Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Ekkora átok hogy férfiként...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ekkora átok hogy férfiként pedáns vagyok?

Figyelt kérdés

Eddig egyetlen nőt sem bírtam elviselni hosszú távon.Igényes,rendszerető,precíz vagyok az élet minden területén.Mikor megismerkedek valakivel mindig örülök hogy milyen tökéletes nőt sikerült találnom,de aztán idővel hamar kiszúrom a hülyeségeit.Mindenkinek vannak,nyilván nekem is.Eleinte nem foglalkozom a dolgokkal,majd mikor már komolyabbá válik a kapcsolat egyre jobban zavarnak a szememben nem helyén való szokásai.Finoman hangot adok ennek,normálisan beszélgetünk a dologról,de idővel újra és újra előjönnek a problémák.Amiből vagy vita és veszekedés van,vagy csak hagyom és csendben tűröm konfliktuskerülő emberként.De belül nagyon nehezen viselem.Ha valamit nem megfelelően csinál,akkor megcsinálom inkább helyette,minthogy balhé legyen.De az ilyen zavaró szokások miatt teljesen megváltozik az idilli kép bennem,és teljesen elrontja az adott kapcsolatot is.

És ezek szerintem alapvető dolgok...és nem érzem hogy én volnék kritikus.Nem azt neheztelem hogy hogy veszi a levegőt :)

2021. dec. 12. 14:23
1 2 3 4 5 6
 11/57 anonim ***** válasza:
97%

Itt nem a rendszeretettel van a baj, hanem a szeretetteljességet mellőző, egyoldalúan kifelé irányuló kritikai érzékkel. A szeretet elfogadó...

Egy párkapcsolat a másik emberhez való alkalmazkodást is magában foglalja, ezen kell dolgozni. Ha az eltaszít valakitől, hogy hányszor mosogat, akkor ott felmerülnek kérdések, hogy miképpen vagy te az elfogadással, ami a párkapcsolatok egyik alapköve.

2021. dec. 12. 14:59
 12/57 A kérdező kommentje:

Lehet hogy merev vagyok,és görcsösen ragaszkodom a rendhez és a tisztasághoz.De általában nem apróságokon szoktam fennakadni.Zavar a trehányság és a lustaság.Valószínű ha rendetlen és trehány lennék akkor nem zavarna hogy olyan ember van mellettem aki szeret mocsokban élni és simán eltudnék mellette képzelni egy családi életet is.

De így én úgy látom hogy saját magáról sem tud az ilyen gondoskodni rendesen,nem hogy egy gyerekről!

2021. dec. 12. 15:03
 13/57 A kérdező kommentje:

Igen,ez igaz amit írtál.

Volna olyan,amin nem akadnék fenn a kapcsolat miatt,épp azért hogy ne menjen a kapcsolat rovására.De olyan mértékű "hibák" vannak a szememben a másik felé amiket képtelen vagyok elfogadni.Ahogy írtam konfliktuskerülő vagyok,sokszor ráhagyom a dolgokat,vagy megcsinálom a másik helyett inkább,minthogy balhé legyen.De belül egyszerűen zavar,és ha ésszel el is akarom fogadni a másikat a hibáival együtt,vagy akár szeretni a hibáit,egyszerűen képtelen vagyok,teljesen megváltozik a róla kialakult kép,és kiábrándulok belőle.

2021. dec. 12. 15:07
 14/57 anonim ***** válasza:
100%
Még egy gyereket is belehúznál ebbe a gyalázatba? Akkor nem csak besavanyodott vagy hanem egy önző f.sz is. A gyerekkel tudod mekkora kupi van? Még te sem bírnál rendet tartani egy gyerek után (hát még kettő után), 1 nap után kidobnád a gyereket, hogy képtelen rendet tartani maga után.
2021. dec. 12. 15:09
 15/57 anonim ***** válasza:
90%
Te nem konfliktuskerülő vagy.
2021. dec. 12. 15:10
 16/57 anonim ***** válasza:
76%
Még mindig nem tudjuk, hogy mit nem tolerálsz. Ha földön vannak a ruhák és kupi van a konyhában, büdös a wc, koszos a kád? Vagy nincsenekmösszehajtogatva a bugyik a fiókban? Könyvet hagyott a dohányzóaszatlon?
2021. dec. 12. 15:13
 17/57 anonim ***** válasza:
81%
Én is ismertem olyan nőt, aki magára hihetetlenül adott. Sport, szépítkezés, napi 2X zuhany, mindig tiszta ruha, de a lakása egy disznóól volt. A 2. randi után elment edzeni, én meg kínomban kitakarítottam és elmosogattam.
2021. dec. 12. 15:16
 18/57 anonim ***** válasza:
95%

Nem kell a konfliktust kerülni, sem generálni, elég vállalni a valós igényeidet, és képessé válni a másik igényeit is figyelembe venni. Ez az asszertivitas, csak így lehet harmónikusan élni.

Nem agresszívan, nem passzívan, hanem asszertív módon.

Egy párkapcsolat mindig folyamatos fejlődést, önismereti munkát, és energiabefektetést igényel mindkét fél részéről. Arra figyelj, hogy a méltó partner az, aki hajlandó erre, és te is akkor vagy méltó partner ha ezt tudod hozni. Ilyen embert keress.

2021. dec. 12. 15:19
 19/57 A kérdező kommentje:

Igen,komolyabb dolgok.Mosatlan felhalmozása a konyhában.Ruhák szanaszét.De volt példa hogy fürdés után koszosan hagyta a kádat.

Nem olyan dolgokon akadok fenn hogy nem élére állítva vannak a dolgok,meg nem olyanon hogy a cipőt nem pontosan egymás mellé rakja le...hanem ami kimondottan már trehányság,vagy lustaság.Szerintem az ilyeneket bárki más se nézné szívesen.

2021. dec. 12. 15:21
 20/57 anonim ***** válasza:
90%

Kérdező!

Volt már olyan nő az életedben aki megugrotta az általad elvárt rendet? Olyan akit el tudtál viselni magad körül, mert hasonlóan precíz volt, és rendszerető?

Ha volt ilyen nő, akkor azt kell megvizsgálnod magadban, hogy mit éreztél az a nő iránt, és mit éreztél azok iránt akik azóta vannak!

Mert tényleg azon múlik, hogy ki az akit igazán szeretsz!

Persze van egy alapigénye mindenkinek. Ha viszont ezt a szintet nem ugorják meg a mostani nők, akkor nem szereted őket, max. csak a szex általi kötődés van.

Ha még egy nő sem tudta hozni az általad elvárt színvonalat akkor benne van a pakliban, hogy azon túl, hogy nem vagy szerelmes, még te teszed túlzóan magasra a lécet.

2021. dec. 12. 15:22
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!