyan szokásokat alakítunk ki közösen ami mind neki,mind nekem megfelel!
Szerintem mostmár megmutathatod a végeredményt a barátnődnek, ahogy az elején írtad. Nem fog ez már változni.
Amúgy én is azt gondolom, hogy kicsit autista vagy, vagy kényszeres. Engem zavarna, mert én meg túl laza vagyok, te meg valószínűleg megőrülnél tőlem. Ilyen ez. Megfelelő társat kell találni és nincs gond. Lehet, hogy nem a mostani lány lesz az.🤷🏼♀️
Úgy érzed nem fog már változni? :)
Mivel itt az oldalon szeretik lehúzni a kérdezőket,és ellenük menni,ezért én eleve úgy számoltam hogy az a reális eredmény hogyha a saját szavazataimat megduplázom,a barátnőm szavazatait pedig megfelezem.
9-31 volt az arány.Tehát mondjuk legyen 18- 16... úgyhogy én vezetek :D
#43! Nem tudom, hogy fog-e változni, de ha már így rákérdeztél, szerintem nem.
😂 Érdekesen számolsz. De van egy jobb ötletem. Tegyél fel egy kérdést erről a barátnőd nevében. Ha a kérdezőket mindig lehúzzák, akkor ugye ott annak kell kijönni, hogy neked van igazad. De félek, hogy csalódni fogsz😟
Nem kell egyből raparázni, ha különbözőek vagytok. Tanuljátok meg kihasználni! Főleg, ha egyszer majd együttéltek. Mindenki csinálja azt, amihez jobban ért, és/vagy amit jobban szeret! Ha te úgy érzed, hogy alaposabban takarítasz, akkor csináld te. Egyszerűbb, mint napi szinten veszekedni, mert szerinted nem csinálja jól. Ő meg főzhet, vasalhat, vagy csinál mást, amiben meg ő erős. Ettől lesztek jó csapat. 😉
Ami eleinte is még fontos: ha a párod valamit másképp csinál, az nem biztos, hogy rosszul csinálja. Gondoljátok át, kinek a módszere a jobb! Ne ragaszkodj hozzá, hogy csak neked lehet igazad! Legyen szó bármiről.
A tisztaság, rend iránti igény sokszor felvet kérdéseket egy párkapcsolatban. Fura módon én majdnem minden esetben nálam trehányabb nőket fogtam ki (ami nyilván engem is minősít valamilyen szinten) - pedig nálad jóval lazábban veszem ezeket a dolgokat, az anyám pl. kifejezetten hanyagnak tart. (Pedig ezen a "skálán" hozzád képest még ő is a rendmániának egy enyhébb fokán áll, míg nálad egy igen erős kényszerességet gyanítok).
Szóval na, félretéve az előbbi szófosásomat, lényeg a lényeg:
Szerintem a túlzott rendszerességed miatt cukkol téged a csajod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!